Codex Alimentarius

Doar o vorba sa-ti mai spun
Post Reply
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15665
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Codex Alimentarius

Post by momolo »

CODEX ALIMENTARIUS: o adevărată batjocură adusă terapiilor naturiste.


La baza Codex-ului Alimentarius stă istoria prea puţin cunoscută a înfiinţării Trustului Mondial al Chimiei Farmaceutice

de Violeta Bucur

Aţi auzit vreodată de Codex Alimentarius? Dacă nu, să nu fiţi surprinşi. Este unul din cele mai bine păstrate „secrete deschise" ale guvernanţilor din umbră. Este planificat să intre în vigoare la 31 decembrie 2009 şi s-ar putea să fie cel mai mare dezastru pentru sănătatea noastră, aşa cum lumea nu a mai văzut. Codex Alimentarius va seta standardele de siguranţă alimentară, regulile şi reglementările în vigoare în peste 160 de ţări, adică 97% din populaţia lumii.

Denumirea Codex Alimentarius provine din limba latină şi se traduce prin legea produselor alimentare sau codul produselor alimentare. Comisia de comerţ Codex Alimentarius este acum finanţată şi condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS, ce aparţine Naţiunilor Unite, ONU) şi FAO (Organizaţia pentru Alimente şi Agricultură a SUA).
Codex Alimentarius este o colecţie de standarde alimentare adoptate la nivel internaţional, care au ca scop declarat protecţia sănătăţii consumatorilor şi asigurarea practicilor corecte în comerţul alimentar. Codex Alimentarius cuprinde standarde pentru toate alimentele, fie ele preparate, semi-preparate sau crude şi pentru distribuţia către consumator, prevederi în ceea ce priveşte igiena alimentară, aditivi alimentari, reziduuri de pesticide, factori de contaminare, etichetare şi prezentare, metode de analiză şi prelevare. În realitate, Codex Alimentarius intenţionează să pună în afara legii orice metodă alternativă în domeniul sănătăţii cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare şi a vitaminelor şi tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai puţin un potenţial concurent pentru industria chimiei farmaceutice.

Originile chimiei farmaceutice

În jurul anului 1860, „bătrânul Bill" Rockefeller, comerciant de petrol cu specializarea în farmaceutică, vindea ţăranilor naivi flacoane cu petrol brut, făcându-i să creadă că era un leac eficient în tratarea cancerului. El a denumit acest produs (care de fapt era petrol brut ambalat în flacoane): Nujol (New Oil - un nou tip de ulei). Afacerea sa era prosperă, cumpăra o fiolă de petrol brut de 30 grame prin Standard Oil la un preţ de 21 cenţi şi o vindea pentru 2 dolari. Fără prea multă cultură, fără scrupule, fără cunoştinţe sau studii în domeniul medical, cu puţine noţiuni de contabilitate şi de o aviditate feroce, Rockefeller a reuşit să se impună. Noului produs Nujol i s-a atribuit „meritul" de „cură împotriva constipaţiei" şi a fost foarte comercializat la acea vreme. Între timp, medicii au descoperit că Nujol era nociv şi că ducea în timp la maladii grave, eliminând vitaminele liposolubile din corp. Standard Oil s-a luptat să evite pierderile prea mari care ar fi putut surveni din această cauză şi a adăugat rapid petrolului brut caroten pentru a elimina aceste carenţe. Senatorul Rozal S. Coperland era plătit 75.000 dolari pe an pentru a promova acest produs.

Imperiul Rockefeller a fost construit graţie acestei formidabile şmecherii care consista în a convinge oamenii să ingereze un derivat de petrol brut îmbogăţit cu caroten. Aşa au fost puse bazele industriei chimiei farmaceutice. Suntem deci foarte departe de fundamentele medicinii chineze, tibetane vedice sau persane, care erau în mod tradiţional bazate pe cunoştinţe extrem de precise legate de corpul uman şi erau centrate (ca preocupare) pe binele şi sănătatea fiinţelor umane.

Succesul comercial al produsului Nujol a permis diversificarea producţiei chimiei farmaceutice şi atingerea unui nivel ridicat al beneficiilor financiare. În 1948, cifra de afaceri anuală a lui Rockfeller se ridica la 10 miliarde de dolari. Medicamentul Nujol încă mai poate fi găsit sub formă de ulei de parafină pură, clasificat drept laxativ uşor şi recomandat împotriva constipaţiei cronice rebele în terapiile igieno-dietetice obişnuite. Este fabricat la ora actuală de laboratorul Fumouze.

