Naim XS... (detalii off-topic)

Doar o vorba sa-ti mai spun
kaav
Posts: 2077
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Naim XS... (detalii off-topic)

Post by kaav »

bongiorno wrote:Boxele Grundig trebuie amplificate tot cu Grundig. Germaniu e cald si basos dar trebuie sa iti placa. Nu se stie.
In 10 mp merg si boxele in doua cai. Box 400, 450, 500.
Boxe in trei cai: 600, 650, 800, 850, 1000, 1500. 1000 si 1500 sunt cam mari pentru 10 mp dar poti asculta incet.
Amplificarea: V35, V20, V7200. Receiver 20, 25, 30 sau 35.
Fire multifilare de 5 m si sectiune maxima 1mm
Probabil ca asta este mesajul din data de 5 septembrie 2018.
bongiorno, nu vad nici unde ceva exprimat in scris legat de Quad. Ceva legat de Quad cuplat cu Grundig. Nu am o memorie grozava, dar as fi tinut minte daca cineva ar fi facut vre-o referire, in afara de mine vis a vis de aceasta combinatie - tocmai din cauza ca este ceva singular. Am sentimentul unei absente de la inceput, privind retrospectiv despre acest subiect ca si feed-back. In topicul deschis de mine in 2017, nu ai scris niciodata deci nu a avut nimeni ce sa-ti stearga.
Daca ai fost atent la ce am scris atunci, topicul in cauza este mai decraba un monolog lungit pe mai multe posturi, nu exista dialog activ cu cineva, strict la subiect.
Din motive de a nu agasa lumea cu un model de statie care cel putin pe forumurile noastre nu a atras atentia, nu am insistat sa mai primesc detalii, tocmai ca sa nu se puna un ''stigmat'' de atitudine dubioasa cum a aparut asupra aparaturii Naim. Ca o merita sau nu, nu tine probabil de obiectele brandului in cauza cat de lobby-ul nefericit. Ce imi da un sentiment ca nu am facut o alegere chiar rea pe langa faptul ca imi place - este ceva foarte obiectiv.
Nu am mai vazut modelul in cauza la revanzari si asta e genul de tacere care mie cel putin, imi spune ceva de bine.
Sti cum e, nimeni nu prea vrea sa scape de ceva ce multumeste sincer si care are o mentalitate conditionata de resurse modeste.
Daca intr-o zi cu soare o sa am fonduri, o sa gandesc altfel, dar pana la proba contrarie nu dau vrabia din mana...

kaav
Posts: 2077
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Naim XS... (detalii off-topic)

Post by kaav »

doru wrote:Apropo de boxe pentru Naim, muzica clasica si Grundig... :)

kaav, nu te supara frate, dar mai pune si tu cate un “pe” din cand in cand, inainte de “care”.
Daca se intampla o data, de doua ori, as fi zis ca ai omis-o din viteza, dar greseala se repeta in aproape fiecare postare a ta, din acest topic:

.............................

Cand pronumele relativ "care" este complement la cazul acuzativ (tine locul substantivului asupra caruia se “indreapta” actiunea subiectului si raspunde la intrebarea pe cine?, ce?) atunci in fata sa se pune prepozitia"pe". Cand pronumele "care", este la cazul nominativ (tine locul substantivului care este chiar subiectul care desfasoara actiunea si raspunde la intrebarea cine?), atunci nu se foloseste prepozitia "pe".
In unele cazuri neutilizarea prepozitiei "pe" poate schimba cu totul sensul propozitiei.

Stiu ca nu suntem la lectia de gramatica, dar sper sa nu-mi iei in nume de rau atentionarea de fata, care sper sa-ti fie de folos si pe care sper sa o iei in considerare :)
Oau :oops:
Ce sa mai zic... Speechless.
Mersi de atentionare.

User avatar
bongiorno
Posts: 100
Joined: 02 Aug 2016, 16:20

Re: Naim XS... (detalii off-topic)

Post by bongiorno »

Prietene kaav, am citit cu interes aventura ta Quad - Grundig box 650 si 706 si am facut conexiunea imediat. Nu ti-am spus sa arunci Quad elite ci am citit si .. am dat si o replica. De ce nu mai e... nu stiu. Poate am dorit sa scriu si nu am mai apucat...
Sa ne intelegem. Si eu am un Quad Elite pe care il mai folosesc din cand in cand dar niciodata cu boxe Grundig.
Asa cu dedicatie pentru tine daca mai ai Quad elite iti pot spune ca nu se compara cu Naim la autoritate, separatie si viteza. Am facut multe teste.

