Quad Elite integrated

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
kaav
Posts: 1721
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Quad Elite integrated

Post by kaav »

Salutare. Dupa atatia ani de off-topic (sper ca nu complet), revin cu ceva concret. Quad-ul respectiv (luat second-hand) primeste sunet de la un dac extern cu cipset ess sabre 9023. 96/24 (hifimediy). Boxele sunt Gruding Super-hifi box 650. Camera de aproximativ 12 mp, inghesuita. Quad-ul nu a fost ascultat in configuratii care sa il puna in cea mai buna lumina, a fost ales dupa feed-back-ul utilizatorilor (de Quad in general, nu de modelul in cauza) care mi-au parut seriosi. L-am ascultat dupa ce l-am cumparat. Asa ceva nu as recomanda, dar am mers pe un ''instinct'' care s-a copt dupa ani de zile de rasfoit net-ul. Initial am vrut sa iau un Quad 77, dar faptul ca e totusi vechi, dincolo de sunet m-a facut sa fiu rezervat. Vreau sa subliniez ca boxele sunt din categoria 300 lei. Nu le subestimez, pt. ca nu bubuie basul, nu sunt obositoare, dar nu sunt ce trebuie, nu te misca cu adevarat. Quad-ul apare dupa un Pioneer SX 450. Ampliful nu a fost ales pe criterii de aspect, care chiar nu imi place, dar poate fi foarte usor de ignorat. Sunt multumit de el, face ce poate dar boxele nu pot releva ce poate oferi el si dac-ul. Cu boxele in cauza sound-ul are o prezenta ''laid-back'', detaliata, nu tipa. De la aceste criterii care sunt neaparat necesare, as fi curios ce se poate recomanda (nu exclud deloc ideea de boxe in regim diy) care sa se incadreze intr-un buget de vre-o 2000 ron si care sa aduca putina rezolutie si spatiu in sunet. Boxele, dupa specificatii coboara pana la 40 hz si nu bubuie (Biosfere, Autumn of Communion, Murcof etc).

kaav
Posts: 1721
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Quad Elite integrated

Post by kaav »

Quad-ul se pare ca nu avea rodajul facut. Pe masura ce trecea timpul, sunetul a devenit mai bun.In combinatie cu boxele Gruding mi-a placut instant. In cazul de fata, consider ca am cumparat ceva de care chiar sunt multumit la cat m-o costat, chiar si luat fara comparatii. Acustica camerei, aranjamentul existent nu permite ce ar permite o camera mai mare si alte scule, dar sistemul momentan are putere asupra mea, de ma face sa ma deconectez de la net mult mai des si sa ascult muzica.
Stiu ca acest model este momentan disponibil pe net si vreau sa fiu inteles corect. Ce spun reflecta exclusiv parea mea, nu fac lobby la Quad, nu am intentia sa il vand in timp scurt, eu tin doar cu mine, acest ''mine'' fiind meloman. Atat

kaav
Posts: 1721
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Quad Elite integrated

Post by kaav »

Cam ce inseamna pt. mine acest sunet ''bun''. Un sunet care imi da o impresie ft. clara de sunet ''stabil'', basul este adanc, nu bubuie. Sunetul nu prea vine din boxe. Vine din zona dintre boxe. Imi place felul in care prezinta muzica. Este un sunet mai ''holografic'' in care chiar daca sunt multe sunete, nu se sufoca unul pe altul, exista spatiu intre sunete. Sunete de amplitudine scazuta sau ft. scazuta se aud la fel de bine ca sunetele de nivel normal. Sunetul in cauza nu imi da impresia de ceva artificial sau fortat, chiar daca ascult in majoritatea timpului muzica sintetica. Probabil ca pe boxe mai capabile, sunetul ar fi mult mai adanc, realist cu instrumentele naturale.

kaav
Posts: 1721
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Quad Elite integrated

Post by kaav »

Niciodata nu va exista vreun anunt din partea mea pe tema ''vreau sa fac up-grade'' de la ce am. Ce am ales, am ales bine. Respect Quad.