Rockefeller şi IG Farben

Trustul chimiei farmaceutice pe care îl cunoaştem a fost conceput de către o asociaţie condusă de Rockefeller şi I.G. Farben din Germania nazistă. Compania Standard Oil aparţinând aşadar lui John D. Rockefeller, deţinea în 1939 15% din acest nou trust germano-american. Obiectivele industriale ale IG Farben din Germania nu a fost bombardate în timpul războiului tocmai pentru a proteja interesele lui Rockefeller. Încă din 1932, industria chimiei farmaceutice IG Farben îl finanţa pe Adolf Hitler cu până la 400.000 de mărci germane. Fără acest sprijin, aşa cum afirma tribunalul de la Nurenberg: „cel de al doilea război mondial nu ar fi avut loc…"

În 1941, IG Farben construieşte cea mai mare industrie chimică din lume la Auschwitz, profitând de mâna de lucru din lagărul de concentrare pentru fabricarea gazului ZyklonB. La procesul de la Nuremberg au fost declaraţi vinovaţi de genocid, sclavie, furt şi alte crime, 24 de responsabili ai Companiei IG Farben. Tribunalul de la Nurenberg a divizat Compania IG Farben în BASF, BAYER şi HOECHST. Toţi aceşti responsabili au fost însă eliberaţi în 1952, la numai un an după ce fuseseră condamnaţi, cu ajutorul lui Nelson Rockefeller, fostul lor patron comercial, la vremea aceea ocupând funcţia de Ministru al Afacerilor Externe al SUA. O dată eliberaţi, cei care se aflaseră în conducerea Companiei IG Farben s-au infiltrat în economia germană, ocupând funcţii foarte importante. Până în anii '70 consiliul director pentru societăţile BASF, BAYER şi HOECHST era constituit din membrii ai partidului nazist. Începând cu 1959 aceştia îl finanţau pe tânărul Helmut Kohl. Prin susţinerea politică a acestuia din urmă, cele trei filiale rezultate din IG Farben erau la momentul acela de 20 de ori mai puternice decât societatea mamă înfiinţată în 1941. Organizaţia nazistă de mondializare asociată lui Rockefeller, a constituit o reuşită totală, şi deja de multă vreme piaţa chimiei farmaceutice a planetei a fost şi este controlată, organizată şi administrată pentru a asigura expansiunea industrială mondială a chimiei farmaceutice.

IG Farben şi Codex

„Tradiţia" cartelului de la IG Farben a continuat sub un alt nume: „Asociaţia pentru Industria Chimică". În 1955, industria chimică farmaceutică mondială a fost regrupată sub auspiciile Camerei de Comerţ Internaţional a Naţiunilor Unite şi al Guvernului German. Eforturile lor comune au fost camuflate sub numele de cod CODEX ALIMENARIUS. Un mare număr de partide politice europene aşa-zise de stânga şi de dreapta au fost finanţate de această industrie pentru a se asigura o legislaţie favorabilă industriei farmaceutice.

Obiectivul Codex-ului

Codex Alimentarius intenţionează să pună în afara legii orice metodă alternativă în domeniul sănătăţii cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare şi a vitaminelor şi tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai puţin un potenţial concurent pentru industria chimiei farmaceutice. Starea de spirit care predomină în cazul mondializării chimiei farmaceutice explică în mare parte desfiinţarea sistematică a inovatorilor ştiinţifici independenţi din ultimii 50 de ani. Această industrie foloseşte orice mijloc pentru a-şi păstra locul pe piaţă în ceea ce priveşte tratamentul cancerului, al SIDA, al maladiilor cardio-vasculare etc. De zeci de ani este posibilă tratarea şi vindecarea în majoritatea cazurilor a acestor maladii prin terapii naturiste alternative, dar sunt aplicate procedee de dezinformare în forţă pentru a se ascunde publicului aceste adevăruri.

