Dupa aberatia aia cu 3939 de mosi Craciuni (mai interesez de o Cabala, posibil sa fie un numar satanic codificat) care se manifestau ca niste veritabili "santa" made in usa, si concurau in depasire o tara pagana precum Taiwan, hop, ....vad o stire despre familia regala in vizita la cumparaturi in supermarket in Arad (parca....sau Oradea ?!). Regina frantuzoaica, Margareta cu "duda" ei, insa si Regele Mihai!
...

Chiar ma gandeam o data ca daca te teleporteaza (surd) intr-un supermarket pe Pamantul asta, oriunde, poti sa habar nu ai in ce tara te aflii ?! Pentru ca sunt toate la fel. Greu gasesti simboluri mai "standart" ale lumii zilelor noastre!
...deci, Regele Mihai in supermarket!......Si deodata m-a pocnit un gand!
Omul asta a trait si a vazut ce nici macar unii din bunicii nostri nu au apucat!
Daca noi, unii dintre noi astia mai de varsta mijlocie am apucat o bucata de comunism, adica "iepoca de aur"si nici aia pe toata, Regele Mihai a trait Romania Mare a anilor '30, a trait perioada legionara si apoi a lui Antonescu, apoi razboiul, apoi a vazut (si cauzat) fuga nemtilor lui hitler, apoi a vazut lacustele rosii cum invadeaza tara, apoi a vazut toata lumea cum se schimba, a vazut cum tarile infrante in razboi dar si cele castigatoare se ridica din cenusa, la propriu, a trait(dincolo) pe perioada cortinei de fier cand toata elita romaneasca a fost exterminata de catre clasa de tradatori analfabeti comunisti "made in cccp", a vazut ridicarea Germaniei de vest din ruinele incredibile ale unui razboi total, a vazut prosperitatea occidentului in timp ce lumea comunista se prabusea economic, a vazut perioada curselor spatiale si aselenizarii americane si sovietice, a vazut ca o clipa razboiul din Corea anilor 50, apoi revolutia din Cuba, apoi un presedinte american impuscat, zeci de lovituri de stat in america de sud si tari bananiere, imperiul britanic prabusindu-se total, cel colonial francez destramat complet, apoi un razboi fara rost in Vietnam, apoi unul in Afganistan si multe in lumea araba, China lui Mao si apoi China reformelor capitaliste cu metode comuniste, a vazut cum a cazut zidul Berlinului si apoi estul comunist, a vazut cum a ajuns la putere Ceausescu si apoi cum a sfarsit la zid, iar asta dupa ce a vazut si toata perioada lui Gheorghiu Dej si toti politrucii sovietici veniti pe tancurile lui Stalin.....Apropos', cand era inca tanar l-a vazut si pe acest tiran intins mort si apoi diversi presedinti sovietici culminand cu impotentul brejnev....intr-un cuvant a vazut TOT si pe noi toti!
Iar astazi lumea nu mai seamana deloc cu cea de acum 50....60....70 de ani! Parca e alta planeta......si iata-l intr-un supermaket cu aspect "stas" capitalist, in Romania de azi, la cumparaturi!.....
Oare, cei din generatia mea, cei nascuti in anii 60, ne-am inchipuit vreodata o asa imagine Science Fiction ??!!!!!!!!...in anul de gratie 2008 !!!!
Oare cine dintre noi ar fi crezut vreodata ca "marele" Ceausescu sub care ne-am nascut si despre care am invatat ca e peste toti si toate, va fi executat ca un caine turbat la zid si ca peste inca aproape 20 de ani....Regele Mihai, cel care i-a cunoscut pe toti care au fost si nu mai sunt, se va plimba printr-un supermarket romanesc la cumparaturi ?!!!!!
Poate ca unora nu vi se pare nimic iesit din comun, insa pe mine pe trece transpiratia cand ma gandesc ca omul asta a vazut (de sus) sub ochii lui toata lumea din care venim noi acum si despre care habar nu avem, pe care o uitam inainte de a o afla, in graba noastra smintita dupa iluzii materiale care traiesc cat traieste o libelula pe langa un elefant !
Deja in zilele astea, la 19 ani de la "lovilutzie", ceea ce a fost in perioada comunismului imi pare ceva atat de indepartat, ceva care pare atat de venit din alta lume (deja pierduta), de pe alta planeta......iar omul asta era deja in varsta cand m-am nascut eu, la inceputul erei ceausescu, si deja vazuse anii interbelici romanesti, o alta Romanie, deja traise si vazuse razboiul ce abia bunicii mei (care nu mai sunt de mult) si-l aduceau aminte, deja facuse istoria si deja vazuse o lume care se nastea si o alta care murea in agonia comunismului!
Deja ma simt batran dupa douazeci de ani de la "revolutia mea", deja ma uit la tineri de 20 de ani si stiu ca ei atunci abia se nasteau cand eu ma agitam ca un tembel in strada, in acele zile teribile de brambureala generala....iar Omul asta, Regele nostru le-a vazut pe toate si doar o clipa am trait din intreaga lui existenta!
E ca si cand m-am asezat sub un stejar batran si intr-o clipa, intr-o doara mi-am dat seama ca acel copac este acolo dinainte de toti si toate iar eu cu toata existenta mea sunt o farama din existenta lui! Dar mi-am mai dat seama si ca acel copac poate fi doborat de catre orice fiinta vremelnica cu un simplu topor, intr-o dimineata! Mi-am dat seama cat de fragil e totul si cat de repede se pot schimba lucruri care par sa fie de o vesnicie ACOLO, dar si ca puterea nu este cea care distruge si ingenuncheaza, ci este cea care se pleaca firava in fatza oricarui topor nevrednic ridicat intr-o neinsemnata si inexistenta clipa a marelui Timp.
Nu am decat un gand, nimic pe lumea asta nu e fara rost. Omul asta e tot ce ne-a mai ramas din Romania Mare dupa toate tradarile, furtunile, uraganele si napastele istoriei, acea tara trecuta, indepartata si disparuta cu acei oameni......buni si NORMALI !
O tara care nu avea mosi craciuni "Santa", care nu stia ce inseamna "fitze", o tara fara "vorbesti pe gratis" in oferta GSM, o tara fara "mcgogaoasa" chimicalizata, o tara unde ti se dadea un pahar cu apa atunci cand cereai, o tara cu copii care se joaca, o tara cu branza si masline pe masa saracului, o tara de tarani si de boieri, dar cu respect pentru Domnul si traditii, o tara credincioasa insa nu tribala, cu oameni care stateau cuvinciosi in poarta bisericii si care nu se sfasiau pentru un bidon de plastic cu apa sfintita (de catre colonei in sutana) sau pentru ciolane de moaste aducatoare de noroc la loto si castig de bani, o tara fara SUV-uri conduse de curve, o tara fara curve deghizate in politicieni si politiceni deghizati in curve, o tara cu traditii si cu denumiri romanesti deasupra magazinelor, o tara....a romanilor, o tara normala!