Accuphase 370 probleme

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
emilcarstea
Posts: 6
Joined: 03 Jan 2019, 15:39

Accuphase 370 probleme

Post by emilcarstea »

Buna seara,
Sunt nou pe forumul dvs., ma numesc Emil si de 2 saptamani sunt in lumea Accuphase, nu insa fara peripetii. Am achizitionat modelul E-270, sistemul meu iMac>SchiitGungnirMB&RegaRP6&Aria>Accuphase>JBL4312E. Imac-ul este totodata legat la TV prin HDMI. Amplificatorul s-a oprit de doua ori, random in timp ce ascultam muzica. Am discutat cu dealer-ul si l-am inlocuit cu un E-370. Problema e ca 370 face exact la fel, se opreste in timp ce ascult muzica, random. Mentionez ca toate echpamentele sunt bagate in prize fara impamantare (asa e in apartament de bucuresti). Ma gandeam ca sansele ca amplificatoarele sa fie defecte sunt infime, ambele comportandu-se la fel desi modele diferite. Ce va idei?
Multumesc.

User avatar
bongiorno
Posts: 100
Joined: 02 Aug 2016, 16:20

Re: Accuphase 370 probleme

Post by bongiorno »

Salut,
Banuiesc ca e vorba de noile boxe Jbl 4312se.

Accuphase e nou de la dealer banuiesc. Dealerul Accuphase e un om serios asa ca ampul e in mintile lui. Se pare ca intra in protectie adica... nu duce boxele. Daca nu duce boxele ... e jenant pentru aceasta marca dar nu e surprinzator. In ciuda renumelui, Accuphase sunt amplificatoare japoneze iar acestea nu sunt potrivite pentru boxe dificile, greu de dus.
Solutia e simpla. Daca iti place ce ai auzit la dealer, pastrezi ampul si ii iei boxe potrivite, Triangle de exemplu ... sau pastrezi boxele si schimbi Brandul pe amplificare.
Am ascultata boxele tale. Pe rock merg ascultate. Pe alte genuri mi se par mai putin audiofile. Sunt potrivite pentru muzica data tare iar inregistrarea sa fie din concert. Pentru piese mai precise nu mi se par recomandate.
In locul tau as schimba boxele. Iei ampul la purtator si alegi din oferta dealerului Accu sau faci buy back de unde ai luat boxele.
Un lucru e clar: Nu merge in actuala formatie.

emilcarstea
Posts: 6
Joined: 03 Jan 2019, 15:39

Re: Accuphase 370 probleme

Post by emilcarstea »

Boxele sunt intradevar versiune SE, noua iar amplificatorul este nou.
Ma asteptam ca in cazul in care nu duce boxele sa intre in protectie cu flash-uri la VU(cum scrie in manual) insa el nu face acest lucru, se opreste ca si cum l-ai scoate din priza, in timp ce merge. Nu am trecut niciodata cu volumul peste -21dB. Pe site-ul producatorului JBL, pentru boxe este recomandat amplificator cu putere intre 10-200W, sunt pe 6 Ohmi, deci nu cred ca amplificatorul are vreo problema in a le poate duce cu asemenea sursa pe el. De ventilat se ventileaza, chiar si dupa 12 ore de functionare e doar putin caldut. Acum experimetez cu functia de auto-shut down care ar trebui sa intre in functiune dupa 2 ore de nefunctionare doar.
PS: Imi place sunetul JBL, singurele boxe pe care le-as mai cumpara sunt Harbeth.
PPS: Dealer-ul mi-a last aceeasi impresie de om serios si e dornic sa ma ajute.

User avatar
bongiorno
Posts: 100
Joined: 02 Aug 2016, 16:20

Re: Accuphase 370 probleme

Post by bongiorno »

Nu conteaza caldura. Ampul poate intra in protectie chiar si rece. -21 db e foarte tare pentru unele amplificatoare. Cu nici un amp nu ajungi la 0. Stiu astea de la unele ampuri vechi cu volum exprimat in db. 0db era la maxim.
Ca sa fiu sigur... trebuie repornit amplificatorul ?
Sigur nu e din sursa intreruperea ?
Daca nu atunci nu poti duce boxele cu acel amplificator. Nu te lua dupa datele tehnice. Nu spun toata povestea.
Trebuie sa accepti realitatea. Nu merg impreuna la volumul sonor pe care il doresti. Asculti tare ? Nu ai vecini ?

Oricum nu e o solutie sa tii sistem la care sa poti asculta numai incet...
Cred ca nu e cazul de Harbeth la Accuphase. Poate daca probezi si se potrivesc. Ma indoiesc ca vei cumpara niste H suficient de mari pentru a canta la scala Jbl 4312. Ar fi foarte scumpe si in mod sigur E 370 ar lesina cand vei ajunge la -21 db.

