Whisk(e)y

Doar o vorba sa-ti mai spun
kaav
Posts: 1701
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Whisk(e)y

Post by kaav »

Un sfert de ceasca de simburi de nuca (nuca ''grasa'' in uleiuri, de regula nucile cu coaja foarte tare) mistuite intr-un blender cu o ceasca de tuica. ''Siropul'' asta gros, turnat peste alti 5 litri de tuica, care trebuie ''zguduita'' bine, apoi lasata in pace ca sa se aseze lucrurile. Chiar daca pare putina nuca, nu trebuie mai multa pentru ca nuca poate deveni foarte usor dominanta in contextul asta, adica nu ar fi ce trebuie. Pusa echilibrat, da o ''extra'' savoare si nu mai sti exact de unde vine. Am in vedere doar tuica veche de cel putin 2 ani, nu acreli. Daca este prea multa nuca, scoate in evidenta in primul rand taria alcoolului si nici un amator serios de tarii, nu vrea sa simta damful de alcool, mai ales de la o tarie cu personalitate puternica cum este tuica. Intotdeauna am considerat tuica net superiora unui whisky, din simplul motiv ca un whisky fara butoi bun e doar o banala votca dar o tuica buna poate fi buna din prima secunda, fara ''carje''.
Bon apetit :D

Post Reply