Sfaturi pentru un amplif Accuphase E270

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Alexandru Stanescu
Posts: 9
Joined: 01 Feb 2018, 17:22

Sfaturi pentru un amplif Accuphase E270

Post by Alexandru Stanescu »

Buna ziua
Cu toate ca va citesc de mult, de abia acum mi-am facut cont pentru a va putea solicita un pic de ajutor. Asa dar, pentru toti membrii forumului, bine v-am gasit.
De cateva zile am achizitionat un Accuphase E270, evident cu bucurie si mari asteptari. Am trecut la treaba si am instalat ampliful in locul celui "vechi'', un Marantz PM 7005. Pe langa conectarea unui BlueRay UD 7007 tot Marantz (conectat cu cablu RCA), am conectat si un LCD Samsung, pentru sunet (prin cablu RCA, pentru ca nu am cardul cu intrari digitale de la Accuphase, TV-ul avand si iesire audio optica). Surpriza neplacuta este ca am un zgomot in difuzoare, un fel de brum. Curios este ca exact in aceiasi configuratie, ampliful Marantz se auzea perfect. Am stat o seara intreaga pe problema si am constatat ca daca scot cablul HDMI de la Top Boxul Cisco (DVR UPC) prin care primesc semnalul TV, baraitul dispare si totul este OK. Acum, ce sa spun poate as putea trai cu situatia de a nu avea sunetul de la TV pe boxe dar as fi foarte nefericit ca dupa ce am cheltuit de 4X pretul vechiului amplif sa ma aleg cu acesta situatie.
Intrebarile mele sunt doua:
1. Stie cineva ce se intampla si daca poate fi rezolvata situatia.
2. Ma gandesc ca daca as lua sunetul de la TV prin iesirea optica, poate nu as mai avea acest barait dar nu am cardul Accuphase. Asa ca vin cu urmatoarea rugaminte (scuzati-ma va rog daca ofensez pe cineva cu acesta solicitare) pentru posesorii unui astfel de card la amplifurile lor Accuphase si care locuiesc in Bucuresti, sa ma ajute sa fac o proba. Daca problema dispare, ce sa fac, mai strang cureaua si achizitionez si eu un DAC 40 dar trebuie sa am certitudinea ca merge.
Nu am stiut unde sa postez acest topic asa ca am deschis unul nou, sper sa nu ma certe administratorul. Va multumesc pentru atentie.

puf
Posts: 418
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: Sfaturi pentru un amplif Accuphase E270

Post by puf »

Este problema cu faza indusa de tv sau mai probabil de cablu operatorului CATV.
Poti incerca iesirea analogica de pe receiverul UPC.
Daca nici asa nu merge si vrei o solutie facila si ieftina poti utiliza asta: https://www.avstore.ro/dac-uri/fiio-taishan-d03k/" onclick="window.open(this.href);return false; decodeaza semnalul digital optic mult mai bine decat televizorul si asigura separare galvanica de televizor, implicit si de CATV.

Alexandru Stanescu
Posts: 9
Joined: 01 Feb 2018, 17:22

Re: Sfaturi pentru un amplif Accuphase E270

Post by Alexandru Stanescu »

Multumesc, asa este. Am lasat cablul HDMI in Top Box dar am scos cablul CATV UPC si problema a disparut. Ma intreb totusi, de ce cu ampliful Marantz (cel vechi), nu facea la fel.

User avatar
Schindler
Posts: 393
Joined: 28 Oct 2008, 11:13
Location: Constanta

Re: Sfaturi pentru un amplif Accuphase E270

Post by Schindler »

DAC Fiio Taishan-D03K folosesc si eu ca sa scot sunetul din TV in amplificator stereo. Merge fara probleme.
"Stop hearing music. Start listening to it."

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 13944
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Sfaturi pentru un amplif Accuphase E270

Post by momolo »

Alexandru Stanescu, problema e foarte simpla, e cauzata de impamantare.
Vezi mufa de alimentare tip IEC de la Marantz, ii lipseste "cracul" de impamantare, adica are doar 2 craci.
Vezi mufa la Accuphase ( http://www.accuphase.com/model/e-270.html" onclick="window.open(this.href);return false; ), are bietul de el crac de impamantare (deoarece este amplif audiofil si nu trancotar ca Marantz-ul).