Petrescu
Posts: 207
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: Quad Elite integrated

Post by Petrescu »

Mie nu mi se pare urat, pur si simplu reprezinta o alta viziune de design, destul de neutra, neagresiva vizual la care ergonomia pare sa domine. Este stilul englezesc regasit si la Naim, Linn, Rega, etc. Sa-l stapanesti sanatos, aparatul este chiar frumusel.

kaav
Posts: 1721
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Quad Elite integrated

Post by kaav »

Ai dreptate in ce zici. M-am obisnuit si nu ma mai deranjeaza nimic la statie. Daca nu ar fi avut finali prinsi de carcasa, il desfaceam complet de cand l-am cumparat si ii faceam la lucru un panou masiv din ergal, gros de 10 mm, cu decuparile necesare pentru butoane si display; apoi anodizat rosu inchis, asa cum am facut si la dac. Nu am aparat foto (telefonul nu are) dar o sa pun la un moment dat o poza cu dac-ul.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14344
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Quad Elite integrated

Post by momolo »

Apropos, m-am uitat si eu acum pe net, ce s-a intamplat cu amplifurile QUAD chineze de inunda piata la sub jumatate, chiar sfert de pret, unele noi ?!?! S-a varsat o caruta cu unele contrafacute sau s-a intamplat ceva cu brandul chinez ?! Vad ca mai e un brand chinez care "inunda" piata la dumping, Audiolab.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1778
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Quad Elite integrated

Post by SOLO »

Di cate stiu exista multe clone.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

kaav
Posts: 1721
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Quad Elite integrated

Post by kaav »

Nu stiu sigur daca este clona, pretul cu care am cumparat-o a fost de 240 E. Pe e-bay in cel mai bun caz e dublu pretul. Ca si impresie vizuala, dincolo de design, impresia fara dubi este de un obiect facut cu responsabilitate; panoul frontal este din plastic, dar inspira calitate. Sunetul si dat cu volumul la maxim, pe orice intrare + playerul pus pe pauza nu face sa se auda vre-un zgomot in boxe. Pt. mine acest aspect conteaza. Ca sa fiu critic, se aude daca pui urechea de boxa la catva centimetri, un sunet ft. slab. Desfacut-a, pe nici o componenta nu se intelege clar vre-un brand anume. Arata ft. ingrijit lucrata si pe interior. Clona sau nu isi face treaba pentru mine. N-am nici un stres ca e facuta in China. In ziua de azi daca ceva nu e facut in China, e fals :mrgreen:

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: Quad Elite integrated

Post by johndoe21ro »

kaav wrote:Nu stiu sigur daca este clona, pretul cu care am cumparat-o a fost de 240 E. Pe e-bay in cel mai bun caz e dublu pretul. Ca si impresie vizuala, dincolo de design, impresia fara dubi este de un obiect facut cu responsabilitate; panoul frontal este din plastic, dar inspira calitate. Sunetul si dat cu volumul la maxim, pe orice intrare + playerul pus pe pauza nu face sa se auda vre-un zgomot in boxe. Pt. mine acest aspect conteaza. Ca sa fiu critic, se aude daca pui urechea de boxa la catva centimetri, un sunet ft. slab. Desfacut-a, pe nici o componenta nu se intelege clar vre-un brand anume. Arata ft. ingrijit lucrata si pe interior. Clona sau nu isi face treaba pentru mine. N-am nici un stres ca e facuta in China. In ziua de azi daca ceva nu e facut in China, e fals. :mrgreen:
Chiar asa?! :lol:
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

kaav
Posts: 1721
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Quad Elite integrated

Post by kaav »

Chiar asa. Ultima fraza are in capatul ei '' :mrgreen: ''. Adica e o gluma. Proba reala a acestui produs este comportamentul ei in timp. Asta releva pentru nevoile mele, un semn clar al calitatii componentelor. Controlul calitatii, in functie de pretentiile brandului e cel mai important. Asupra unui utilaj industrial planeaza aceleasi legi fizice in orice parte a globului. De ce as subestima ceva facut in China de exemplu, daca este facut cu simt de raspundere?

kaav
Posts: 1721
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Quad Elite integrated

Post by kaav »

