Nu va țin mult...am reusit sa imi iau inima in dinți si sa trec la boxe cu tweeter de tablă, in pofida faptului ca in sistemul meu de-a lungul timpului, am agreat doar tweeter ul de matase al incintelor !
Am cumparat Triangle Altea...nu mi-au displacut, asa ca in dorința de a merge pe 3 căi curate si nu 2,5, am facut upgrade la Antal !...definitie si separatie clar mai buna pe voci si instrumente !
In prima faza am realizat ca încăperea mea pt auditii de 15mp nu mai este suficientă pt Antal, basul fiind usor bubuit, iar eu trebuind clar sa ma departez mai multe de incinte pt a intelege muzica in parametrii optimi. Boxelor li se recomanda 35-50 mp pt a respira si presta optim...in camera de la mansarda sunt cam 55mp..un pic peste limita maximă admisă. Țin să precizez că in sistem folosesc următoarele componente : sursă Cd Grundig 8400 mk2 ca transport prin Dacul Schiit Gugnir, legat cu un digital Kimber Illumination D60, varianta Russ Andrews ( criogenizat )

Inafara de cu siguranță tratarea camerei destul de mari si greu de controlat, mă omoară Poziționarea la Antal...va rog ceva sfaturi de la utilizatori !..Menționez că in momentul de față, boxele sunt puse pe peretele lat al mansardei, la 1m de el si 2,3 m una de alta...locul de auditie fiind la circa 2,5 m de boxe, practic in mijlocul camerei. Boxele sunt întoarse catre ascultător cam 30 de grade. M-am tot jucat, insa cu boxele drepte ( sugestie a lui Momolo intr-un topic mai vechi ), sunetul parca devine nefocusat si parcă pierd si pe bas....se mai domolesc înaltele, uneori usor acide !...mulțumesc anticipat !