Solutia e simpla, fa in asa fel incat foloseste un cablu de alimentare la Accuphase fara legatura la impamantare. Poti apela la un mester DIY-er, e ceva super simplu si costa mai nimic. Ideea este ca ampliful sa nu mai fie legat la impamantarea prizei in care-l bagi.

Scularaia care merge pentru video este lipsita de cracul de impamantare la mufa de alimentare tip IEC din spatele aparatului. Tocmai pentru a nu aparea asemenea probleme de masa in toata matzaraia de aparate in care este implicat un televizor si un cablu TV de la furnizorul de cablu (daca mai avem si PC-uri prin instalatie, situatia poate fi nasoala!). In cazul in care exista fir atarnator o sa vezi numai stechere plate cu doar 2 craci. La receiverele surround o vezi mufe IEC numai cu 2 craci. Tot asa la playerele video si toata aparatura care e pentru zona video.

Ca idee - daca ai impamantare legata numai la unele aparate si la altele nu, e rau chiar si din punct de vedere audiofil. Ce-ti scriu eu acum am mai scris pe forum si nu numai eu.

Evident, ampliful Accuphase nu are nici o vina.

Toate ideile astea cu placa digitala si DAC-uri pentru Accuphase sunt cum ne-am scarpina cu piciorul stang in urechea dreapta. Ridicole! Mai ales ca nu discutam aici de rafinament audiofil si alte alea! Adica bani aruncati, adica asa cum zic dujmanii mei trancotarii, "taxa pe prostie" (cateodata au si ei dreptate).

mufa IEC cu 3 craci. O sa vezi ca la Marantz-ul tau lipseste cracul din mijloc de sus. Ala e de impamantare!
Image

PS - verifica toata instalatia cu aparate si matzaraie. Sa nu mai fie si alte aparate cu legatura la impamantare. Trebuie sa le ai pe toate fara legatura la impamantare.

Insa, daca iti faci sistem "haudiofil", sa nu mai aiba legatura electrica cu sistemul video (deci fara cabluri clasice, eventual numai optic - in cazul asta s-ar justifica transmisia SPDIF optica - dar nu vad rostul, ce mare rafinament e in sunetul ala?!) si sa aiba toate sculele haudiofile legatura la impamantare! (toate aparatele haudiofile! Fara TV, fara cablu TV, fara PC, fara video!).
prostia, ignoranta, lipsa educatiei elementare sunt cele mai letale arme de distrugere in masa.

Alexandru Stanescu
Posts: 9
Joined: 01 Feb 2018, 17:22

Re: Sfaturi pentru un amplif Accuphase E270

Post by Alexandru Stanescu »

Multumesc din suflet, apreciez. Asa voi face.

Alexandru Stanescu
Posts: 9
Joined: 01 Feb 2018, 17:22

Re: Sfaturi pentru un amplif Accuphase E270

Post by Alexandru Stanescu »

Buna ziua
Revin cu cateva impresi dupa experinta cu noul amplificator.
In primul rand multumesc inca odata lui Momolo pentru sfat, am alimentat ampliful, fara impamantare si totul este OK. Acum despre sunet, raportat la vechiul amplif (Marantz PM 7005), simt un progres evident (sesizat pana si de a mea sotie, care nu da asa importanta acestor lucruri), in sensul ca basul este in mod cert mai scurt, articulat cum spun alti si asta imi place mult. As mai nota ca si la capitolul rezolutie parca este un castig, in sensul ca instrumentele par mai bine definite dar saltul nu este spectaculos dar exista, vocea insa a ramas ca si inainte - remarcabila. Ma gandesc ca poate sunt limitat putin si de calitatea difuzoarelor pentru a pune cu adevarat in valoare acest amplif. Folosesc o pereche de Tannoy Revolution XT8 (modelul de varf al seriei, cu difuzoare de 8 inchi). Desigur si sursa (Player Marantz UD 7007) are o parte din slabiciune. Una peste alta sunt satisfacut.
Acum as vrea sa va intreb, pentru a "stoarce" maximul din acest player (pana voi mai avea resurse sa-l inlocuiesc cu ceva mai bun), este indicat sa scot semnalul din iesirea analog (RCA - cum procedez acum) sau ar fi mai bine sa ies prin coaxial (digital) si sa ma focusez pe achizitia unui card DAC Accuphase DAC 50?
Toate cele bune, si multumesc pentru atentie.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 13944
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Sfaturi pentru un amplif Accuphase E270

