Poziționare Triangle Antal ?!...

CD, vinil, concerte
Post Reply
Varusandu
Posts: 11
Joined: 29 Aug 2016, 19:33

Poziționare Triangle Antal ?!...

Post by Varusandu »

Va salut si un an mai bun si plin de emoții pozitive vă doresc !
Nu va țin mult...am reusit sa imi iau inima in dinți si sa trec la boxe cu tweeter de tablă, in pofida faptului ca in sistemul meu de-a lungul timpului, am agreat doar tweeter ul de matase al incintelor !
Am cumparat Triangle Altea...nu mi-au displacut, asa ca in dorința de a merge pe 3 căi curate si nu 2,5, am facut upgrade la Antal !...definitie si separatie clar mai buna pe voci si instrumente !
In prima faza am realizat ca încăperea mea pt auditii de 15mp nu mai este suficientă pt Antal, basul fiind usor bubuit, iar eu trebuind clar sa ma departez mai multe de incinte pt a intelege muzica in parametrii optimi. Boxelor li se recomanda 35-50 mp pt a respira si presta optim...in camera de la mansarda sunt cam 55mp..un pic peste limita maximă admisă. Țin să precizez că in sistem folosesc următoarele componente : sursă Cd Grundig 8400 mk2 ca transport prin Dacul Schiit Gugnir, legat cu un digital Kimber Illumination D60, varianta Russ Andrews ( criogenizat ) :), amplificator Electrocompaniet ECI 1 clasa A ( super matching zic eu ), interconect Kimber KS 1011 si cabluri de boxe Audioquest Bedrock...pt alimentare : Chord la amp, Megaptera pe dac si cd si Neotech la regeneratorul / stabilizator de curent.
Inafara de cu siguranță tratarea camerei destul de mari si greu de controlat, mă omoară Poziționarea la Antal...va rog ceva sfaturi de la utilizatori !..Menționez că in momentul de față, boxele sunt puse pe peretele lat al mansardei, la 1m de el si 2,3 m una de alta...locul de auditie fiind la circa 2,5 m de boxe, practic in mijlocul camerei. Boxele sunt întoarse catre ascultător cam 30 de grade. M-am tot jucat, insa cu boxele drepte ( sugestie a lui Momolo intr-un topic mai vechi ), sunetul parca devine nefocusat si parcă pierd si pe bas....se mai domolesc înaltele, uneori usor acide !...mulțumesc anticipat !

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: Poziționare Triangle Antal ?!...

Post by johndoe21ro »

Varusandu wrote:Va salut si un an mai bun si plin de emoții pozitive vă doresc!
Nu va țin mult...am reusit sa imi iau inima in dinți si sa trec la boxe cu tweeter de tablă, in pofida faptului ca in sistemul meu de-a lungul timpului, am agreat doar tweeter ul de matase al incintelor!
Am cumparat Triangle Altea...nu mi-au displacut, asa ca in dorința de a merge pe 3 căi curate si nu 2,5, am facut upgrade la Antal!...definitie si separatie clar mai buna pe voci si instrumente !
In prima faza am realizat ca încăperea mea pt auditii de 15mp nu mai este suficientă pt Antal, basul fiind usor bubuit, iar eu trebuind clar sa ma departez mai multe de incinte pt a intelege muzica in parametrii optimi. Boxelor li se recomanda 35-50 mp pt a respira si presta optim...in camera de la mansarda sunt cam 55mp..un pic peste limita maximă admisă. Țin să precizez că in sistem folosesc următoarele componente: sursă Cd Grundig 8400 mk2 ca transport prin Dacul Schiit Gugnir, legat cu un digital Kimber Illumination D60, varianta Russ Andrews (criogenizat) :), amplificator Electrocompaniet ECI 1 clasa A (super matching zic eu), interconect Kimber KS 1011 si cabluri de boxe Audioquest Bedrock...pt alimentare: Chord la amp, Megaptera pe dac si cd si Neotech la regeneratorul / stabilizator de curent.
Inafara de cu siguranță tratarea camerei destul de mari si greu de controlat, mă omoară Poziționarea la Antal...va rog ceva sfaturi de la utilizatori !..Menționez că in momentul de față, boxele sunt puse pe peretele lat al mansardei, la 1m de el si 2,3 m una de alta...locul de auditie fiind la circa 2,5 m de boxe, practic in mijlocul camerei. Boxele sunt întoarse catre ascultător cam 30 de grade. M-am tot jucat, insa cu boxele drepte (sugestie a lui Momolo intr-un topic mai vechi), sunetul parca devine nefocusat si parcă pierd si pe bas....se mai domolesc înaltele, uneori usor acide!...mulțumesc anticipat !
Pe peretele scurt al camerei ai incercat sa le pozitionezi? Pe de alta parte EU nu sunt un fan al cablurilor Kimber si, oricum, trebuie sa stii ca inteconecturile te obliga de multe ori sa-ti repozitionezi boxele, deci experienta altora nu se poate constitui neaparat intr-o regula! Mansarda ta are si rigips cumva? Din experienta mea cu Triangle (nu stiu daca se poate extinde pentru toata gama dar poti incerca) incintelor astora le sta bine aproape paralele, cu un usor (si nu mai mult) toe-in insa, asa cum spuneam mai devreme, sunt o groaza de factori de care trebuie tinut cont! Incearca un unghi mai mic pentru toe-in... de 15-20 de grade... si vezi ce iese.

