Daca ai fi urmarit threadul cu recomandarile mele muzicale ai fi observat ca marea majoritate a albumelor au o varsta venerabila si, cu toate acestea, le consider inregistrari tehnice deosebite care, din pacate, nu canta pe orice sistem. Ca atare, tind sa subliniez ca nu ai inteles ce am vrut sa spun mai sus si ca-mi pui in gura cuvinte care nu-mi apartin!

"Motiv pentru care, sincer, nu mi-as dori sa ascult orchestra mare simfonica in primul rand sau mai rau, printre instrumentisti! Nici sa-mi sufle unul cu trompeta in ureche! Caz in care, apropos, daca iti canta un saxofon alto la 2 metri de masa, iti pleaca paharele singure! Am vaga senzatie ca nimeni nu s-a referit/gandit la astfel de cazuri atipice."
Ba eu cred ca e chiar recomandabil sa se asculte in primele randuri atata timp cat ai ce sa asculti iar sala in care se face auditia are niste minime calitati acustice. Din punctul meu de vedere dirijorul are cea mai privilegiata pozitie de auditie si este si locul de electie din care poate auzi tot ce se intampla pe scena pentru a face corectiile cuvenite. Nu cred ca s-a referit nimeni la suflatul cu trompeta in ureche mai sus. Eu am recunoscut ca am exagerat putin...