Post by momolo »

Alexandru Stanescu wrote:Folosesc o pereche de Tannoy Revolution XT8
nu prea sunt convins ca ampliful tau se potriveste cu aceste boxe. Fiind poate mai usor de carat un amplificator decat o pereche de boxe, ar trebui in timp sa iei ampliful la plimbare si sa-l incerci cu diverse alte boxe, evident, din cele care-ti sunt accesibile la buzunar. Consider ca inainte de orice, trebuie gasita o combinatie buna amplificare + boxe. Abia apoi conteaza restul.
Alexandru Stanescu wrote:este indicat sa scot semnalul din iesirea analog (RCA - cum procedez acum) sau ar fi mai bine sa ies prin coaxial (digital) si sa ma focusez pe achizitia unui card DAC Accuphase DAC 50?
parerea mea (care poate diferi de a altora) este ca sunetul la un player digital este dat in primul rand de partea mecanica, adica de "transport" si abia apoi de DAC-ul intern. Probabil daca vei cumpara o placa digitala la integratul Accuphase se va auzi usor mai bine, insa castigul calitativ (probabil foarte mic) nu justifica costul unei asemenea placi tip DAC. Care by the way, este la modul general un DAC bunicel. Insa de banii astia mai bine iti cumperi un DAC separat, modern care merge bine pe USB si astfel poti folosi un computer, macar ai o utilitate in plus.
Transmisia digitala de tip S/PDIF este foarte problematica. Depinde enorm de cablul digital (coaxial. Cablul optic este automat inferior, defapt nu merita atentia... audiofila). Ca sa faci o treaba buna cu un astfel de DAC conventional cum este cardul Accuphase, iti trebuie atat un transport digital bun (care costa mult, inutil sa mentionez ca playerul Marantz este jalnic in acest sens, adica un fel de "eboda") dar si un cablu digital foarte bun! Care deasemenea costa foarte mult. Iti dau exemplu un cablu digital care mi-a placut mie foarte mult, un Siltech al carui pret de nou este peste 2500 euro iar la second hand abia il gasesti daca ai noroc cu 500....800 euro. Probabil asa din vorbe nu-ti poti imagina ce diferenta poate face un astfel de cablu digital, dar ce vreau sa-ti transmit este ca utilizarea unui DAC conventional (S/PDIF) implica costuri suplimentare foarte mari... daca vrei sa scoti calitatea maxima din respectivul DAC. Ei bine, DAC-urile moderne care merg pe USB (sa nu confundam cu DAC-uri mai vechi care merg pe USB. Deci atentie, nu tot ce are USB e ok, ba dimpotriva! O intrare USB de tip vechi poate fi chiar horror!), cum ziceam, un DAC pe USB modern si "jmecher" este defapt o solutie mai buna deoarece nu implica acele costuri suplimentare (transport digital CD scump + cablu S/PDIF audiofil) ci doar costul unui cablu USB-USB ceva mai bun precum si un computer ceva mai atent configurat.
Asa ca daca vrei in conditiile actuale (adica la ceea ce ai deja) un castig simtitor la calitate iti trebuie pur si simplu un player digital mai bun, adica unul audiofil. Cumpararea de card DAC (avand in vedere si pretul) in cazul tau, nu mi se pare o solutie eficienta in privinta raportului pret/calitate audio castigata. Marantz-ul ala ca si oricare alt player de genul asta va suna la fel de prost si ca transport, indiferent ca-l bagi (pe S/PDIF) in cel mai grozav DAC. Si oricum, eu unul nu vad utilitatea unui DAC decat in cazul ca vrei sa asculti fisiere "mocangeala" din computere. Asta e si atractivitatea actuala pentru unii (din ce in ce mai multi si mai ales generatia tanara). Pentru ca in rest, daca e sa discutam audiofil-hard-core, cea mai buna treaba o faci tot cu playere conventionale si discuri, dar evident, de calitate si evident, la un anume pret, din pacate foarte mare. Pentru ca imi imaginez ca nici ampliful tau Accuphase nu a costa doi lei. Desi acum il folosesti cu un player de doi lei.
prostia, ignoranta, lipsa educatiei elementare sunt cele mai letale arme de distrugere in masa.