741 de vizualizari, care virtual puteau fi tot atatea postari pe subiectul in cauza. Poate felul in care a aparut acest model pe piata noastra, trezeste rezerve. Adevarul e ca prea oscileaza pretul in functie de locul de unde o cumperi. Prin comparatie cu pretul sculelor a multor forumisti de aici de exemplu, statia asta, foarte probabil ca e vazuta ca un fel de trotineta din plastic in timp ce alti au sisteme cu care au ajuns de mult pe luna. Asa o fi. Pretul arata clar ca se adreseaza celor cu resurse limitate. Poate este si o strategie de marcheting prin care cine este curios de ceva mai ''hi-fi'', dar nu isi permit sa dea 500 E de exemplu, sa poata sa o faca acum. Cea mai buna reclama este cea care nu foloseste vocea oficiala a brandului in sine. Se lasa sa vorbeasca calitatea produsului, pentru banii dati. O fi asa sau nu poate nu o sa aflu niciodata. Consider ca am spus suficient de multe in acest topic si nu mai am ce sa mai scriu despre acest Quad. In final nu poti sa aplauzi cu o singura palma.

kaav
Posts: 1721
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Quad Elite integrated

Post by kaav »

Pretul la chifteaua chinezo-engleza a crescut. Ca sa vezi...In virtutea faptului ca nu exista rewiuri multiple despre obiectul in cauza, in afara de ce am scris, trag concluzia ca ''exista consecinte''. Fara acoperire din punctul meu de vedere, pentru-ca nu exista precedente subiective credibile, care sa justifice valoarea gonflata. Posibil sa merite mai mult, dar pana la proba contrarie care nu stiu cand apare, doar ''eu'' am dreptate, ca ''eu'' am spart ghiata...Imi place statia, dar nu sunt atasat de nici un obiect la modul serios, deci daca e sa nu mai fie in parametri, o sa fac ca trenu in gara. Atentie ca pe butelie la onestitate si la finetea de a fi credibil pe termen lung si foarte lung. O zi faina.

kaav
Posts: 1721
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Quad Elite integrated

Post by kaav »

kaav wrote: Proba reala a acestui produs este comportamentul ei in timp.
Am statia de 8 luni de zile. Funtioneaza impecabil. Intentia acestui topic a fost/este de a oferi detalii despre acest model de Quad pentru cei care sunt curiosi si au rezerve. Mi se pare logic sa ai rezerve cand ai putine informatii. Statia a mai fost legata si la o pereche de boxe Grundig 706, dar a fost prea mult pentru camera mea. Prea puternica prezenta basului in camera. Din nou, fiind boxe pe compesie, nu bubuiau, dar nu puteam vietui pasnic cu un bas care da impresia ca vine de la 2 etaje mai jos, parca venea din adancurile oceanului :lol:
Sunetul acestor boxe pe inalte avea o incisivitate care mi-a placut, senzatia de spatialitate nu exista, fiind un sunet ''blocat'' in boxe. Nu era neaparat rau, era o prezenta a sunetului diferita . In cazul lor a trebuit sa umblu la eq din foobar ca sa tai din bas. As fi vrut sa pun niste poze suficient de clare pentru cei curiosi de ce matze are inauntru Quad-ul (cei care apreciaza designul minimalist la circuite vor fi dezamagiti, nu exista spatiu gol in carcasa :mrgreen: ), dar nu mai pot urca nici o poza pe forum.
Sarbatori Fericite !

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14344
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Quad Elite integrated

Post by momolo »

kaav wrote:dar nu mai pot urca nici o poza pe forum.
vezi ca am tot scris mai multi de treaba asta, serverul nu gazduieste poze (fisiere mari), functia oferita de atasare este simbolica si inutila. Foloseste orice site pe net unde poti posta poze si apoi da link de acolo.

Sarbatori fericite si tie! Si sa-l folosesti sanatos! (sunetul venit din boxe, adica ne-spatial poate avea ca principala cauza lipsa de control, adica ampliful nu "duce" boxele. O alta cauza poate fi sursa, adica proasta. O alta cauza este acustica, asta fiind marea problema vesnica la toata lumea. Pot fi de vina si boxele, poate atata stiu ele. Sau toate impreuna).
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Post Reply