User avatar
bongiorno
Posts: 100
Joined: 02 Aug 2016, 16:20

Re: Accuphase 370 probleme

Post by bongiorno »

Nu am mai putut edita.
Daca doresti sa tii boxele JBL iti recomand sa le incerci cu Naim ! XS, Supernait sau ...Nap 200 cu un Dac Naim V1 sa zicem... pe post de preu. Incearca !
Suna excelent impreuna.

bibanu
Posts: 54
Joined: 02 Nov 2017, 09:39
Location: Otopeni

Re: Accuphase 370 probleme

Post by bibanu »

Felicitări pentru incinte si amp .
Legat de incinte , nu sunt dificile deloc , am avut si ascultat asa ceva .
Cind Accu intră in protecție decuplează incintele sau se decuplează de la retea ? Încearcă si cu alta sursa de semnal , un cd-player de exemplu .
Cred că conflictul este din televizor prin HDMI , lipsă impamantare .
Ăla nu este amp care să fie îngenuncheat de incinte ,eu in 4321SE dadeam si cu 2X10w cu becuri .

bongiorno , scrii timpenii extraordinar de mari !
Last edited by bibanu on 06 Jan 2019, 22:09, edited 1 time in total.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14340
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Accuphase 370 probleme

Post by momolo »

bongiorno, nu te supara ca ti-o zic direct, dar scrii niste aiureli incredibile si pari ca te pricepi la toate si la orice!

emilcarstea, eu iti dau o sugestie, tu faci cum crezi. Deci, fa rost de un cdplayer (gasesti aproape gratis... Presupun ca ai niste CD-uri, nu doar fisiere pirate de pe net) si formeaza un sistem NUMAI din cdplayer + ampliful Accu + boxe, FARA sa cuplezi la amplif instalatia ta cu iMAC, DAC, etc. Adica, subliniez, sa ai NUMAI cdplayer + amplif + boxe, ambele bagate in aceeasi priza (ca asa trebuie din punct de vedere "haudiofil"). Dupa care le asculti la acelasi volum sa faca aceeasi galagie cum asculti acum (nu am de unde sa stiu ce incapere ai, palat sau debara, nu stiu ce preferinte de intensitate a sunetului ai, BUM-BUM sa sara baba de la etaj cu patul, sau molcom si catinel, etc).
Daca in felul asta (asa cum ti-am spus) ti se mai opreste Acuifazele, atunci bongiorno a nimerit (din eroare) diagnosticul si ampliful nu duce boxele.
La modul general Accuphase nu sunt amplificatoare care sa "duca" orice boxa si orice sarcina dificila. In general nu prea duc sarcini problematice. Au nevoie de boxe prietenoase. Habar nu am cum sunt noile JBL (nu am vazut, nu am pipait). Dar vechile JBL erau boxe usor de amplificat si in general se potriveau cu Accuphase.
Asta ar fi un test ca sa elimini orice banuiala privind "dusul" boxelor.

Dar la feelingul meu eu cred ca tu ai acolo o harabura electrica si ai probleme de masa deoarece in toata instalatia ta ai masa comuna cu televizorul (prin HDMI) care are probabil infipt cablul TV de la un provider. E bine ca nu ai impamantare in cazul asta ca altfel aveai probleme si mai nasoale. Dar eu unul as desparti instalatia audio-stereo de instalatia video (care include TV si probabil cablu TV).

Ca sa ai doua amplifuri cu "buba neagra" e cam putin probabil. Nu cred ca amplifurile au vreo problema si e putin probabil ca ampliful sa nu duca boxele (desi, subliniez, nu le cunosc). Cred ca e o problema de mase (bucle de mase, harababura electrica).

Ar mai fi o posibilitate... Poate semnalul care intra in Accu sa contina niste frecvente subsonice foarte puternice (de la minunata ta instalatie de rulat fisiere pirate). Orice amplificare o ia razna daca bagi cu nemiluita semnal subsonic. Orice integrat o ia razna daca bagi corectoare de ton, EQ-uri, diverse bumuri si coloraturi violente, loudness-uri, etc. De aia eu de cand ma stiu fac urticarie cand citesc si aud despre "knobul" de volum "la ora cutare si cutare". Puterea la iesirea unui amplificator de orice fel depinde direct de nivelul semnalului aplicat la intrare si de frecventele acestuia. Probabil (exprimandu-ma mai putin tehnic) un amplificator aloca peste 90% din energie sa amplifice semnal sub 100Hz si chestia asta e logaritmica, cu cat cobori frecventa crescand intensitatea, cu atat energia necesara amplificarii e mai mare.

