absolut ma-ti speriat cind am citit cite trebe sa sa potriveask la pickup sa sune bine
absolut(ule), credeam ca te-am speriat eu cu gramatica!

Oricum, tu ai reusit sa ma sperii pe mine! ....Dar se pare ca va trebui sa ne obisnuim cu "dialectul" tau!
Oricum, de data asta se vede ca ai facut eforturi, probabil epuizante! Se intelege ceva, ceva mai bine ce vrei sa spui insa, e o chestie care ma roade pe mine, "m-ati" se scrie "m-ati" pentru ca e vorba de "
voi ma ati speriat" care ar suna aiurea in limba asta complicata! (totusi!

, se plang streinii....pardon, strainii ca e tare grea!).
Eu stiam ca informatica se desfasoara totusi intr-o limba, engleza. Daca iti este mai usor cu engleza decat romana, poti sa-i dai drumu' in english, nu se supara nimeni, mai toti de aici stim sa citim in engleza!....Mai greu cu "dialectele" limbii romane!
Si revenind la subiect, avand in vedere ca mi-ai cerut si mie opinia, la bugetul asemanator cu al tau am rezolvat-o, zic eu, elegant si foarte multumitor. Am mai scris de asta, baga search pe forum.
Astfel ca mi-am cumparat (de nou) un pickup ROKSAN Radius 5 (dotat cu bratul NIMA standart) care vine cu tot cu cablu mufat (foarte bun). Singura chestie e ca nu am vrut doza originala din dotarea lui, o doza MM ci am avut o alta doza a mea...defapt doua...defapt vreo trei....dar o sa vezi in timp ca schimbarea dozelor aduce mult fun in viata vinilistului!

Iar pretul dozelor e cat te lasa inima! Poti gasi cu 40 euro dar si cu 40.000 euro! Multe doze ieftine suna foarte bine, discuri sa ai!
Iaca aici brandul english ROKSAN:
http://www.roksan.co.uk/
Deci, pe Radius 5 asta, l-am cumparat (fara doza) de la dealerul local din Bucuresti la aproximativ 1000 euro. Pretul e relativ, functie de fluctuatiile lirei britanice cu
euroiu'l si leul. Trebuie totusi intrebat cat mai este? Eu nu stiu, l-am cumparat in vara.
Apoi, la pickup imi trebuia si un preamplificator. Ele sunt de doua feluri, pentru doze MM si pentru doze MC. Majoritatea au intrari pentru ambele tipuri.
La dozele MM care sunt relativ mai ieftine, treaba e simpla si standartizata, adica impedante standart si semnal standart asa ca aproape orice preu de doza MM merge bine si normal cu orice doza MM.
La MC insa, doze ceva mai scumpe care se pot duce si pana la cer cu pretul, treaba e mai complicata. Ele sunt de multe feluri, multe nivele de semnal care in general sunt clasificate a fi de semnal mic, mediu si mare. Preurile care pot amplifica si pe alea de semnal mic sunt scumpe si costa mult! Dar si bune. Poate nu e cazul tau.
Deasemenea, impedantele sunt diverse, aici treaba e alambicata si nu are rost acum sa o lungim. Tie ti-ar fi buna o doza MM din dotarea Roksan. Sunt chiar excelente insa eu am avut doze MC si de aia nu am luat si doza din dotare (scazuta astfel din pretul total al pickup-ului Roksan).
Asal ca, in final, ca preu de doza am ales unul si MM dar si MC, unul mai special care lucreaza si pe XLR (balansat). Asa vroia muschiul meu, pentru ca eu am amplificare full balansata. Dar nu trebuie sa-ti bati capul cu asta, nu e cazul tau.
Preul asta placut si iubit de mine e produs de brandul japonez CEC in China si se numeste CEC PH-53 avand si iesiri/intrari normale pe RCA pe langa cele XLR.
Uite-l aici:
http://www.cec-international.de/pages/s59.htm
E bun, chiar superb si zic ca suna ca altele dublu, triplu la pret (in anumite conditii, adica pe XLR), dar daca nu te tine bugetul poti gasi unul mai ieftin.
Poate ca pentru tine diferenta de calitate audio (care si ea trebuie pusa in valoare ca sa merite banii) e nesemnificativa.
Cel mai ieftin preu de doza care e si MM dar si MC dar care este destul de bun la clasa incepatorilor este facut de Cambridge Audio (tot in China) si se numeste Azur 640p
http://www.cambridgeaudio.com/summary.p ... hono+stage
Costa aproximativ 100...120 euro (cateodata si 80 euro) si pentru banii lui este pe deplin onorabil. Un bun preu pentru incepatori, mai ales ca suma e relativ mica.
Nu-ti face iluzii, un preu de 100 euro.....e un preu de 100 euro! Dar macar asta e ascultabil si chiar dragutz spre deosebire de diverse alte pocnitori sinistre la acelasi sume...sau chiar mai mari!, de exemplu cele din categoriile ieftine facute de Pro-Ject sau NAD!
Eu ti-am relatat strict din experienta mea. Mentionez ca am avut si preul CA Azur 640p si chiar Azur 540p care e numai pentru MM (dar si de la Pro-ject si NAD sau multe altele ieftine), deci stiu practic ce pot si cum pot.
Un preu mai sus ca acest Cambridge Audio Azur 640p, dar si considerabil mai scump (cam de trei ori) este cel produs de CREEK cumparabil si acesta in Bucuresti. L-am testat la mine si consider ca isi face banii lui. Dar depinde si cat mai costa in mod real, pentru ca de exemplu, decat sa platesti 500 euro pe un preu anume, mai bine platesti 900 euro pe altul mult mai bun!

Ca vorba aia, unde se duce suta, se duce si mia! Totul este un compromis si tine de bani....Cat dai, atata ai....in cel mai bun caz. De aia trebuie specificat exact suma de praduit.
Bafta! Trebuie totusi sa ai si discuri vinil. Astea sunt cele mai importante deoarece diferentele de calitate intre ele sunt enorme! Nu merita sa pui pe un pickup scump discuri proaste! Deci ia aminte, degeaba te dotezi cu un sistem pe vinil bun daca nu ai ce pune pe el!...Si sper ca te-ai informat cat costa discurile de vinil noi ?! Nu sunt deloc ieftine!
Cred ca intai trebuie plecat de la discuri pentru a hotara sistemul vinil dorit si platit. Un raport de bun simt face ca banii sa nu se duca total de pomana.
Plus ca folosirea vinilului nu e deloc comoda si placuta! Implica efort si multe insatisfactii ergonomice.....hai ca te-am spart cu termenul asta!

Un motiv sa pui mana pe un dictionar!
Bafta!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.