Difuzoara Full-range - experiente, proiecte.

DIY, Accesorii , Tips&Tricks
Post Reply
User avatar
Catalin K.
Posts: 32
Joined: 25 Nov 2018, 09:17
Location: Craiova

Difuzoara Full-range - experiente, proiecte.

Post by Catalin K. »

Indraznesc, desi sunt numai de o zi logat, deci nou pe aici, sa deschid si eu un topic de interes personal, asteptand cu nerabdare sugestiile, opiniile, dar mai ales experientele voastre practice, personale cu difuzoare de bada larga si cu incintele adecvate(din motive de spatiu, stiind ce imensitati sunt VTP-urile/horn-urile etc. as fi interesat doar de full range-uri care se preteaza bine pe open-baffle-uri. Ca si experiente practice la acest capitol stau f. slabut pana in momentul de fata, neavand ocazia de a testa/asculta decat full-range-uri vechi de la Philips(si alea nu dintre cele mai rasarite), Saba Greencone(suna extraordinar pe medie), Jordan Eikona 2, Visaton si o pereche de Seas-uri. Din cele enumerate nimic nu m-a impresionat intr-un mod mai deosebit astfel incat sa renunt la boxele la care ascult actualmente: coloanele Rega RS3 si Rega RS5, bookshelves ASW Gamma, coloanele Triangle Norma si legendarele Tandberg TL 5020- de care nu ma pot desparti inca, desi dimensiunile lor depasesc cu mult mica mea sufragerie...Sunt asadar in cautare de full-range-uri care sa sune nu la fel cu ceea ce deja am, ci peste. Stiu ca nu exista vreo reteta, subiectul asta si in general discutiile pe tema care suna mai bine poate fi si este de fapt cu multe "depinde-uri" si marcat adesea de subiectivism si de gusturi diferite.

User avatar
Catalin K.
Posts: 32
Joined: 25 Nov 2018, 09:17
Location: Craiova

Re: Difuzoara Full-range - experiente, proiecte.

Post by Catalin K. »

Asadar, cochetez cu urmatoarele firme producatoare de dif. full-range: Supravox (modelul 285), Lowther (doar cele din gama de sus dar prea scumpe pt posibilitatile mele), Seas si cam atat studiez momentan. Rog pe cei ce au trecut prin experienta asta dc pot impartasi concluziile la care au ajuns. Multam frumos.

User avatar
_BGD_
Posts: 252
Joined: 09 Oct 2018, 13:56
Location: Bucuresti

Re: Difuzoara Full-range - experiente, proiecte.

Post by _BGD_ »

Salut Catalin,

Pai, luand-o logic, ascultam boxele (incintele), nu difuzoarele. Da, ele emit "unda de soc", dar conteaza si filtrele din spatele lor, si acustica incintelor; deci, toate ca un intreg.

In opinia mea, un difuzor full range este bun in masina, unde nu prea tot timpul poti pune tweetere si/sau medii prin portiere, si in boxele portabile.

Merg pe ideea ca 1 lucru care stie sa faca mai multe chestii, o sa le faca, dar poate nu la fel de bine ca 1 lucru care este facut sa faca o chestie, i.e o pereche de incinte pe 3 cai.

:D

Eu am fost BGD, asta a fost opinia mea, pace!
Yamaha RX-V1900 || Monitor Audio RS8 (bi-amp)
Yamaha CDX-497 || DAC Topping D10
Yamaha KX-W392 || Akai GX-255
Sony MDS-JB920 QS || Tesla B115
Universum HiFi F-2091||Shure M75-6S
JBL 140/230"Caut sa ascult muzica, nu boxele..."

bibanu
Posts: 54
Joined: 02 Nov 2017, 09:39
Location: Otopeni

Re: Difuzoara Full-range - experiente, proiecte.

Post by bibanu »

Catalin K. wrote:Indraznesc, desi sunt numai de o zi logat, deci nou pe aici, sa deschid si eu un topic de interes personal, asteptand cu nerabdare sugestiile, opiniile, dar mai ales experientele voastre practice, personale cu difuzoare de bada larga si cu incintele adecvate(din motive de spatiu, stiind ce imensitati sunt VTP-urile/horn-urile etc. as fi interesat doar de full range-uri care se preteaza bine pe open-baffle-uri. Ca si experiente practice la acest capitol stau f. slabut pana in momentul de fata, neavand ocazia de a testa/asculta decat full-range-uri vechi de la Philips(si alea nu dintre cele mai rasarite), Saba Greencone(suna extraordinar pe medie), Jordan Eikona 2, Visaton si o pereche de Seas-uri. Din cele enumerate nimic nu m-a impresionat intr-un mod mai deosebit astfel incat sa renunt la boxele la care ascult actualmente: coloanele Rega RS3 si Rega RS5, bookshelves ASW Gamma, coloanele Triangle Norma si legendarele Tandberg TL 5020- de care nu ma pot desparti inca, desi dimensiunile lor depasesc cu mult mica mea sufragerie...Sunt asadar in cautare de full-range-uri care sa sune nu la fel cu ceea ce deja am, ci peste. Stiu ca nu exista vreo reteta, subiectul asta si in general discutiile pe tema care suna mai bine poate fi si este de fapt cu multe "depinde-uri" si marcat adesea de subiectivism si de gusturi diferite.
Pentru o consiliere ai putea lua legatura cu el https://www.facebook.com/vasile.carcei" onclick="window.open(this.href);return false; , știu că a avut citeva proiecte cu dufuzoare de bandă largă si OB , activa si pe acest forum sub id felixx memberlist.php?mode=viewprofile&u=113" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
Catalin K.
Posts: 32
Joined: 25 Nov 2018, 09:17
Location: Craiova

Re: Difuzoara Full-range - experiente, proiecte.

Post by Catalin K. »

Multumesc, o sa incerc sa iau legatura cu el. Toata stima.

Post Reply