Insa am constatat ceva legat de ceea ce ai postat la acest subiect. Asta se desprinde din ceea ce spui, vrei, nu vrei.
Iar daca exprimarea mea a fost prea dura pentru tine, imi cer scuze, nu am avut intentia!
Si nimic din ce am scris nu are nici cea mai mica legatura cu doctrina nici unui partid. Are legatura cu istoria, din pacate o victima perpetua intr-o tara amnezica, parca bolnava vesnic de dementza senila. Lucru dealtfel vechi, dinaintea comunistilor.
Si nici nu vad ce legatura ar avea monarhia, regele cu doctrinele diverselor partide politice ?!....Evident, politrucii comunisti (mare parte proveniti direct din randul vechilor legionari) au avut grija sa asocieze intotdeauna orice idee despre monarhie si regalitate cu politica si deversele doctrine politice. Lucru dealtfel bine, foarte bine intepenit in mintea......

Problema urii lor crunte impotriva Regelui si monarhiei romanesti a fost LEGITIMITATEA. Este normal ca niste ilegitimi sa caute a distruge pe orice cale pe cei legitimi.
Iar lucrul asta s-a intamplat si dupa 1989. Asta pentru ca "emanatii" au fost si sunt ilegitimi la randul lor (si au avut nevoie de o inscenare in care, din pacate, s-au pierdut vieti omenesti), idem cu "parintii" lor comunisti, adusi pe tancurile sovietice la sfarsitul razboiului.
Iar asta nu e politica, este ISTORIE !
Si cine este amnezic, repeta si iar repeta!
Iar cat priveste doctrinele politice, avem o alta situatie paradoxala de tip mioritic. Suntem tara fost comunista europeana cu cel mai stalinist si dement regim fost comunist. Practic.....cei mai comunisti dintre toti. La sfarsit, in ultimul deceniu, i-am intrecut pana si pe sovietici!
Dar paradoxul este ca in acelasi timp, la noi s-a practicat cel mai putin comunismul "ca la carte"! Paradoxul este ca la noi nici macar comunistii de frunte din PCR nu aveau habar despre doctrina comunista, ....cat priveste populatia?!..., complet aeriana in ceea ce priveste doctrina si programele comuniste.
Astfel ca in timp ce din punct de vedere comunist, romanii au mimat (si le-a iesit "bine"!), din punct de vedere practic au aplicat cea mai turbata, dementa si fanatica versiune a comunismului.
Iar astazi.....asa cum am spus, amnezicii repeta si iar repeta, azi avem o "democratie" si un "capitalism" idem cu fostul comunism, adica habar nu avem (in masa) despre principiile democratice si capitaliste insa aplicam in practica cele mai demente, oligofrene si handicapate versiuni ale democratiei si capitalismului mondial! (genul "democratie" cu "savoare" sud-americana si capitalism de secol 19 cu influentze ale anilor 1920 din Chicago.)
Paradoxal, nu ?! Insa exista o continuitate. De principiu!