Petrescu wrote:Pretul poate apare in contextul in care vorbim despre un produs, comercial. Daca va deveni asa ceva vreodata, evident ca vom vorbi si despre un pret. In acest moment este aproape imposibil de discutat despre asa ceva. Pretul la ce ? La componente, la procesul de dezvoltare-cercetare, la manufactura, la un produs final care ar include si taxe si profit ? Etc...etc... sincer este imposibil sa vorbim despre asa ceva. Habar nu am cat ar costa real sa fie produs si habar nu am cat ar merita efectiv. Din acest motiv l-am si prezentat la sectiunea diy. Nu este mult mai interesant de ascultat intai ? De evaluat cu urechea ?
Ce naiba, punem banii inaintea sunetului ?
Greiere, esti incorigibil! Defapt asa cum te stiam.
Ti-am adresat mai sus o intrebare (daca ai deficit de atentie, e cea legata de username) si efectiv ignori. Toti te-au intrebat de pret si nu numai ca ignori, dar e ca si cum cineva te intreaba unde este strada cutare si tu raspunzi, "-
Se da branza in coltz, maica!" Ce rost ar mai avea sa te intreb (oricum, ignori orice intrebare, esti setat pe monolog) care e diferenta intre un produs comercial si un produs facut de tine pe care-l vinzi ?! Te zbati sa-ti vinzi amplificatoarele finale de ani de zile, am si pus link pe oleix cu unul la revanzare... si tu, "nu e adevarat ceea ce vedem", adica stai in mijlocul targului ascuns dupa deget in timp ce toata lumea te vede.
Amesteci lucrurile (in mod voit), ce treaba are ascultarea cu pretul?! Tu inviti lumea sa-l asculte, lumea te intreaba mai intai ceva absolut de bun simt, "-
Cat costa domne?!" (exemplu, "-
Cat costa ceea ce ascultam aici?") si te faci ca nu auzi.
Imi aduci aminte de aia care sunau prin anii '90 la usa sa-ti vanda tot felul. Deschideai si ei incepeau sa-ti prezinte marfurile minunate. Prima intrebare, "-
Cat costa?".... Se faceau ca nu aud si continuau sa turuie cat de unice si mirobolante sunt marfurile.... In zadar incercai sa afli cat vor pe marfuri, ei te fortau sa asculti discursul de marketing si te evaluau.... pentru ca stiau un lucru, daca iti spuneau de la inceput ce pret (de porc) cer, le tranteai usa in nas. Majoritatea chiar le tranteau usa in nas dar se mai gasea cate un binevoitor sa-i asculte. Dar la urma, cand afla pretul, nu cumpara nimic. Cateodata ii intrebam pe vecini cat cereau aia. Imi raspundeau si aflam ca era enorm.
Asta e o tehnica importata de la "Licurici". Aia sunt foarte naivi si diferiti de noi. Pe acolo se gasesc fraieri sa le faci capul mare in modul asta primitiv. Pentru ca multi din ei nu au avut nici o greutate in viata. Noi suntem trecuti prin toate relele si in consecinta, prudenti si in garda.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)