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: Sfaturi pentru un amplif Accuphase E270

Post by johndoe21ro »

Alexandru, din ce am inteles, DAC 50 este o solutie foarte ok dpdv pret/performanta, iar interfata USB este foarte buna! Deci poate ca ar fi o solutie all-in-one convenabila mai ales ca esti la inceput de drum... Ai scapa si de o serie de cabluri pe care ar trebui sa le cumperi: interconecturi si cablu alimentare sursa.
Interfata USB este compatibila si cu fisiere DSD. Diferenta de pret o poti plasa in alte directii - sursa liniara pentru un computer, un izolator galvanic/reclocker pt USB, un cablu USB mai performant, achizitia de albume in format digital, samd.

P.S. Daca vei continua sa cresti, pe viitor e recomandabil sa treci la un DAC separat insa PAREREA MEA este ca pentru inceput DAC 50 este pe deplin satisfacator si departe de a fi veriga slaba (pe termen mediu). Bafta cu testele si cu alegerile pe care trebuie sa le faci! :wink:
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: Sfaturi pentru un amplif Accuphase E270

Post by johndoe21ro »

http://www.accuphase.com/model/dac-50.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Mi se pare foarte curajoasa afirmatia celor de la Accuphase:
"The reproduction of music data by the USB depends on OS on the PC and software of music reproduction."

De obicei producatorii se abtin sa faca astfel de afirmatii controversate. Pentru multi dintre "audiofili" toate DAC-urile suna la fel intre ele! La fel si cu amplificatoarele, cablurile, samd. Daca mai apar in discutie cablurile USB, sistemul de operare si player-ul software deja iese cu macel!
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

Alexandru Stanescu
Posts: 9
Joined: 01 Feb 2018, 17:22

Re: Sfaturi pentru un amplif Accuphase E270

Post by Alexandru Stanescu »

Buna ziua
Multumesc johndoe21ro, pentru observatie. Am stat aseara si am intors-o pe toate partile si parca, a lua decizia corecta este mai greu decat de a ma despartii de un anumit buget. In fine, eu ascult muzica dupa CD/SACD si alte CD-uri japoneze dar absolut toate CD-urile si in plus, ce nu am ajuns inca sa am pe CD, o am in format flac. Fisierele le folosesc cand am invitati si nu am chef sa tot schimb discurile dar mai ales atunci cand am o anumita stare si vreu sa ascult un anumit playlist incropit pentru acel moment. Am facut divagatia asta pentru a justifica de ce nu vreau sa renunt la fisiere si de ce vreau sa am si un DAC pe USB.
Toate bune si frumoase si aseara cred ca am luat decizia finala, voi cumpara CD/SACD playerul celor de la Accuphase, modelul dp 560. Cam scumpicel, initial ma hotarasem pe modelul inferior DP 430 dar cand am vazut ca nu citeste SACD, m-a deprimat. Nu vreau sa renunt la minicolectia mea de SACD-uri chiar daca sunt in minoritate fata de CD-uri. DP 560-ul, citeste si SACD, are si DAC USB, deci as putea rula fisierele mele (mai rar dar tin sa le pot asculta). Fisa de prezentare aici http://www.accuphase.com/cat/dp-560_e.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Acum insa citind comentariul tau sunt napadit de alta ezitare. Oare DAC-ul din player o fi la nivelul asteptarilor, la fel de bun, mai prost sau mai bun, decat DAC 50 (card)?
Stiu, grea intrebare dar ma intreb si eu aici pe forum cu "voce tare''.
Multumesc pentru atentie.

spiromedica
Posts: 82
Joined: 11 Mar 2009, 04:17

Re: Sfaturi pentru un amplif Accuphase E270

Post by spiromedica »

