Classe inchide activitatea

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1852
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Classe inchide activitatea

Post by SOLO »

Se pare ca se inchide businessul Classe'.

"Multiple sources are telling us that on Friday, October 6th, the Montreal headquarters of Classé will close their doors for the last time and all remaining employees will be let go. This includes the dismissal of Classé President Dave Nauber, who has been with the company since 2002. "

https://www.strata-gee.com/classe-closing-october-6th/" onclick="window.open(this.href);return false;
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15255
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Classe inchide activitatea

Post by momolo »

SOLO wrote:and all remaining employees will be let go
s-ar traduce ca angajatii ramasi vor fi lasati sa plece! :D Ca si cand ar fi tinuti cu forta pe acolo! :D Era mai onest sa anunte ca-i da afara pe toti.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: Classe inchide activitatea

Post by johndoe21ro »

Fara sa te contrazic, Classe isi produce echipamentele electronice in China din 2011. In rest, am aceleasi pareri de rau vis-a-vis de disparitia lor. Cred ca B&W puteau face mai multe dar probabil ca interesul a fost banul... Banul nu a mai fost si ca atare marca a fost numai buna de ingropat.
Si eu am o aversiune (generala) fata de produsele si marcile chinezesti. Incerc sa ma tin cat mai departe de ele... :mrgreen:
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15255
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Classe inchide activitatea

Post by momolo »

johndoe21ro wrote:Fara sa te contrazic, Classe isi produce echipamentele electronice in China din 2011
evident, stiam. Le-am si pipait.
Majoritatea azi produc in China. Dar numai unii au un BRAND cu niste oameni cunoscuti in spatele reklamei si o ISTORIE si evident un NUME castigat in timp.

Eu am aversiune catre branduri din astea aparute din spuma marii, un fel de "no-name" de lux; la astea nu sti cine sunt in spate (poate sa fie si un cimpanzeu), nu sti nici unde se afla (o coliba din Shenzhen), dar iti impuie capul ca mai grozavi ca ei nu exista si au reinventat totul ieri!

Probabil e un reflex de bosorogeala sa alegem BRANDURI (vechi) si nu "no-name" (aparute ieri pe net).
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Petrescu
Posts: 207
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: Classe inchide activitatea

Post by Petrescu »

Pe surse am aflat ca si SimAudio va schimba actionariatul. Vin unii care au bani dar habar n-au ce face SimAudio, aka Moon, just bussines.

Nu ai cum sa fii tanar si audiofil cu experienta. Ei n-au contat niciodata in economia pietei hi-end. Este foarte bine ca tinerii cumpara aparatura chinezeasca audiofila pentru ca se infecteaza cu acest microb. In timp 90% dintre ei vor intelege sa diferentieze calitatea de gunoi.

Problema vine de fapt din indreptarea firmelor clasice de hi-end catre fashion, catre design, uitand complet de sunet. Maresc preturile doar pentru ca scula arata mai bine. Sa avem pardon, nu femeile cumpara aparatele audiofile, ci barbatii. Degeaba castigi femeile daca pierzi masculii a caror tinta este sunetul.

Cu siguranta vor rezista cei care ofera sunet de top, cu design banal, de nivel mediu si preturi cinstite. Este singura cale catre o relatie indelungata dintre aparat si client. Firmele consacrate prea s-au vulgarizat in ultimul timp. Mult lustru la pret foarte mare si cam atat.

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Classe inchide activitatea

Post by remoteviewer1 »

petrescu
Cu siguranta vor rezista cei care ofera sunet de top, cu design banal, de nivel mediu si preturi cinstite.
Aici te referi la sarmanii DYI autohtoni cei neprihaniti? Ofera niste exemple, in cazul in care ai intentii serioase...
Firmele consacrate prea s-au vulgarizat in ultimul timp. Mult lustru la pret foarte mare si cam atat.
Scuze, fara suparare, aici nu suntem la Libertatea, arunci in eter afirmatii generaliste fara acoperire dupa parerea mea.... Ai realizat sau citat niste studii concludente de pe piata de profil sau fluieram pe la colturi de bloc in momente de plictiseala? Nu vreau sa nasc flame-uri, dar postarea de sus pare cam superficiala...
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Classe inchide activitatea

Post by remoteviewer1 »

Mdah...cunoastem...cunoastem... Curios insa, ca pe insulitza noastra, populata cu niscaiva audiofili autentici, ce in marea lor majoritate se delecteaza cu cititul ( :twisted: va vedem!), din cand in cand apare cate un rechin (electronist de seama) la vanatoare in ape mici. Sincer, nu le inteleg abnegatia, sa fie oare vreun sindrom de frustrare dobandit prin copilarie (unii filozofi explica toate comportamentele oamenilor "maturi" cu ajutorul trairilor din copilarie :D )? Respingerea poate sa fie atat de greu de acceptat?Viatza poate fi atat de plictisitoare incat placerea de a privi printre lemnele gardului la vecinul, nu poate fi infranata sau stapanita? Nevasta vecinului pare atat de rapitoare si irezistibila? Masina este atat de stralucitoare, pana si kinderul pare mai inteligent?

P.S. De multe ore rechinul ce se avanta la vanatoare in ape mici, in cazul in care nu stapaneste la perfectie tehnica, risca sa esueze lamentabil pe tarm si sa ajunga gustarea pescarusilor....
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

catacore
Posts: 111
Joined: 22 Nov 2014, 06:00

Re: Classe inchide activitatea

Post by catacore »

E interesant cum avem gramada de postari despre FIRME mari, cu NUME in spate, si care s-au "chinezarit", drept pentru care le infieram si le prezicem sfarsitul iminent, dupa care venim sa deplangem aceleasi/alte FIRME mari, cu NUME in spate, chinezarite deja, si care sunt pe moarte (sau au murit deja). Si de fiecare data "argumentele" stau in picioare.

* * *

***text cenzurat***autorul primeste pauza 1 luna. Daca incalca din nou regulamentul dupa revenire, pleaca definitiv***

Post Reply