Scoaterea în afara legii a oricărei informaţii referitoare la medicina alternativă va bloca eradicarea anumitor maladii, asigurând astfel profituri şi mai mari acestei industrii mondiale care tratează doar simptomele bolilor, fără a se îngriji de cauze. Doctorul Matthias Rath, un specialist german care duce campanii la nivel mondial pentru folosirea tratamentelor naturiste în cazul multor boli grave, descrie această situaţie astfel: „Adevăratul scop al industriei farmaceutice mondiale este de a câştiga bani pe seama bolilor cronice, şi nu de a se ocupa de prevenirea sau eradicarea acestor boli... Industria farmaceutică are un interes financiar direct în perpetuarea acestor maladii, pentru a-şi asigura menţinerea şi chiar creşterea pieţei de medicamente. Pentru acest motiv medicamentele sunt făcute pentru a alina simptomele şi nu pentru a trata adevăratele cauze ale bolilor... Trusturile farmaceutice sunt responsabile de un genocid permanent şi răspândit, ucigând în acest mod milioane de oameni..."

Codex-ul pus sub acuzare

O adevărată ,,legiune" de indivizi care să facă lobby pentru industria farmaceutică a fost angajată pentru a influenţa legislatorii, pentru a controla organismele de reglementare, pentru manipularea cercetării în domeniul medical şi educaţional. Numai în 1961, trusturile farmaceutice au făcut donaţii pentru marile universităţi din SUA în valoare de: Harvard - 8 milioane de dolari, Yale - 8 milioane de dolari, John Hopkins - 10 milioane de dolari, Stanford – 1 milion de dolari, Columbia din New York - 1,7 milioane de dolari etc.

Informarea medicilor este integral finanţată de către trusturi, care ascund cu grijă un mare număr de efecte secundare periculoase şi chiar mortale ale medicamentelor, negându-le public. După ce a stabilit clar originea acestor crime şi a dovedit responsabilitatea industriei farmaceutice în ceea ce priveşte instalarea unei politici mondiale de genocid extins, doctorul Matthias Rath a înmânat în data de 14 iunie 2003 Curţii Internaţionale de Justiţie de la La Haye (Olanda) un act de acuzare pentru crime împotriva umanităţii.

438 milioane de petiţii către Parlamentul European

La data de 13 martie 2002 euro-parlamentarii au adoptat legi în favoarea industriei farmaceutice, fixate prin dispoziţii ale Codex-ului Alimentarius şi care vizau elaborarea unei reglementări constrângătoare pentru toate terapiile naturiste şi suplimentele alimentare - o manieră mai indirectă de a desfiinţa concurenţii care ar putea să ocupe un anumit loc pe piaţă, pentru că sănătatea se vinde şi se cumpără.

Un val de petiţii din partea populaţiei a inundat mesageria euro-parlamentarilor, într-o asemenea măsură încât comunicaţiile interne au fost blocate. În ciuda a o jumătate de miliard de petiţii, directivele Codex-ului Alimentar au fost adoptate. Acest vot a fost o veritabilă denigrare a democraţiei, prevestind şi alte viitoarele dificultăţi în respectarea acesteia.

Aplicaţii ale directivelor Codex Alimentarius

Începând cu iulie 2005, directivele Codex-ului Alimentarius enunţate de către Directiva Europeană în ceea ce priveşte suplimentele alimentare trebuie aplicate sub ameninţarea sancţiunilor financiare. Iată în ce constau acestea:
1) Este vorba de a elimina orice supliment alimentar natural. Toate aceste suplimente vor fi înlocuite de 28 de produşi de sinteză farmaceutică (aşadar toxici), care vor fi dozaţi şi vor fi disponibili numai în farmacii, pe bază de prescripţie medicală. Clasificate ca toxine, vitaminele, mineralele şi plantele medicinale vor fi pe piaţa numai în doze care NU au impact asupra nimănui. Magazinele noastre de produse naturiste şi suplimente alimentare vor rămâne pe raft numai cu 18 produse, atâtea câte sunt pe lista Codex-ului. Tot ceea ce NU este pe listă, de exemplu coenzima Q10, glucosamine etc, vor ilegale şi asta nu înseamnă ca vor fi numai cu prescripţie, ci vor ILEGALE adică „foloseşte-le şi te duci la închisoare".
2) Medicina naturistă cum ar fi acupunctura, medicina energetică, ayurvedică, tibetană etc, va fi progresiv interzisă.
3) Agricultura şi alimentaţia animalelor vor fi reglementate conform normelor fixate de trusturile chimiei farmaceutice, interzicând din principiu aşa numita agricultură bio. Aceasta implică, de exemplu, ca fiecare vacă de lapte de pe planetă să fie tratată cu hormonul de creştere bovin recombinat genetic produs de Monsanto. Mai mult, potrivit Codexului, orice animal de pe planetă folosit în scopuri de hrană TREBUIE tratat cu antibiotice şi cu hormoni de creştere. Regulile Codexului permit ca produsele ce conţin organisme modificate genetic (OMG) să nu mai fie etichetate corespunzător. Mai mult, în 2001, 12 substanţe chimice despre care se ştie că sunt cauzatoare de cancer, au fost interzise în mod unanim de 176 de ţări, inclusiv de SUA. Ei bine, Codex Alimentarius aduce înapoi 7 dintre aceste substanţe interzise, precum hexachlorobenzene, dieldrin, aldrin etc, care vor putea fi folosite la liber din nou.
4) Alimentaţia umană certificată legal va trebui să fie iradiată cu Cobalt. Sub regulile Codexului, aproape toate alimentele trebuie iradiate. Si nivelurile de radiaţie vor fi mult mai mari decât cele permise anterior.
Codex Alimentarius va controla accesul asupra acizilor aminaţi esenţiali, asupra vitaminelor şi mineralelor. Extinderea controalelor va acţiona progresiv eliminând orice medicină alternativă naturistă ancestrală.

