Tube Phono-Stage

DIY, Accesorii , Tips&Tricks
Soul
Posts: 109
Joined: 12 Nov 2010, 22:24

Tube Phono-Stage

Post by Soul »

Mentionez inainte de orice ca nu-s emisarul nimanui, nu fac reclama niciunei firme sau persoane (desi am sigla am preferat sa nu o montez pentru a posta informatii in acest thread), testul e impartial si s-a realizat exclusiv pe banii mei, fiind constient ca aparatele DIY sunt dificil de revandut si in cea mai mare parte investitia va ramane strict in ograda trancotarului. Intrebarea: "Cum suna? e o elucubrație frecventa (tinandu-se seama de subiectivismul perceptiei), insa voi raspunde anticipat ca mie mi-a pacut fantastic, de aceea este in poesia mea! (pe banii mei, repet!)
Mi-ar face placere sa plimb putin trancota, daca ma invita cineva la o cafea vinilata o voi induci eu negresit cu lampasele phono-stageului :D si acum prezentarea vizuala:

https://photos.app.goo.gl/qXdyER1Ed7TSCgDX2" onclick="window.open(this.href);return false;
https://photos.app.goo.gl/lmMfu6hkikii0Q4g2" onclick="window.open(this.href);return false;
https://photos.app.goo.gl/4UJFhtfru9KRJtkk1" onclick="window.open(this.href);return false;
https://photos.app.goo.gl/LpDuB69HpwyTLeTD3" onclick="window.open(this.href);return false;
https://photos.app.goo.gl/insGSSbnik59XKNm2" onclick="window.open(this.href);return false;
https://photos.app.goo.gl/kewgUwckTfMxE8g03" onclick="window.open(this.href);return false;
https://photos.app.goo.gl/ggPEywbvRTpPNafe2" onclick="window.open(this.href);return false;
https://photos.app.goo.gl/3MIQfylxf2iePWE73" onclick="window.open(this.href);return false;
https://photos.app.goo.gl/aQVBSPBlhpQaXvnn1" onclick="window.open(this.href);return false;
https://photos.app.goo.gl/aHdEXXCDcN3C53C93" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.youtube.com/watch?v=yw92LGpECow" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1769
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Tube Phono-Stage

Post by SOLO »

Pai se aude in casti la mine mai bine decat un album ( flac ) pe care tocmai il ascultam :lol:

Imi place sa vad ca tratezi sculele cu respect.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

Soul
Posts: 109
Joined: 12 Nov 2010, 22:24

Re: Tube Phono-Stage

Post by Soul »

Tuburile sunt NOS. 2 X 6DJ8 Toshiba ,2 X ECC81 National
Potentiometru de volum ALPS Blue Velvet
Trei intrari de linie, prin care devine tube buffer.

Petrescu
Posts: 207
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: Tube Phono-Stage

Post by Petrescu »

Foarte frumos preul de phono, cum la fel de interesante sunt si boxele Quad ESL 57. Face fata Accuphase-le sa le duca ? Fiind o sarcina puternic capacitiva trebuie un pic de atentie ca cablurile de boxe.

Soul
Posts: 109
Joined: 12 Nov 2010, 22:24

Re: Tube Phono-Stage

Post by Soul »

Nu se chinuie cu ele, nici eu nu o fortez, nu se incalzeste chiar si dupa ore de cantat. interconectul intre esl si accu este Triangle, iar starea panourilor este perfecta cu exceptia picioarelor uneia pe care din inimaginabila lene nu le-am montat :lol:

Petrescu
Posts: 207
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: Tube Phono-Stage

Post by Petrescu »

Mi-a placut ca ti-ai creat un sistem bazat pe sunetul care-ti place, integrand piese foarte diferite intre ele. Eu unul nu mai sunt pasionat de linii audio de la aceeasi firma. Imi place cand vad filosofii personale de sunet. Succes in continuare.

User avatar
hondaru
Posts: 314
Joined: 31 Oct 2010, 06:35
Location: La tara...
Contact:

Re: Tube Phono-Stage

Post by hondaru »

Ai posibilitati de reglat capacitati sau impedante de intrare?