Parerea mea ,daca reusesti sa achizitionezi DP 560 , e din alt film fata de DAC-urile 40 sau 50 care se monteaza in amplif , fara sa mai amintim ca scula in sine este si DAC cu intrare USB ( stie si DSD)
http://www.accuphase.com/technical_info ... mation.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

DAC 40 : 2xPCM 1796
DAC 50 : 4xAK4490EQ chips from Asahi Kasei Microdevices
DP560 : 8xES9018S

La un asemenea player , crede-ma , vei dori si un amplif pe masura , E-470 sau de ce nu E-600 . Urmeaza apoi boxele ... :mrgreen:
Audio Aero Prestige Signature ,Accuphase P-4200, Jadis Orchestra Reference RC , Triangle Magellan Cello 2 (Audioquest Gibraltar 2x3m biwire , XLR: Accuphase ASLC-15 , RCA:Accuphase ASL-10 , power cables : Audioquest Thunder x 2 , Audioquest NRG-10)

vladone
Posts: 14
Joined: 04 Apr 2017, 15:12

Re: Sfaturi pentru un amplif Accuphase E270

Post by vladone »

Eu folosesc ca sursa pentru un E250 un OPPO UDP-205 interconectate balansat. Am obtinut o scena larga, cu instrumente foarte bine localizate. Playerul poate citi absolut orice fel de disc precum si fisiere din retea sau poate functiona ca un dac pentru un calculator legat pe USB. Nu mentionez nimic despre posibilitatile video pentru ca nu ma pasioneaza dar se pare ca nu sta de loc rau nici acolo. In interior are 2xES9038PRO si poate fi controlat cu o aplicatie de pe telefon (apropo de momentul cand vin prietenii si nu ai chef sa te fatai toata ziua sa schimbi ambianta).

Playerul asta mi s-a parut o alegere mai echilibrata (pret/performanta) pentru clasa E2xx decat minunatele DP-uri.
Domeniul DAC-urilor si al pleyerelor de retea e in plina efervescenta iar scena se poate schimba radical pana cand voi iesi la pensie si voi avea suficient timp sa ma bucur in liniste de toata muzica pe care o adun acum ca o furnicuta :). Cine stie ce DP va aparea atunci... si la cat va ajunge seria E :)

Alexandru Stanescu
Posts: 9
Joined: 01 Feb 2018, 17:22

Re: Sfaturi pentru un amplif Accuphase E270

Post by Alexandru Stanescu »

Multumesc Spiromedica, in totalitate de acord cu tine. Cred ca voi ramane pe varianta sugerata de tine.

Multumesc Vladone, si tu ai dreptate, ma gandisem si eu la OPPO dar parca nu as avea sufletul pe deplin impacat cand il vad negru si alta linie de design fata de amplif, ca este China (cu toate ca la ce stie sa faca, sunt rau) si nu in ultimul rand, la idea ca nu am facut alegerea maxima din cat as putea sa o fac vreodata.

spiromedica
Posts: 82
Joined: 11 Mar 2009, 04:17

Re: Sfaturi pentru un amplif Accuphase E270

Post by spiromedica »

Alexandru Stanescu wrote:Multumesc Spiromedica, in totalitate de acord cu tine. Cred ca voi ramane pe varianta sugerata de tine.

...ma gandisem si eu la OPPO
detin si eu OPPO 205 , il folosesc pe parte video si cateodata ca transport (ca DAC este cam analitic si steril dpdv muzical , dar asta e strict parerea mea ), dar fata de DP560 e diferenta uriasa ( si la pret si la calitatea redarii) , nu uita de faptul ca poti folosi USB-ul din DP 560 legat de computer (cu un cabu USB de caliate , nu neaparat extrem de scump)
Audio Aero Prestige Signature ,Accuphase P-4200, Jadis Orchestra Reference RC , Triangle Magellan Cello 2 (Audioquest Gibraltar 2x3m biwire , XLR: Accuphase ASLC-15 , RCA:Accuphase ASL-10 , power cables : Audioquest Thunder x 2 , Audioquest NRG-10)

Post Reply