Este vremea solidarităţii

NU-ul masiv faţă de Constituţia Europeană înseamnă totodată un NU faţă de Codex Alimentarius, organ de propagandă al industriei chimiei farmaceutice, care vizează obţinerea unui monopol mondial de un despotism nemaiîntâlnit până acum. A nu lua în considerare opinia a sute de milioane de cetăţeni este o gravă lipsă de respect din partea oamenilor politici. Sute de milioane de cetăţeni din întreaga lume nu vor să permită ca medicina naturistă milenară să fie interzisă pentru ca pseudo-ştiinţa chimicei farmaceutice să îşi păstreze şi să îşi întărească poziţia pe piaţă.

Pericolele chimiei farmaceutice

În fiecare an, 800.000 persoane mor în America de Nord în urma prescripţiilor medicale alopate. Chimia farmaceutică mai mult ucide decât vindecă. Un raport al ONU menţionează că numai 26 din cele 205.000 de medicamente ale acestei industrii sunt indispensabile. Dintre cele 26, numai nouă ar trebui să beneficieze de prioritate absolută. Dar dacă se recurge la medicina chineză, persană sau indiană, acele nouă componente chimice nu mai au aproape nici o utilitate! Altfel spus, fără chimia farmaceutică lumea ar fi mai sănătoasă.

Rezistenţă Internaţională faţă de Codex Alimentarius

- Africa de Sud a afirmat că nu se va conforma directivelor Codex-ului Alimentarius. Ministrul Sănătăţii Manto Tshabalala-Msimang a declarat că ţara sa este în dezacord cu această dicotomie între medicina naturistă şi medicina alopată. Conform concluziilor sale, aceste dispoziţii vizează doar obţinerea banilor de pe urma remediilor brevetate şi de aceea urmăresc să discrediteze folosirea produselor naturiste.
- India nu se va conforma directivelor Codex-ului Alimentarius pentru că acest Codex a promovat formule ce conţin ingrediente chimice care cauzează inflamaţii extrem de distructive la nivelul creierului copiilor. Delegatul indian însărcinat pentru a pleda împotriva Codex-ului a fost ignorat, iar când acesta a insistat pentru o dezbatere, a fost dar afară din cameră.
- Asociaţia medicilor şi chirurgilor americani şi-a exprimat opoziţia faţă de Codex Alimentarius, pentru a putea continua să se folosească de remediile naturiste, alături de cele medicamentoase.
- În Marea Britanie, practicanţii medicinii naturiste, susţinuţi de membrii Camerei Lorzilor s-au opus ferm politicii pro-codex a lui Tony Blair. Acesta din urmă a fost taxat pentru ipocrizie, întrucât a afirmat public că familia lui foloseşte remedii naturiste, suplimente alimentare şi produse homeopatice.