As fi interesat cu suna tabla ta! Am tot cochetat cu ideea de a cumpara una dar lipsa timpului m-a oprit. S-o stapanesti sanatos!
◄◄ REW ► PLAY ▌▌PAUSE █▌STOP ►► FF
Daca nu ajungi sa te pierzi in muzica atunci muzica se pierde in sistemul tau

Soul
Posts: 109
Joined: 12 Nov 2010, 22:24

Re: Tube Phono-Stage

Post by Soul »

In primul rand vreau sa-ti multumec pentru atentionarea cu privire la pericol, in clipa asta le-am scos si voi aduce de la casa (nu le mai vand, monoblocurile Quad 50E si voi folosi decat iesirea de preu a lui Accu) In al doilea rand dupa cum se vede in prezentarile mele de pe canalul youtube detin preul McIntosh C50, calitatile preului phono ale acestui aparat cred ca sunt de necontestat, dar daca as fi spus asta din prima m-ai fi luat in balon. In final am fost sincer , nu sunt emisarul nimanui (pe onoarea mea daca am citit ca el a spus asta pe alt forum, oricum jur ca nici macar nu mi-a sugerat asa ceva, dicutia cand l-am luat a fost de a-l testa, ca doar am pe ce si a-l compara, ca am cum, nepunandu-se nici macar daca il cumpar sau i-l returnez), am lansat disponibilitatea deplasarii din simplul fapt ca pentru un timp sunt singur acasa, sotia fiind plecata la un seminar al juristilor de la B.T. , nu am mai iesit de ceva vreme in cercuri iubitoare de muzica si imi face placere sa vorbesc aceeasi limba cu pasionatii, iar in aceeasi masura daca ar fi fost puncte slabe sa i le comunic pentru remediere deoarece imi place maxim si da, daca ma intrebati cum suna e fenomenal!

Soul
Posts: 109
Joined: 12 Nov 2010, 22:24

Re: Tube Phono-Stage

Post by Soul »

si uite cum mi-a dat momolo de treaba, dar mi-a salvat Accu de la dezastru, de adus le-am adus, iar acum incepe DIY-ul de modificat (adaptat) conectica, deci sa demoloz debaraua dupa letcon, termocontractibili si pistol cu aer cald :lol:

https://photos.app.goo.gl/kLJEP9vs0Aw029A32" onclick="window.open(this.href);return false;

https://photos.app.goo.gl/Kvq4wWDeKNudzJWG3" onclick="window.open(this.href);return false;

https://photos.app.goo.gl/3u3u5Ic1qGhoQQCQ2" onclick="window.open(this.href);return false;

aici firele, pfffff.....

https://photos.app.goo.gl/U5cgJOqnN8DHnCfT2" onclick="window.open(this.href);return false;

https://photos.app.goo.gl/OmdACyMbD8mjLRK93" onclick="window.open(this.href);return false;

PS: Adrian as "zal" nu este angajatul lui Viorel, iar tot ce poarta sigla "Viotube" sunt exclusiv "opera tiganului caldarar, letconar de Radio-Progresul" :lol:

Soul
Posts: 109
Joined: 12 Nov 2010, 22:24

Re: Tube Phono-Stage

Post by Soul »

Dacă fac impresia ca tin partea cuiva și nu sunt interesat exclusiv de aranjarea propriului sistem,te rog șterge postarile mele și ma retrag singur fără a mă constrânge! Imi expun propriile-mi păreri,sper intr-un mod decent și constructiv,nevoind a fi partinitor,ceea ce te rog și pe tine.Te ajută cu ceva dacă dezinformezi sau îți expui punctul de vedere intr-un mod drastic,ar fi ceva ce ar contraveni propriilor tale principii declarate la toleranță și a faptului de a testa permanent fără a tine cont de persoane sau firme. Procedează cum consideri,cei care mă cunosc știu foarte bine ca nu mint,Fartat imi ia bani dacă îmi place,nu am reduceri sau vreun tratament preferențial,mai mult decât atât il stiu de câteva zile deoarece preul McIntosh C 20 ă ajuns la el pentru recondiționaț și upgrade,a fost alegerea mea,asa am simtit ca e ok si asa am facut.