Am folosit Grundig Box cu Onkyo, Naim, Sae, Bryston si Nad. Suna dar nu se compara cu ce se obtine cu un Receiver R35. E diferenta mare.
E adevarat ca in postarea mea m-am referit la camera mica despre care era vorba in topic dar... eu mai bat si saua ca vorba aia .. mai citesc si altii.
Hai ca am spus prea multe. Sa mai spuna si altii...

kaav
Posts: 2077
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Naim XS... (detalii off-topic)

Post by kaav »

bongiorno, intotdeauna citesc si altii :lol:
De anumite modele de statii Grundig sunt curios si nu de ieri de azi. La modul ideal as vrea sa am mai multe acaraturi, diverse, pe care sa pun biciu' din cand in cand. Vis a vis de detalii care mai scapa involuntar in cadru unei conversatii, sti ca nu poti sa faci omleta fara sa spargii ouale si fara anumite amanunte la timpul lor, nu are credibilitate suficienta discutia. Doar sa bati saua ca sa priceapa calul vecinului nu merge la infinit...
Nu contest ca nu o fi asa in ce spui despre Naim, dar strict din descrierea ta, nu ma atrage sa am o prezenta sonora invaziva in camera. Nu uita ca ascult muzica electronica in cea mai mare parte a timpului si ce se pasaleste pentru muzica folk, rock sau ce asculti tu e posibil sa nu fie pentru mine. Nu ascult tare, nu ma intereseaza sa am bas profund in contextul meu si detalii care sunt valabile pentru muzica cu instrumente reci, pentru mine pot fi detalii irelevante. Ce imi place am postat de-a lungul timpului in topicurile dedicate pentru muzica.
E mai bine aici decat la rubrica stereo, nu? :D

User avatar
bongiorno
Posts: 100
Joined: 02 Aug 2016, 16:20

Re: Naim XS... (detalii off-topic)

Post by bongiorno »

Bas profund si muzica electronica ?
Pai.. ai nevoie de sub. E mult mai simplu. Eu ascult alta muzica. Clasica, jazz, rock, pop si...populara.
Exista boxe audiofile care sunt capabile de ce doresti dar.... costa mii de ieuroi sh !
Sa nu uit. Exista boxe de impact pe la Infinity care pot misca plamanii din tine cu un amp de numai 100w pe canal. Exista boxe inchise care pot cobora in compresie la 30 hz. Sunt vechile boxe MFB de la Philips.
Necazul e ca in 90 % din cazuri au nevoie de recap si mici reparatii.

kaav
Posts: 2077
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Naim XS... (detalii off-topic)

Post by kaav »

kaav wrote:... Nu ascult tare, nu ma intereseaza sa am bas profund in contextul meu...
Stiu ca muzica electro e asociata cu ideea de sub, dar e ultimul lucru care il doresc in camera mea. Ma gandesc cu groaza cum ar fi sa ascult Murcof de exemplu si sa am si un sub in sistem. Apropo de Murcof, il recomand asa ca sa-ti faci o idee. Nu vreau sa am senzatia ca da o locomotiva peste mine...

kaav
Posts: 2077
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Naim XS... (detalii off-topic)

Post by kaav »

Sper sa nu ma curenteze inca o data doru. Puterea obisnuintei + sunt obosit (ca in majoritatea zilelor). ''ultimul lucru care il doresc in camera mea''. Tin la lucrurile de genul asta, sper sa raman consecvent.

User avatar
bongiorno
Posts: 100
Joined: 02 Aug 2016, 16:20

Re: Naim XS... (detalii off-topic)

Post by bongiorno »

Bravo kaav !
Imi place ce asculti. Foarte bine ca ai spus ce asculti. Totusi...in opinia mea.. tipul asta de muzica te cam spala pe creier...atentie !
E o muzica ofertanta si solicitanta in acelasi timp.
As inclina sa iti recomand amplificare Denon de generatie noua. Au niste recivere anii 2000 si niste amplificari dual mono foarte hotarate. Precizie foarte buna. Autoritate. Curent.
Boxe cate sa se apropie macar de 30hz. Cred ca merg si vintage in compresie dar niste boxe BR de prin anii 90-2000 ar fi si ele indicate. BR vintage nu cred ca sunt bune la ce asculti.

kaav
Posts: 2077
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Naim XS... (detalii off-topic)

Post by kaav »

Daca ai fi familiarizat cu mediul in care traiesc eu, bravo se zice la magari.
Adica nu are o conotatie evident pozitiva, are o aroma clara de bascalie. Daca iti recomandam ceva comun, gen house/goa/trance insipid, comercial as fi putut intelege ca ''tipul asta de muzica te cam spala pe creier...atentie !'' dar chiar si asa, ma deranjeaza si aici devin serios, tonul invaziv/insinuos care il abordezi probabil involuntar. Sau poate nu. Recomand vigilenta vis a vis de faptul de a avea tact in comunicare....