Două ideologii diferite

Avem de a face cu o luptă între două concepţii antagoniste. Pe de o parte ideologia francmasonică a lui Rockefeller, în care unicul obiectiv este de a vinde fără scrupule, de a instaura hegemonia şi o unică putere mondială. A reface totul în molecule sintetice, a nega orice altă medicină diferită de cea alopată, este ideea de progres susţinută de către toate trusturile farmaceutice. Această politică nu are nimic democratic şi vizează modelarea maselor după voia ei şi în funcţie de propriile necesităţi (fundaţii, educaţie, false norme ştiinţifice, propagandă, desfiinţarea diferitelor forme de medicină naturistă ancestrală). Elita francmasonică crede că poate nega opinia populaţiei, deoarece crede că poate modela masele după voinţa ei. În 1962 francmasonii au afirmat că: „Cel care controlează hrana, controlează lumea. Vom pune bazele unui proiect de implementare, la nivel global, a unui Codex Alimentar până pe 31 decembrie 2009." Erau un fel de linii directoare. Comisia Codexului Alimentarius e administrată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de Organizaţia pentru Agricultură şi Hrană. Aceste două organizaţii finanţează Codexul şi îl pun în aplicare la cererea Naţiunilor Unite. În 1994, Codexul a declarat nutrienţii a fi toxine. Incredibil ce-i drept dar perfect adevărat. Sunt otrăvuri. Până aici a mers alienarea celor care promovează aceste măsuri aberante.

Pe de altă parte există adevăraţii biologi, medici autentici, adevăraţi terapeuţi sau cercetători, adesea violentaţi de aroganţa cartelului chimiei farmaceutice. Aceştia au stabilit conceptul de bio-individualitate fondat pe libertatea pacientului de a-şi alege singur terapia. Acest concept trezeşte în pacient spiritul de cercetare, îi oferă alternative în maniera de a se vindeca. Această abordare se adaptează mai degrabă individualităţii specifice a fiecărui pacient, decât impunerea unui protocol terapeutic de masă neindividualizat. Maladia are o conotaţie specifică în viaţa fiecărui individ; fără să se ţină cont de acest lucru, fiinţa umană este adusă la rangul de maşină fizico-chimică. Ori fiinţa umană este mult mai mult decât asta...

Dincolo de toate aceste consideraţii, ne aflăm în faţa a două concepţii umane, pe de o parte a omului-robot, parte integrantă a unui sistem, iar pe de altă parte a fiinţei holistice, reflexie microcosmică a întregului univers. Gandhi spunea despre occidentali: „omul alb (un occidental) nu trăieşte, ci funcţionează." Astăzi ni se dă şansa de a trăi în loc de a funcţiona...
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2258
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Codex Alimentarius

Post by kaav »

Nu cred ca ce se propune pe acest site lasă pe cineva rece (mai ales după o vîrstă). Nu am incercat încă,dar sunt sensibil clar la subiect,aşa ca o anticipare a răului...
http://www.drnatura.ro/

User avatar
akaiofil
Posts: 305
Joined: 18 Nov 2008, 23:16

Re: Codex Alimentarius

Post by akaiofil »

cum in 2012 oricum se termina totul nu vad ce mare agitatie ar trebui sa fie :). uniunea europeana e un mare cacat pe care o sa-l manince umanitatea cu virf si indesat. este impotriva naturii sa pui sub aceleasi reguli oameni de culturi si capacitati diferite. Dumnezeu a realizat asta de cind cu babelul. acum vine omul sa spuna ca ce a facut Dumnezeu e prost. (asta divalgind un pic pe alte aspecte). Daca explicatia biblica nu va place, cum pana mea nu a vazut nimeni ca ni se impun reguli de crestere ale vacilor de catre cei care au adus pe lume boala vacii nebune? au venit ei sa-l invetze pe tzaranul roman care-i treaba cu vaca si cu oaia cind el se ocupa de 2000 de ani cu asa ceva. pe vremea aia nemtzii si englezii erau niste barbari pe care incercau romanii sa-i civilizeze....

ca sa ma dau un mic nostradamus, din europa va ramine numai elvetia si posibil ceva tzari nordice, bine inconjurate de garduri ghimpate. resident evil si matrix imi par din ce in ce mai plauzibile.
It's the music, stupid!

kaav
Posts: 2258
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Codex Alimentarius

Post by kaav »

Matrix este extrem de plauzibil în orice epocă.Dacă eşti atent la film (trecând peste faptul că este film american cu bătălii) mesajul lui il găsesc ''deosebit de rece''.Şi inconfortabil.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15665
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Codex Alimentarius

Post by momolo »

akaiofil ideea de UE a aparut de pe vremea lui Napoleon, chiar de la el. Dupa cum vezi, a durat ceva timp realizarea unei.....INCERCARI.

Dar problema nu cred ca este UE. Asta e o idee buna.... :roll: cum ar fi si comunismul, doar ca idee si intentie in sine, problema insa este aplicarea.