Deci, eu cred ca e putin probabil ca ampliful sa nu "duca" boxele, mai degraba ai probleme electrice (mase) sau/si bagi semnal cu probleme sau poate asculti cu mult bas subsonic/infrasonic.

Oricum, ca sa te convingi de amplif fa ce ti-am spus, rost de un cdplayer.... si de niste CD-uri. Ar fi minunat daca ai reusi sa si cumperi niste CD-uri! Eu parca as paria ca ampliful nu are nici pe naiba si poate chiar se potriveste bine cu boxele.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14340
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Accuphase 370 probleme

Post by momolo »

Vad ca am postat in acelasi timp...
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

bibanu
Posts: 54
Joined: 02 Nov 2017, 09:39
Location: Otopeni

Re: Accuphase 370 probleme

Post by bibanu »

momolo wrote:Vad ca am postat in acelasi timp...
:lol: cam aceleași concluzii .

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14340
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Accuphase 370 probleme

Post by momolo »

M-a socat ce poate sa scrie bongiorno, altfel nici nu ma bagam.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14340
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Accuphase 370 probleme

Post by momolo »

Apropos, stiind cate ceva din JBL-urile vechi, e foarte probabil ca ampliful sa se potriveasca bine cu boxele .... dar asa patesc unii cand isi fac instalatii din astea moderne de rulat fisiere (pirate, deamoaca) si vor si TV si toate gramada. Mi se pare rusinos ca un audiofil sa nu aiba macar un cdplayer si niste discuri (originale! De preferinta NU numai de test!).
Dar in curand vom ajunge la audiofilul (numai) cu telefon.... sa mai creasca un pic astia micii! (si atunci o sa citim ..."intrebari!" :roll: )
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
bongiorno
Posts: 100
Joined: 02 Aug 2016, 16:20

Re: Accuphase 370 probleme

Post by bongiorno »

Imi pare rau ca nu m-am exprimat clar.
Doresc sa ajut.
Am spus undeva ca e posibil sa fie intreruperea din sursa dar am spus asta ca sa acopar toate posibilitatile. In mod normal, un ascultator cu putina experienta ar trebui sa isi dea seama daca se intrerupe pe partea de sursa sau daca amplificatorul intra in protectie si trebuie repornit sau trebuie asteptat sau pur si simplu dat mai incet pentru a reporni. Eu am intalnit aceste variante. Aveam niste boxe concentrice cu driver de 17 cm care imi bagau Quad in protectie. Pe Naim nu au intrat. Niciodata.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14340
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Accuphase 370 probleme

Post by momolo »

bongiorno, vad ca esti in perioada Naim. Probabil iti place tare mult ce ai dar nu e un "unguent" bun la toate bubele. Iar cel care a startat acest post se vede cat de colo ca nu are experienta deloc. Din banuiala mea, cam 99,99% a schimbat degeaba modelul de amplif (doar ca l-a gadilat mai mult in buzunar. Si un model mai puternic nu inseamna automat ca suna mai bine), deci o dovada de lipsa de experienta. Bucuria comerciantilor. Farmacistii ne vor bolnavi permanent si dealerii de audio ne doresc vesnic nemultumiti, altfel nu mai merge industria. Daca nu ai experienta (minima) incerci sa dobori o musca cu o mitraliera si dupa ce nu reusesti, aduci un tun antiaerian cu speranta in suflet.

PS - tot asa ajuti si babele cand le tarasesti peste strada, chiar daca se zbat!? :lol:
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

emilcarstea
Posts: 6
Joined: 03 Jan 2019, 15:39

Re: Accuphase 370 probleme

Post by emilcarstea »

Multumesc tuturor pentru sfaturi si lamuriri. Am multe CD-uri pe care mi le-am encodat pe iMac pentru ca imi place dac-ul Gungnir MB si e mai comod. In exact acelasi set-up am avut musical fidelity M6i si nu am intampinat nicio problema. Pe viitor intentionez sa achizitionez si un CD-player.
Numai bine!

User avatar
bongiorno
Posts: 100
Joined: 02 Aug 2016, 16:20

Re: Accuphase 370 probleme

Post by bongiorno »

Momolo, ai dreptate.
Mie imi place sunetul Grundig dar nu pot sa ii recomand asta. Am intrebat si varianta recomandata este una testata practic nu citita pe net.
Evident ca poate amplifica boxele JBL cu multe marci de aparate. Poate incerca ce doreste. Sa citeasca pe net cu ce mai amplifica lumea aceste boxe.
Deci amplificatorul e problema daca sursa nu are intreruperi.
Spor la cautari !

Post Reply