Accuphase 370 probleme

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
bibanu
Posts: 54
Joined: 02 Nov 2017, 09:39
Location: Otopeni

Re: Accuphase 370 probleme

Post by bibanu »

" Ar fi foarte scumpe si in mod sigur E 370 ar lesina cand vei ajunge la -21 db."
Din puțul gindirii aberante si atehnice sau să scriem ceva cind nu avem ce face .....

bongiorno , dacă ai volumul la -21dB si pe intrarea amplificatorului ai semnal de 100mV sau 1V , in ambele cazuri amplificatorul va livra aceasi putere ?
Eu cred că faci parte din tagma ălora care spun că nu trebuie să treci cu butonul de volum de o anumită poziție , pozitie inventată de ei .
Unele amplificatoare Naim sunt niște flatulențe mari pe lîngă E270 si E370 .
Banuiesc ca a cumparat JBL4312SE de la dentist , putea să probeze incintele pe flatulențe la cabinetul stomatologic.

User avatar
bongiorno
Posts: 100
Joined: 02 Aug 2016, 16:20

Re: Accuphase 370 probleme

Post by bongiorno »

Bibane !
Te credeam om serios. Nu intru iin polemici cu tine dar te exprimi tare nepotrivit si pe orice forum civilizat ai merita vreo cateva saptamani de pauza la tastatura.
Caz concret. Onkyo A 8670. Volum gradat de la -70 db la 0. Am avut ampul. Numainpe niste boxe foarte gurmande am ajuns la -20 adica ora 11 cum se mai spune. Pe altele la ora 9 imi tremurau plamanii in mine.
Cu semnalul ne faci teoria chibritului. Sursele moderne livreaza 2 volti. Vorbim de un integrat aici.
Eu am auzit boxele cu pricina. Tu ?
Daca Accuphase intra in protectie cu boxele astea nu suntem Noi de vine. E calitate.
Ai avut un Nap 200 sa auzi de ce e in stare ? Nu cred. Pe hartie e una. In realitate te asigur ca matura podeaua cu mult mai puternicul E370. Pe probate.
Sa nu mai vorbim de ce nu am pipait-testat daca e vorba sa facem mistouri gratuite.

bibanu
Posts: 54
Joined: 02 Nov 2017, 09:39
Location: Otopeni

Re: Accuphase 370 probleme

Post by bibanu »

bongiorno wrote:Bibane !
Te credeam om serios. Nu intru iin polemici cu tine dar te exprimi tare nepotrivit si pe orice forum civilizat ai merita vreo cateva saptamani de pauza la tastatura.
Caz concret. Onkyo A 8670. Volum gradat de la -70 db la 0. Am avut ampul. Numainpe niste boxe foarte gurmande am ajuns la -20 adica ora 11 cum se mai spune. Pe altele la ora 9 imi tremurau plamanii in mine.
Cu semnalul ne faci teoria chibritului. Sursele moderne livreaza 2 volti. Vorbim de un integrat aici.
Eu am auzit boxele cu pricina. Tu ?
Daca Accuphase intra in protectie cu boxele astea nu suntem Noi de vine. E calitate.
Ai avut un Nap 200 sa auzi de ce e in stare ? Nu cred. Pe hartie e una. In realitate te asigur ca matura podeaua cu mult mai puternicul E370. Pe probate.
Sa nu mai vorbim de ce nu am pipait-testat daca e vorba sa facem mistouri gratuite.
La ce incinte te referi ? Cînd mă întrebi dacă le-am avut ? La 4312SE ? Da am avut două perechi 4312SE , o pereche 4312E , cum îți spuneam ....sunt încinte prietenoase cu amplificatoarele . Cele trei perechi au fost cumparate împreună cu alte incinte , printre care ....Focal 1028be ,1038be .

User avatar
bongiorno
Posts: 100
Joined: 02 Aug 2016, 16:20

Re: Accuphase 370 probleme

Post by bongiorno »

E bine ca le-ai avut. Nici Focal nu sunt pe gustul meu.
Pai si daca sunt prietenoase, de ce intra ampul in protectie ?

bibanu
Posts: 54
Joined: 02 Nov 2017, 09:39
Location: Otopeni

Re: Accuphase 370 probleme

Post by bibanu »

bongiorno wrote:E bine ca le-ai avut. Nici Focal nu sunt pe gustul meu.
Pai si daca sunt prietenoase, de ce intra ampul in protectie ?
Eu și momolo am spus de ce , daca nu ai citit treaba ta , un amp nu este bagat in protecție doar de incinte , pină la urmă nici incintele nu sunt de vină , de vină sunt janghinele care poartă denumirea de amplificatoare .... prost concepute , prost răcite , radiatoare din sărăcie , că tot esti tu fan Naim in perioada asta , Naim 250 sucombă la volum mai mare , pentru că are o pirnaie de radiator , intră in protecție termică , și nunii trebuie incinte a caror impedanța scade sub trei ohmi ,cind vrei să faci un amp cit mai mic in inaltime ....faci compromisuri .
Multe amplificatiare , Avr-uri , sunt băgate in protectie din cauza calculatoarelor , mai răsfoiește pe aici , s-au scris multe rinduri despre asta si impamantari , prize , cabluri ,etc .
Pun pariu că dacă pune că sursă un cd-player nu mai intră in protecție , sau daca sciate cablul HDMI din televizor .
Nimeni nu ascultă ca sălbaticul muzică , la un volum atit de mare încît să intre ampul in protectie .