Caci in UE ar trebui sa fie chipurile democratie intre tari, insa nu prea este, unii sunt stapanii si altii sunt servitorii. Defapt Napoleon visa la o Uniune Europeana condusa de el! Sunt sigur ca era plin de bune intentii, singura problema ar fi fost exterminarea catorva milioane de persoane pentru ca minunea sa fie pusa in practica ATUNCI.

Eu vad problema in alta parte, nu in idee, nu in principiile enuntate care pana una, alta, sunt cele mai avansate din lume si cele mai umane de pana acum (din istorie).

Problema este ca, unde nu este Dumnezeu, nimic nu e. Problema sunt oamenii si credinta, educatia acestora, intr-un final CONSTIINTA.

Caci se vede cu ochiul liber, UE decade pe zi ce trece in birocratie si autocratie. Ori astea sunt clasicele paravane pentru coruptie si lacomie, inclusiv lacomia de putere. Iar astea vin impreuna cu toate relele varsate din cutia Pandorei.

UE ar putea fi in mod teoretic primul embrion al unei idei utopice, Statele Unite ale Pamantului.
Primul experiment oarecum pe acelasi schelet ca Statele Unite ale Americii. Adica, USA a fost primul stat unde multe etnii, obiceiuri si neamuri diferite au reusit impreuna sa faca o tara, un stat, intamplator sau nu, puternic si prosper! O tara care in 200 de ani a reusit sa ajunga unde altele nu au reusit in 2000 de ani!

UE este prima grupare de natiuni, state complet diferite intre ele, fiecare cu istoria sa, de multe ori dusmane in istoria chiar recenta si care incearca sa faca impreuna un mare supra-stat.

Limita nu e conceptul pe care e fundamentata UE, nici legile, nici regulile sau principiile, nici parlamentul de la Bruxelles, limita e actualul nivel al constiintei umane.

Distrugerea UE nu poate veni decat din coruptie, lacomie, inconstienta si iresponsabilitate. Ori vedem ca astea cresc in jurul nostru pe deceniu ce trece si toate se ingrasha pe timp ce spiritul umanist, credinta si moralitatea slabesc.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
akaiofil
Posts: 305
Joined: 18 Nov 2008, 23:16

Re: Codex Alimentarius

Post by akaiofil »

momolo wrote:
....Primul experiment oarecum pe acelasi schelet ca Statele Unite ale Americii. Adica, USA a fost primul stat unde multe etnii, obiceiuri si neamuri diferite au reusit impreuna sa faca o tara, un stat, intamplator sau nu, puternic si prosper! O tara care in 200 de ani a reusit sa ajunga unde altele nu au reusit in 2000 de ani!....
gresesti. in primul rind SUA dupa parerea mea este prima, si singura uniune EUROPEANA reusita. nu uita de unde s-a populat SUA. pe urma ai dreptate, "multe etnii, obiceiuri si neamuri diferite au reusit impreuna sa faca o tara" dar ce e important este ca, AU FACUT O TARA de la zero. de la pamint. Nu au luat mai multe tzari sa faca una singura. sint aspecte total diferite. Cind au ajuns aici au fost AMERICANI, sau integrat in AMERICA, chiar daca singele le era englez, sau francez sau spaniol sau german, sau italian. Au mers intr-o singura directie, directia AMERICII. in actuala UE se vor aceleasi reguli, dar fiecare tara merge in directia propriului interes si asta nu se va schimba niciodata.
eu cred ca UE decade din simplul motiv ca nu are ce cauta in natura fireasca a lucrurilor. nu mai exista pe pamint o alta uniune in afara de america care sa functioneza (corecteaza-ma te rog daca sint incult si gresesc). A mai fost URSS, s-a destramat instant odata cu liantul care o tinea inchegata, partidul comunist.
Eu oricum nu cred in asa uniune, mai ales in statele unite ale pamntului. e impotriva firii. ia un manelist si mergi 1000 de km cu el intr-o excursie si ai sa intelegi ce vreau sa spun. extrapoleaza pe urma la nivel de tzari. pina si la nivel de regiuni geografice romanesti exista discrepantze si diferentze mari, inclusiv in gindire si aprecierea celorlati de acelasi neam, dapai la nivel de tzari.
It's the music, stupid!