User avatar
bongiorno
Posts: 100
Joined: 02 Aug 2016, 16:20

Re: Naim XS... (detalii off-topic)

Post by bongiorno »

In copilarie am vazut, auzit si mangaiat cativa magari. Nu stiam dar mai invat. Nu a avut conotatii ... chiar imi place dar la partea a doua imi mentin parerea. Muzica transmite un mesaj pe care fiecare il intelege in felul lui.
Daca ma iei cu vigilenta atunci chiar nu mai are rost sa apasam inutil pe basici.
Eu cand am ceva de spus, spun. Cand am ceva de apreciat, apreciez. Cred ca ai o teama prea mare de reactiile celorlalti. Ce as putea avea la modul serios cu un om pe care nu il cunosc, nu l-am auzit vreodata, nu stiu ce varsta are, de unde este si cum il cheama ? O sa iti caut postarea de bun venit. Sa faci asemenea.

kaav
Posts: 2077
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Naim XS... (detalii off-topic)

Post by kaav »

Acesta este ultimul post pe care ti-l adresez tie, pe acest forum. Ce ma deranjeaza la abordarea ta, este faptul ca vrei sa suprascri, perspectiva altor oameni cu japca. Ignori intr-o maniera autista, argumentele celui din fata ta. Am remarcat ca ai deficit de atentie. Iti spun explicit ca nu ma interesaza (doar un exemplu) faptul de a avea subwoofer si fix aia ignori. Ca si cum tu ai sti mai bine decat mine de cata sare am nevoie in mancare :lol:
Tin la anumite obsevatii care mi se aduc si motivul nu este frica.
Are legatura directa cu bunul simt care este foarte similar cu ph-ul. Precum bine sti, daca ph-ul nu are valoarea normal in cadrul unui sistem biologic, nimic nu se asimileaza optim, asa ca, degeaba primeste nutrientii necesari. Frica contamineaza relatiile umane si le face disfunctionale, adica false. Falsitate produce comportament afectat de care crede-ma, nu are nevoie nimeni. De-a lungul timpului si eu am avut scapari nepotrivite si mi s-a atras atentia intr-o manierea inteligenta, lamuritoare si am bagat la cap aspectele cu valoare practica si umana. Bunavointa de a-ti acorda atentie, a expirat.
La revedere :|

User avatar
bongiorno
Posts: 100
Joined: 02 Aug 2016, 16:20

Re: Naim XS... (detalii off-topic)

Post by bongiorno »

Stii cum vad eu actiunea ta ?
M-ai provocat in fel si chip. M-am facut ca nu vad desi am fost atentionat ca asta fac. Mi-am dorit sa cred ca esti sincer. Eu am prieteni din forum in viata reala. Daca erau toti ca tine....
Esti un erou pe internet dar fara dorinta de a interactiona in viata reala cu cineva. Sunt plictisit de atata curaj virtual.
Iti voi indeplini dorinta cu un virtual ignore.
De altfel tot ce am facut in aceasta discutie cu un perete este inutil. Il rog pe momolo, cand are timp, sa stearga offtopicul din partea mea.
Indivizi ca tine ma determina sa intru intr-o tacere prelungita. Ce folos sa incerci a ajuta oameni care nu au nevoie de ajutor ?
Si eu va spun la revedere tuturor !
Astept sa primesc si eu lumina de la altii !

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15255
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Naim XS... (detalii off-topic)

Post by momolo »

bongiorno wrote:Stii cum vad eu actiunea ta ?
M-ai provocat in fel si chip. M-am facut ca nu vad desi am fost atentionat ca asta fac. Mi-am dorit sa cred ca esti sincer. Eu am prieteni din forum in viata reala. Daca erau toti ca tine....
Esti un erou pe internet dar fara dorinta de a interactiona in viata reala cu cineva. Sunt plictisit de atata curaj virtual.
Iti voi indeplini dorinta cu un virtual ignore.
De altfel tot ce am facut in aceasta discutie cu un perete este inutil. Il rog pe momolo, cand are timp, sa stearga offtopicul din partea mea.
Indivizi ca tine ma determina sa intru intr-o tacere prelungita. Ce folos sa incerci a ajuta oameni care nu au nevoie de ajutor ?
Si eu va spun la revedere tuturor !
Astept sa primesc si eu lumina de la altii !
bongiorno, eu vad lucrurile in felul urmator:

1) tu esti cel care provoaca si tu ai inceput scandalul cu kaav. El este un tip (din punct de vedere virtual. Evident) neconflictual, ba as spune, e personajul cu care greu poti ajunge la un confilict. Te asigur ca toti au observat ceea ce spun acum.

2) tu esti genul care trece oamenii peste strada desi ei nu doresc. Ca si cand te plimbi prin statia autobuzului 102 si apuci pe cate unul la intamplare si, desi se zbate copios, il tarasti pe partea ailalta a drumului. Dupa care te astepti sa-ti multumeasca insa omul, disperat da sa fuga cat poate de tine si tu te iei dupa el strigand.