bibanu
Posts: 54
Joined: 02 Nov 2017, 09:39
Location: Otopeni

Re: Accuphase 370 probleme

Post by bibanu »

http://www.vintage.vinplaza.ru/2015/11/ ... -8670.html" onclick="window.open(this.href);return false;
La cum arată radiatorul si cum este pozitionat este normal să se încălzească in dracii aia mari si să intre in protectie ,mai ales cind faci cumetrii , pe unde dracu circulă aerul in ampul ăla ??

User avatar
bongiorno
Posts: 100
Joined: 02 Aug 2016, 16:20

Re: Accuphase 370 probleme

Post by bongiorno »

Onkyo nu e un amp prost dar corectorul de ton...da.
Numai pe direct suna corect. Se incalzea ceva.

Trebuie sa recunosc ca nu ascult pocnitori digitale moderne si nu m-am gandit pana acum ca ar putea duce la probleme atat de subtile.
Poate colegul cel nou va asculta cu un cdp clasic si va avea o revelatie. Ar fi culmea bataiibde joc sa se opreasca ampul din cauza porcariilor din sursa.

bibanu
Posts: 54
Joined: 02 Nov 2017, 09:39
Location: Otopeni

Re: Accuphase 370 probleme

Post by bibanu »

emilcarstea wrote:Multumesc tuturor pentru sfaturi si lamuriri. Am multe CD-uri pe care mi le-am encodat pe iMac pentru ca imi place dac-ul Gungnir MB si e mai comod. In exact acelasi set-up am avut musical fidelity M6i si nu am intampinat nicio problema. Pe viitor intentionez sa achizitionez si un CD-player.
Numai bine!
Funcția Eco Mode este dezactivata?
Se dezactivează apăsând simultan tastele mono și Power on, altfel amplificatorul se oprește singur după două ore.

emilcarstea
Posts: 6
Joined: 03 Jan 2019, 15:39

Re: Accuphase 370 probleme

Post by emilcarstea »

Domnilor imi cer iertare pentru ca slaba mea informare si neintelegere a manualului au iscat atata flame intre membri ai forumului.
Am dezactivat functia ECO si deocamdata amplificatorul nu s-a mai oprit. Multumesc lui momolo si lui bibanu pentru sfaturi.

bibanu
Posts: 54
Joined: 02 Nov 2017, 09:39
Location: Otopeni

Re: Accuphase 370 probleme

Post by bibanu »

emilcarstea wrote:Domnilor imi cer iertare pentru ca slaba mea informare si neintelegere a manualului au iscat atata flame intre membri ai forumului.
Am dezactivat functia ECO si deocamdata amplificatorul nu s-a mai oprit. Multumesc lui momolo si lui bibanu pentru sfaturi.
Dacă funcția Eco nu este dezactivata, și timp de doua ore nu faci nici o comanda pe amp, el crede ca dormi și se culca și el, sa nu mai consume curent de pomană.
Sincer...ai o combinație mișto, amp +incinte , îmi plac , asta nu înseamnă că trebuie sa fie și pe placul altora.

bibanu
Posts: 54
Joined: 02 Nov 2017, 09:39
Location: Otopeni

Re: Accuphase 370 probleme

Post by bibanu »

După noua setare a mai adormit amplificatorul ?

emilcarstea
Posts: 6
Joined: 03 Jan 2019, 15:39

Re: Accuphase 370 probleme

Post by emilcarstea »

Nu, nu s-a mai oprit.
Citez din manual: "..the unit will automatically power itself Off, if left unused for about 120 min...", cu functia ECO activata.
Pentru mine "unused" insemna IDLE, ca nu mai intra semnal in el si de aici tot tambalaul pentru ca se nimerea sau nu sa umblu la butoane timp de 2 ore si eu aveam senzatia ca amplificatorul se opreste random.
Partea buna este, ca am aflat cu ocazia asta ca e mai bine sa separ partea audio de cea video.
Multumesc inca odata.
PS: Si mie imi plac foarte mult amplificatorul si boxele. Pe partea de digital prefer dac-urile multibit, nu sigma-delta. Am avut chord hugo (FPGA) si pentru casti am sony ta-zh1es tot cu dac FPGA. Prefer Schiit Gugnir MB mai mult. E adevarat ca nu am ascultat un Accuphase MSD, poate o sa-mi placa. Pana una alta ma gandesc mai repede la un transport de la CEC, TL5 daca bugetul pe viitor o sa-mi permita pentru ca CD-uri am destule.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 13965
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Accuphase 370 probleme

Post by momolo »

Apropos de ripp-uiala CD-urilor. Acum mai multi ani unii de pe aici ne chinuiam sa gasim reteta Sfantului Graal de copiat CD-uri fara pierderi (audio... adica din punct de vedere audiofil). Mult timp consumat, bani, etc, sacrificii.