User avatar
CC_TM
Posts: 132
Joined: 09 Oct 2008, 14:52
Location: Timisoara

Re: Codex Alimentarius

Post by CC_TM »

Cat timp exista acces liber la informatie, informatiile raman si se perpetueaza.
Din pacate, prin unele parti accesul la informatie a inceput sa fie restrictionat :x

Am incercat sa accesez http://www.drnatura.ro si proxi-ul firmei mi-a raspuns:

Blocked Site Details:
Category: "Pornography"
URL: "http://www.drnatura.ro/"

Incet incet o sa mai avea acces doar la magazinele virtuale ... sa cumparam :(
It is a great thing to know the season for speech and the season for silence.

kaav
Posts: 2258
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Codex Alimentarius

Post by kaav »

CC_TM,sa inteleg ca nu ai putut accesa site-ul?
Nu as face trimitere la un spatiu virtual ''obscur'' niciodata.
Eu nu am nici un fel de probleme.Ai verificat setarile browser-ului ?(in cazul meu - Firefox )
Sau poate antivirusul creaza probleme ? (setarile de firewall)
:roll:

User avatar
CC_TM
Posts: 132
Joined: 09 Oct 2008, 14:52
Location: Timisoara

Re: Codex Alimentarius

Post by CC_TM »

Am accesat http://www.drnatura.com, http://www.drnatura.de, http://www.drnatura.fr

Presupun ca au aceeasi informatie ca http://www.drnatura.ro.

Proxi-ul nostru e mai prost si blocheaza accesul la http://www.drnatura.ro, ca dealtfel la multe alte site-uri pe care in trecut intram fara probleme :x
It is a great thing to know the season for speech and the season for silence.

DAN_TM
Posts: 492
Joined: 15 Jan 2009, 11:03
Location: Timisoara
Contact:

Re: Codex Alimentarius

Post by DAN_TM »

Mesajul transmis,mai bine zis alegoria persoanei umane transformate intr-o simpla rezerva de energie pentru niste masini infernale,m-a marcat ceva vreme la momentul cand am vazut filmul.Mi s-a parut ciudat cum unii apropiati nu au inteles nimic din film.Alternanta celor doua lumi,dualitatea realitate-matrice li se parea de neinteles,o bazaconie pe care nu o puteau explica logic sub nici o forma.Uitandu-ma mai atent la ei,mi-am dat seama ca erau cei mai harnici oameni,cei mai devotati sefului,care executau aproape fara sa comenteze.Produceau cea mai mare cantitate de energie.

User avatar
nicumur
Posts: 340
Joined: 03 Oct 2008, 17:57

Re: Codex Alimentarius

Post by nicumur »

"tratamentul cancerului, al SIDA, al maladiilor cardio-vasculare etc. De zeci de ani este posibilă tratarea şi vindecarea în majoritatea cazurilor a acestor maladii prin terapii naturiste alternative, dar sunt aplicate procedee de dezinformare în forţă pentru a se ascunde publicului aceste adevăruri."

Deja sunt lamurit 100% despre "initiatorii" acestui apel...
Paranoia curata :!:
"Forumul nu e o anexă a dormitorului sau a closetului de-acasă. E o ieşire în lume, cu tot ceea ce o asemenea ieşire presupune, de la veşmînt la discurs." - ANDREI PLESU

oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: Codex Alimentarius

Post by oake »

Interesant si in acelasi timp grav acest subiect.
De mic am avut o mare rezerva,ca sa folosesc un eufemism,fata de medicatia alopata.Avand un O.R.L hipersensibil,prindeam toate virozele,gripele,bronsitele etc...dar preferam sa le duc pe picioare decat sa ma infund cu medicamente...cel mai tare m-am ferit de antibiotice.
La un moment dat, mi-amintesc ca mi se infundase nasul,dar rau de tot,nu puteam respira decat pe gura si asta cu consecintele de rigoare.
Am preferat sa ma chinuiesc 2 saptamani,fara sa bag in nas fel de fel de lichide la moda in acele vremuri pentru rezultate rapide dar vremelnice,ca sa nu mai spun creatoare de dependenta.
De atunci nu mi s-a mai infundat nasul nicodata,cel putin pana acum.
Cu trecerea timpului,acompaniata indeaproape de scaderea imunitatii organismului si de experimentarea a catorva gripe cumplite,una m-a tinut chiar 2 luni cu temperaturi pana aproape de 39 de grade,am invatat ca inainte de perioadele de recrudescenta virala(primavara si toamna) sa imi upgradez sist imunitar cu usturoi,ceapa,lamai,multe fructe,etc.
Deja am cam uitat de gripa,viroze de tot felul,etc...
Prima idee este: mai bine previ decat sa vindeci dupa.
A doua idee este :in momentele acute totusi medicina alopata este salutara,cu consecintele toxice de rigoare.
Cat priveste oferta alimentara actuala,lucrurile stau rau de tot si perspectivele sunt si mai sumbre.
Un singur ex ; isi mai aminteste cineva ce gust aveau rosiile romanesti acu,sa zicem,10 ani?

