diverse. in general nu am dat mare importanta aparatelor, ci muzicii ascultate, nu mi-am facut prieteni dupa aparate, ci dupa ce ascultau si asa am intrat in niste lumi aparte. am fost si rapper si rocker si manelist, am umblat si cu lume de la conservator, prin liceu fugeam de la ore nu la biliard, ci la lipatti. cred ca le-am luat pe toate la rand si culmea am ramas cu majoritatea in sange. am pana si un episod de vreun an de populara (adica numai populara, folclor). pacat ca multa din muzica asta s-a dus la cos sub forma de casete. probabil zeci, sute de casete aruncate. inca sunt fascinat mai mult de muzica decat de scule. nu regret ca am luat si eu ceva dupa atatia ani, dar mereu mi s-au parut bani cam dati aiurea. i-am dat si eu pana la urma, sistemul intentionez sa-l tin mult timp.momolo wrote:c6t9, te intreb din simpla curiozitate, care este cel mai bun sistem audio pe care l-ai auzit pana acum ? Adica ce ti-a placut mai mult ?
ei bine pe unde ma mai duceam, aveam boala sa vad difuzoarele boxelor si acestea sa fie cat mai bine pozitionate. asa am vazut ce diferente majore pot aparea din mutari minore, care erau ignorate. asta nu va inlocui niciodata calitatile unei incinte (cu atat mai putin ale aparatelor), dar poate aduce o imbunatatire substantiala legata de soudstage si bass mai ales. de asemenea am vazut cat de mult sta in camera pur si simplu.
la construirea de sisteme am participat mai cu seama cand ascultam muzica dance si alegerea invariabila cam era jbl (prea multe nu se gaseau oricum si infinity se ardeau pe capete)+technics (cu astea am avut cel mai mare succes, aratau bine, sunetul era destul de deschis, bass mult, amplificatoare cu "ace" care dadeau bine). nu am folosit cd-playere de la technics, ci de la sony, teac, pioneer in general. au mai fost cateva amplificatoare yamaha la 100W, foarte bune pt ce ne trebuia noua. au fost boxe facute, dar tot cu tinta muzica house, cele mai tari difuzoare de bass erau unele rusesti de 70W, care faceau praf orice unitra, jbl si ce se mai gasea, astea avand doar 70W, imi amorteau picioarele de la vibratiile produse.
au fost multe scule si boxe pt nunti, petreceri, scene, de asta poate se explica de ce multa vreme am avut in minte jbl L90 ca referinta (chiar m-ar interesa o parere referitoare la ele), apoi acoustic energy, jamo, kef, focal. recent mi-a placut combinatia naim+proac (adica acum 1-2 ani cred). in timp mi-am tot schimbat perceptiile legate de sunet prin "avansarea in scena muzicala" de care vorbeam, dar ca sunet absolut, cred ca a fost wadia+krell+wilson (de altfel cred ca cel mai scump sistem ascultat, nu-mi amintesc ceva mai scump). imi plac mult focalurile pe care le-am si cumparat, mi se potriveste perfect sunetul.
de ex am vazut ca-ti place arcam, uite ceva care mi-a placut acum 10 ani sa tot fie, alpha 10+alpha7SE+Q55, parca aud si acum sepultura (albumul roots) pe el. de altfel nu cred ca am mai vazut scule arcam de atunci.
wow, cat am scris si nu ajuta topicul la nimic, cred, asa ca am mutat raspunsul.