Cablu RCA - DIY

DIY, Accesorii , Tips&Tricks
Post Reply
User avatar
_BGD_
Posts: 333
Joined: 09 Oct 2018, 13:56
Location: Bucuresti

Cablu RCA - DIY

Post by _BGD_ »

Va salut,

Intentionez, in viitoarele zilele libere, sa imi manufacturez cateva cabluri Interconnect, ce isi vor gasi utilizare in sistemul din dotare, la care urmeaza sa adaug un Tuner + sa schimb un alt cablu.

Am comandat cateva mufe RCA mai de doamne ajuta, capete aurite, la 90 de grade, sa pot face aranjarea cablurilor elegant.

Intrebarea este: ce cablu este indicat sa folosesc, pentru o calitate buna a semnalului? Exista cablu special ecranat? Este indicat sa folosesc cablu coaxial?

Nu intentionez sa investesc sute de RON per metru liniar de cablu.

Voi ce solutii ati folosit pana acum?


Multumesc.

Dadix
Posts: 438
Joined: 03 Jun 2016, 11:06

Re: Cablu RCA - DIY

Post by Dadix »

Salut , Am vazut cateva poze cu interiorul amplificatorului tau. Din cate am vazut in poze e facut sa sune flat , fara dinamica, cu distorsiune foarte mica , fara detalii. Adica un amplificator din zona de mijloc . Poate ca o sa ii colorezi putin sunetul cu schimbarea cablurilor dar nu te astepta sa auzi microdetaliile si articulatiile sunetelor care aduc viata melodiilor.

Acum ca sa imi fie uitata rautatea sa stii ca apreciez entuziasmul tau care e binevenit pe acest forum . Imi place si faptul ca incerci sa faci ceva , caci pana la urma calatoria e la fel de interesanta ca si destinatia.

Pacat ca te-ai oprit prea curand in a explora sunetul diferitelor amplificatoare existente si ai trecut prea repede la partea de cabluri care e ultima parte a calatoriei. Sa stii ca ai pierdut toata distractia.

bibanu
Posts: 54
Joined: 02 Nov 2017, 09:39
Location: Otopeni

Re: Cablu RCA - DIY

Post by bibanu »

https://www.soundcreation.ro/cabluri-au ... medium=CPS" onclick="window.open(this.href);return false;

Timp să incerci să ai !
Este pe "potriveală " :lol:
Am peste 120 de perechi de cabluri din tot felul de sirme , in ultimul timp am facut o pasiune pentru sirma asta https://www.soundcreation.ro/cabluri-la ... 21871.html" onclick="window.open(this.href);return false; , nu zic că e bun dar urechilor mele ii place semnalul care trece prin ele , adaug că pe lîngă potriveală mai este și pe placut :lol:

User avatar
_BGD_
Posts: 333
Joined: 09 Oct 2018, 13:56
Location: Bucuresti

Re: Cablu RCA - DIY

Post by _BGD_ »

Salut Dadix,

Nu m-am oprit eu, m-a oprit nevasta-mea :lol: :lol: :lol:
Lasand gluma, nu m-am oprit, o sa mai experimentez, dar parca sunt atat de multe optiuni, mai intreb, mai citesc, pana se aude undeva pe fundal (in mintea mea) un "clanc" si dau buzna la cumparaturi :lol:

Recunosc, am tot stat pe Sony, chiar vreau sa incerc si un Marantz (PM94 :roll: ), un NAD.....
Dar am zis sa incerc si ceva surubareala...Salut bibanu,

Not bad! O sa incerc, mersi de pont :D

User avatar
_BGD_
Posts: 333
Joined: 09 Oct 2018, 13:56
Location: Bucuresti

Re: Cablu RCA - DIY

Post by _BGD_ »

Stiu ca nu am intarziat mult :lol: , dar mi-am facut timp si dispozitie si mi-am comandat niste metri de Adam Hall Ins 7117 BLK, si niste mufaraie (mersi bibanu de sfat).

Cablul este destul de calitativ, ca si constructie. Este promitator.

Saptamana viitoare o sa schimb niste cabluri in sistem, si voi incerca sa aud diferente in sunet, folosind ca si surse magnetofon si CD player.

O sa schimb temporar si amplificarea (strict de amorul artei, de test, de comparatie), si deci o sa am mai multe variante de test. Un Technics SU-VX800, in loc de Yamaha RX-V1900. O aveam la dispozitie gratuit, de ce sa nu incerc.

O sa ma lovesc aici de lipsa intrarii digitale, prin care legam TV la Yamaha. Tinand cont ca din TV nu imi doresc cine stie ce fidelitate, ci doar sa am sunet stereo pentru un serial/film, mi se pare ca aceasta solutie, inclusiv ca si cost, ar fi una bunicica:

https://www.optimusdigital.ro/en/others ... utput.html

Alte pareri/sfaturi, de la cine s-a mai lovit de situatia asta?

Mersi.

Post Reply