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15665
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Codex Alimentarius

Post by momolo »

isi mai aminteste cineva ce gust aveau rosiile romanesti acu,sa zicem,10 ani?
eu ani de zile am mancat rosii semanate de mine si care nu au vazut chimicale niciodata!
Nu aveau nici o legatura cu tampeniile care acum se vand in piete, majoritatea importate din Turcia, Spania, Grecia si chiar Olanda. Iar cele care mai provin (cand e sezon) din tara, sunt umflate de chimicale.
Imi aduc aminte ca ale mele se mai stricau, faceau pete, ramaneau mici, etc, insa gustul era cu totul altul!
Apropos de asta, in 1990 au sosit in tara, nu se stie pe ce criteriu, seminte americane ca ajutoare. Printre care, la loc de cinste diverse soiuri de rosii.
Se vindeau si la fostul magazin Agrosem din piata Rosetti, magazin care exista din anii 50.
...Evident, ca orice ajutoare.... ele se vindeau pe bani :D si aveau date expirate sau in pragul expirarii (germinatie garantata vreo 2 ani din ce-mi amintesc). Tin minte ca in primele luni ale anului era coada pe acolo. Cei mai multi erau profesionisti, stiau bine ce cumpara si nici unul nu vroia semintele americane ceva mai scumpe (oricum, preturile erau foarte mici) si semi-expirate sau necunoscute ca soiuri.

Insa eu am luat seminte de rosii americane de cateva feluri dar si de vinete.

S-au dovedit exceptionale si in mod evident nu germinau toate dintr-un plic, fiind ceva mai vechi. Dar rasadurile care ieseau cresteau mai repede decat cele din seminte autohtone.

Pe plicuri era harta USA si zonele de cultivare precum si niste indicatii (evident, in engleza ...pentru tarani! :D )

Astfel ca am nimerit niste rosii absolut fabuloase! Soiul cel mai performant s-a dovedit unul pentru zonele sudice USA, cele spre Mexic, zone aride, adica acele rosii mici rotunde ca ciresele, defapt un pic mai mari decat ciresele si cu vrejul foarte inalt si mare.

Cum nu puneam ingrasaminte de nici un fel si nici chimicale, soiurile mai pretentioase nu au fost prea fericite insa astea "mexicane" s-au simtit in elementul lor si am ajuns sa culeg un lighian de rosioare pe zi la un singur vrej abia udat cateodata, fara chimicale si fara ingrasaminte! Rodeau ca besmeticele si in timp ce alte soiuri se ofilisera din cauza soarelui nostru dement din august si secetei noastre binecunoscute in zona Bucurestiului, astea erau imense si verzi!

Asta ca o paranteza, sa va dati seama ce pamant avem noi in tara asta! Cei mai multi pe lumea asta nici nu viseaza asa pamant cum are Romania!

Imi aduc aminte si acum ce salate minunate ieseau din miile de rosioare care fiind micute le taiai numai in doua.
Nu mai zic de ceapa, vinete, ardei, fasole galbena "de Transilvania", toate crescute fara chimicale si fara ingrasaminte, doar cu soare si apa! Dar adevarat, productivitatea nu era la cote foarte ridicate, le mai atacau insectele sau seceta, dar ce se facea era de calitate.

Apropos de vinete, alea americane cresteau cel mai bine in ghivece facute din cratite si oale. Superbe vinete, erau si frumoase ca aspect in ghiveciul lor!

Dupa un an, doi se prinsesera si taranii ce semnite grozave erau alea din USA! Insa s-au terminat cam in 3 ani si nu s-au mai adus.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
c6t9
Posts: 410
Joined: 05 Dec 2008, 09:39

Re: Codex Alimentarius

Post by c6t9 »

momolo wrote:
isi mai aminteste cineva ce gust aveau rosiile romanesti acu,sa zicem,10 ani?
eu ani de zile am mancat rosii semanate de mine si care nu au vazut chimicale niciodata!
noi si acum facem asta, si punem si alte chestii. insa anul trecut s-a intamplat ceva cu ele si s-au stricat cam toate foarte repede. de obicei productia era bogata si in "valuri".
"it's time to transfer all those mp3 on vinyl"

Post Reply