3) atitudinea ta pe forumul asta (si altele) este conflictuala, provocatoare de flame si scandal, agresiva, deplasata. Parca suferi de un fel de depresie cu manifestari agresive si agitate. Sincer iti spun, exact asta imi sugereaza posturile tale din recenta perioada. Pari sa suferi de un dezechilibru si stres. Iti sare mustarul din nimic, tu esti cel care loveste si apoi urlii ca celalalt e de vina (dupa ce reactioneaza. Unii reactioneaza mai bland, altii mai agresiv. Culmea, acum te-ai luat de kaav, el fiind cel mai bland om!).
Din ceea ce scrii reiese ca esti extrem de stresat si agresiv. Nu am cum sa stiu cum esti in realitate, eu iti spun ceea ce intelege cineva din afara citind ceea ce scrii si mai ales cum scrii si cum te comporti virtual.
... La un moment dat m-am gandit ca poate ai probleme cu bautura. Dar nu cred deoarece esti la fel atat dimineata cat si seara.

4) nu pari sa constientizezi lucruri de bun simt precum, "asta e parerea mea", "asta e ce cred eu", "asta e opinia mea". Ceea ce afirmi este spus pe tonul celui care conduce Universul, parca decretezi legi absolute, parca bagi cu forta pe gatul omului ceea ce crezi tu ca este Marele Adevar Absolut. Parca ii apuci pe oameni de guler si le indesi cu forta pe beregata ceea ce consideri tu "ca e bun". Daca vreunul, saracul, se zbate si refuza, tu incepi sa-l insulti ca e prost si nu accepta bunatatea pe care vrei sa i-o indesi pe beregata cu forta!
Nu pari sa ai dubii nici macar in rezerva minima necesara oricarui om..... intelept..... Se presupune ca omul dupa o anumita varsta (la unii mai devreme, la altii mai tarziu dar cred ca tu nu mai esti tanar) acumuleaza o anume intelepciune si asta il face mai ponderat. La tine observ o directie.... inversa. De unde si presupunerea ca esti cel putin extrem de stresat sau afectat probabil de chestiuni din viata reala. Cel putin asta transpare din modul in care scrii. Iar la faza cu kaav ai dat-o total cu mucii in fasole dupa ce ai avut comportament aberant si la alte faze de curand.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
bongiorno
Posts: 100
Joined: 02 Aug 2016, 16:20

Re: Naim XS... (detalii off-topic)

Post by bongiorno »

Momolo, am programul putin decalat dar la faza cu bautura chiar m-am amuzat. Daca tuica s-ar strica in timp, la mine ar fi. Nu ma pasioneaza subiectul. Tarie de cateva ori pe an iar bere numai fara alcool.

Ai mare dreptate. Binele cu forta nu se face. E mai bine ca unii sa zaca in locul unde sunt. De ce sa ii tulbur ?
Imi cer scuze celor care s-au simtit deranjati de atitudinea mea si il rog pe momolo sa stearga contul meu si daca se poate si acest ultim topic.
Daca nu se poate atunci il rog sa sterga ultimele mele 10 postari.
Multumesc anticipat !
Scuze tuturor !

kaav
Posts: 2077
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Naim XS... (detalii off-topic)

Post by kaav »

Din cauza ca s-a creat un precedent de disconfort, tin sa precizez cateva lucruri despre mine. In alt context nu ar fi fost potrivit sa detaliez anumite lucruri. Momolo a intuit bine, sunt un om calm, nu ma scoti usor din acesta stare. Conflictele imi dau o stare de disconfort, chiar daca am dreptate, chiar daca le pot face fata. Sunt cum sunt, pentru ca acest fel de a fi, face parte din prioritatile mele active, intentionate, ca sa nu las lucrurile sa derapeze. Stiu ce usor este sa strici si ce dificil sa repari in cele mai multe situatii. Nimeni nu poate sa-mi dea ceva care nu este potential in mine, dar inca nedezvoltat, aspect valabil in trecut ca sa fiu clar. Diferenta apare cant accepti si realizezi ca anumite persoane mai culte, inteligente te pot ajuta, ca sa te ajuti singur.
Am intalnit de-a lungul vietii oameni duplicitari, manipulativi - real nu virtual, care doar aparent aveau empatie pentru o relatie bazata pe dialog. In mod previzibil, interesati doar de propriul egocentrism. Am defectele mele, nu am fost tot timpul consecvent la ce este important, dar tin mai mult la faptul de a fi pe cat este posibil armonios in sinea mea si indirect cu alte persoane, decat sa hranesc elementele egotice mereu flamande de energie necuvenita care contamineaza viata sociala.

Post Reply