Mi-au ramas de atunci turnuri de CD-uri. Incercasem pe orice in orice fel, unitati de PC, scularaie standalone (care s-a dovedit superioara), etc. Nu mai zic de "blancuri"! Nu mai spun de zeci de unitati Plextoare si alte alea, super-aparate standalone, etc, etc. Computere?! Garla! Cele mai ciumege! Degeaba!

In final orice am facut eu sau toti pe care-i cunosc nici un CD copiat nu suna la fel de bine ca originalul. Pe sisteme audiofile de calitate diferentele sunt chiar "nesimtite". Practic, orice ai face, copia e... copie. Multe am incercat trecand si prin fisiere.... nici o sansa! Ba e o solutie chiar proasta!

Asa ca, opinia mea, un cdplayer de calitate e calea cea mai simpla, culmea si cea mai ieftina de a avea o sursa digitala de calitate. Probabil unii nu ar fi de acord cu afirmatia, "cea mai ieftina" gandidu-se la diverse lanturi de DAC-uri si computere de tot soiul. Pai, deocamdata eu unul nu am auzit sursa pe fisiere sa se puna cu cdplayere conventionale de calitate. Interesant (de fapt... plictisitor!), cei care sunt impatimiti ai fisierelor nu fac niciodata o comparatie. Un motiv este ca defapt nu au ce compara. Aparatele bune costa! Multi isi formeaza gresit urechea pe sunetul "impaiat" digital si nici nu au unde auzi calitate autentica. Computerele sunt mai ieftine, mai multe si mai usor de procurat. DAC-urile sunt pe toate cararile si mereu ma amuz cand citesc, "DAC-ul nostru e cel mai bun din Univers deoarece are o tehnologie extraterestra!" (metaforic vorbind). Multe gunoaie din astea sunt promovate si utilizate de cei care nu numai ca nu fac comparatii, dar nici nu vor, presupunand ca ar avea cu ce (de obicei nu au cu ce). Evident, motorul principal este, asa cum scriu eu mereu la modul "Imparatul este gol!", ... mocangeala. Adica fisierele (99,99% piraterie) sunt pe "de-a moaca". In putine minute umplii un HDD cu mokangeala care reprezinta rafturi intregi de CD-uri scumpe. Asta nu-i o problema, e normal ca omul sa caute ieftin, mai ales ca pe nici unul nu ne da banul afara din casa. Problema o vad cand observ pe vreunul din asta ca e si mandru, se lauda, promoveaza, se fuduleste cu isprava ca si cand aia care platesc pretul, ar fi fraieri si prosti. Ori toata sandramaua se duce incet dar sigur la vale. Pentru ca nimic nu merge fara bani si asa cum zice americanul, "Nu exista pranz gratuit".
prostia, ignoranta, lipsa educatiei elementare sunt cele mai letale arme de distrugere in masa.

User avatar
bongiorno
Posts: 100
Joined: 02 Aug 2016, 16:20

Re: Accuphase 370 probleme

Post by bongiorno »

Ma bucur ca e totul in regula cu ampul.
Am aflat astfel ca trebuie sa citim atent manualul.

bibanu
Posts: 54
Joined: 02 Nov 2017, 09:39
Location: Otopeni

Re: Accuphase 370 probleme

Post by bibanu »

emilcarstea wrote:Nu, nu s-a mai oprit.
Citez din manual: "..the unit will automatically power itself Off, if left unused for about 120 min...", cu functia ECO activata.
Pentru mine "unused" insemna IDLE, ca nu mai intra semnal in el si de aici tot tambalaul pentru ca se nimerea sau nu sa umblu la butoane timp de 2 ore si eu aveam senzatia ca amplificatorul se opreste random.
Partea buna este, ca am aflat cu ocazia asta ca e mai bine sa separ partea audio de cea video.
Multumesc inca odata.
PS: Si mie imi plac foarte mult amplificatorul si boxele. Pe partea de digital prefer dac-urile multibit, nu sigma-delta. Am avut chord hugo (FPGA) si pentru casti am sony ta-zh1es tot cu dac FPGA. Prefer Schiit Gugnir MB mai mult. E adevarat ca nu am ascultat un Accuphase MSD, poate o sa-mi placa. Pana una alta ma gandesc mai repede la un transport de la CEC, TL5 daca bugetul pe viitor o sa-mi permita pentru ca CD-uri am destule.
Am obosit cind am citit acel PS .
Eu sunt mai simplist , un cd-player , un preu , un amp , un pick-up , o pereche de incite , cam atit de multi ani , nu imi mai bat capul cu nimic .Viniluri si cd-uri doar " de magazin ' .
Stiu pe unii care au mulți T de informație muzicală sau cotizează la nu stiu citi furnizori de muzică ....pana mea ...cind ai timp de ascultat ??

Post Reply