P.S. In acelasi timp te poti juca si cu apropierea/departarea boxelor una de cealalta concomitent cu toe-in/toe-out-ul! Rezultatele difera si in functie de aspectul asta! :wink:
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

Varusandu
Posts: 11
Joined: 29 Aug 2016, 19:33

Re: Poziționare Triangle Antal ?!...

Post by Varusandu »

Ms frumos Johndoe !..da, mansarda e rigips, factor care stiu ca influenteaza cam tot spectrul...asta e, incerc sa controlez cat pot cu ceva bas trapuri si panouri absorbante/difuzoare, la limita ridicolului de ordin estetic al camerei ! :D Spune-mi te rog, tinand cont ca basul reflex este la fața incintei, e ok sa ma apropii mai mult de peretele din spate..gen 50-60 cm in loc de 1 m ca acum, sau influenteaza zona de bas, midbas ?!.. Mulțam fain !

c_andrei
Posts: 165
Joined: 19 May 2012, 07:53

Re: Poziționare Triangle Antal ?!...

Post by c_andrei »

Parerea mea este ca triangle antal au basul cam bubuit. Problema nu e neaparat din cauza pozitionarii.

Varusandu
Posts: 11
Joined: 29 Aug 2016, 19:33

Re: Poziționare Triangle Antal ?!...

Post by Varusandu »

Sa stii ca am apropiat un pic boxele de peretele din spate..de la 105 la 80 cm, am pus boxele aproape paralele..cu un usor toe in..si a devenit totul mai inchegat, scenă mai buna si bas mai controlat !...voi pune o draperie din velur groasa in spatele locului ascultătorului si niste bas trapuri in colțuri pt început !..

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: Poziționare Triangle Antal ?!...

Post by johndoe21ro »

Varusandu wrote:Sa stii ca am apropiat un pic boxele de peretele din spate..de la 105 la 80 cm, am pus boxele aproape paralele..cu un usor toe in..si a devenit totul mai inchegat, scenă mai buna si bas mai controlat !...voi pune o draperie din velur groasa in spatele locului ascultătorului si niste bas trapuri in colțuri pt început !..
Ma bucur ca s-au mai rezolvat problemele si ai gasit o pozitionare mai buna. Am o intrebare: de ce le vinzi?

P.S. Basul tine, pe langa camera si pozitionare, si de amplificare, sursa si cabluri! Ma tem ca si la nivelul asta Triangle-urile sunt destul de pretentioase... As paria ca Electrocompaniet-ul e mai lenes pe bas, nu are viteza si control suficient dar e doar o presupunere...
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15135
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Poziționare Triangle Antal ?!...

Post by momolo »

Varusandu, e greu de dat sfaturi prin forum dar avand in vedere ce ai spus, asa la modul general si sub temerea ca pot sa fiu alaturi cu situatia, eu as puncta asa:
- daca acustica mansardei e proasta, nu ai ce face. Prin perdele, bastrap, covoare, bureti pe pereti si alte alea (o groaza de bani, drumuri si timp consumat) imbunatatesti o situatie care exista deja data de acustica. Adica sunetul tot pe acolo o sa fie, in aceeasi familie dar usor mai cizelat si nimic mai mult. Acustica o schimbi schimband camera. Si da, 15mp e cam putin (din cate inteleg, fosta camera de auditie) insa nu e musai ca boxele astea sa nu incapa chiar si in acesti 15mp. Bubuiala (asa cum ti s-a mai spus) nu e neaparat de la boxe si de multe ori nu e numai din acustica. Poate fi si din amplificare, chiar si din sursa. Apropos, nu stiu ce te chinui cu trancota si DAC-ul, mi se pare complicat. Ar trebui sa incerci sa folosesti numai trancota Grundig si sa "reglezi" problema din cablaraie, rack, chestii trestii.
- ar trebui sa fi trecut la boxe Triangle din gama superioara. Pasul de la Altea la Antal e tot una. Pasul ar fi trebuit facut la gama urmatoare superioara.
- e posibil ca ampliful ala (chiar daca e minunat) sa nu se descurce senzational de bine cu boxele astea. Se mai poate drege busuiocul cu niste cabluri bune si mai ales potrivite, dar din toate variantele cred ca cel mai ieftin si simplu ar fi sa incerci si alte amplificari. De obicei bubuiala are la baza vina amplificarii (si apoi e cauzata de acustica, cablaraie si matchinguri cu diverse surse, inclusiv sursa). Boxele alea nu cred ca-s bubuite, mai degraba nu au un bas corect, poate in mansarda aia nu au bas deloc (adica suna ca niste galene aburite) iar media e aburita si defapt e de nivelul clasei de pret (pentru ca din pacate calitatea in banda medie costa parale...).
- ar trebui sa incerci si un lampadar daca ai avea ocazia. Evident, unul de calitate, exista multe tampenii in domeniu.

Dar in principal eu te-as sfatui sa te uiti dupa niste boxe mai bune. Din ce-mi fac impresia, ai unele pretentii in sensul corect.

Si da, de obicei Triangle canta mai focusat puse aproape paralele, adica la un unghi foarte mic. Mai au o problema - nu le plac obstacolele si bagajele prin jur, sunt boxe care vor "sa respire". Insa cu gama asta inferioara eu nu mi-am batut capul deoarece mie nu-mi plac, nu-mi placeau nici pe vremuri, sunt prea low si din pacate multi judeca brandul Triangle dupa aceste boxe din zona buget.

Insa cu mansarda aia de 55mp nu te vad bine! Cere boxe barosane.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Post Reply