PS: Monoblocurile Quad au fost recapate de cand le-am luat, desi nu le-am auzit decat la letconarul local, la mine nu au cantat niciodata fiindu-mi sila sa le adaptez conectica, dar se pare ca a venit timpul!
Last edited by Soul on 07 Oct 2017, 14:57, edited 4 times in total.

Soul
Posts: 109
Joined: 12 Nov 2010, 22:24

Re: Tube Phono-Stage

Post by Soul »

Provenienta monobocurilor este de la Electrecord tot asa si a panourilor, tot setul a fost in stare impecabila, folosite putin, in studiourile de inregistrare mergand pe monitoare Tannoy, iar la testul de calitate, culmea, pe Unitre, dar un model ciudat si rar. Panourile astea erau ceva pentru protocol, impresie artistica si nu in ultima faza extrem de apreciate, au fost cireasa de pe tort.A mai ramas unul ratacit pe acolo dar probabil saptamana viitoare il voi lua si pe acela ca masura de siguranta sau piese daca imi crapa vreunul din astea.

PS: Recaparea s-a facut pentru ca erau bolnave cand le-am luat, le-am probat la electrecord si cantau incet si distorsionat, in alta ordine de idei nu dau pe mana oricui asa ceva, crede-ma ca sunt refacute ca la carte, le voi desface pentru o evaluare ochiometrica :wink: Ca idee si brain il stie pe amicul meu si nu-i contesta competentele, brain avand rabdare si preturi de restaurator, amicul meu fiind genial dar rezolvand strict defectul din cauza imensei cozi de la usa cu aparatura profesionala de top unde se invart infinit mai multi bani!

Soul
Posts: 109
Joined: 12 Nov 2010, 22:24

Re: Tube Phono-Stage

Post by Soul »

dupa "pauzele publicitare" revin cu upgrade-ul :lol:

https://photos.app.goo.gl/b0f49esvWJedwJSE2" onclick="window.open(this.href);return false;

https://photos.app.goo.gl/EKcdprIEKtINqvcp1" onclick="window.open(this.href);return false;

https://photos.app.goo.gl/TYLS7H5p1fg8EbUA2" onclick="window.open(this.href);return false;

Soul
Posts: 109
Joined: 12 Nov 2010, 22:24

Re: Tube Phono-Stage

Post by Soul »

Nu ma gandeam ca monoblocurile astea pe care le-am ignorat cu desavarsire, neascultandu-le deloc (ieri la indemnul lui momolo le-am pus prima data), direct pe preul Viotube (pentru ca in fapt este preamp cu phono si 3 intrari de linie, daca le trec prin Accu suna incomprabil mai prost) se pot auzi atat de bine! Probabil Accuphse E306v va ramane ca obiect de decor, deoarece nu ma indur sa-l vand , dar e o biata trancota ordinara pe panourie Quad ESL57 comparativ cu revelatia avuta! Si acum voi posta si imaginea finala a acestui sistem, care va mai suferi o completare in momentul cand va fi gata preul McIntoh C 20.
Quad 50E dezvolta cel mai apropiat sunet de lampa sunet auzit de mine, practic nu e diferenta, daca gasiti asa ceva nu ezitati, faceam o gafa monumentala daca le-as fi vanut!

https://www.youtube.com/watch?v=kVXlqVC8UCY&t=12s" onclick="window.open(this.href);return false;

glucica
Posts: 435
Joined: 03 Nov 2009, 15:11
Location: Bucuresti

Re: Tube Phono-Stage

Post by glucica »

Acum mai lipseste sa te incordezi si sa pui naibii picioarele alea, ocazie cu care poate o sa constati ca se aude mai clar.

Soul
Posts: 109
Joined: 12 Nov 2010, 22:24

Re: Tube Phono-Stage

Post by Soul »

:lol: :lol: :lol: :roll:

Post Reply