Anul 2020 - urmatoarea cotitura in istoria omenirii ?

Doar o vorba sa-ti mai spun
Post Reply
Dadix
Posts: 438
Joined: 03 Jun 2016, 11:06

Anul 2020 - urmatoarea cotitura in istoria omenirii ?

Post by Dadix »

Salut .

Vin acum cu o intrebare care poate fi importanta din anumite puncte de vedere .

E anul 2020 un nou punct de cotitura in istoria omenirii. Unii au asistat la diferite momente ca acesta , daca intr-adevar asa este.

Mai jos e cum vad eu aceste schimbari , nu detin adevarul absolut , asa ca astept si alte pareri !

Sfarsitul anilor 70 : s-a cam terminat cu epoca buna e aparturii audio,
Inceputul anilor 80 : introducerea circuitelor integrate pe scara larga in audio
Sfarsitul anilor 90: ultimii ani in care aparatura audio inca mai era de calitate la un pret acceptabil
Inceputul anilor 2000 : Pc-ul incepe sa inlocuiasca CD ul
Inceputul anilor 2010 - Mp3 e rege - cd-ul trece in umbra
Inceputul anilor 2020 - ??? streamingul audio va lua locul definitiv continutului de pe pc-urile proprii ?
Ce alte lucruri vor avea sfarsitul si ce altele vor urca in trend?

Peste ani vom reciti topicul si ne vom minuna ...

User avatar
_BGD_
Posts: 283
Joined: 09 Oct 2018, 13:56
Location: Bucuresti

Re: Anul 2020 - urmatoarea cotitura in istoria omenirii ?

Post by _BGD_ »

Dadix wrote:Peste ani vom reciti topicul si ne vom minuna ...
La multi ani forumului si moderatorilor, in acest caz :)

Sfarsitul anilor 2020: streaming-ul deja a ajuns la varful tehnologic dpdv calitate/bitrate etc.etc.
Inceputul anilor 2030: muzica o sa fie stream-uita direct in caile neuronale/cerebrale, prin intermediul cip-ului implantat in tartacutza umana (avantaj: toate vitele or sa fie capabile sa isi asculte manelele si trap-ul in liniste :lol: )
offtopic rautacios:
Sfarsitul anilor 2030: posibile vesti despre disparitia lui Iliescu? Gasirea Elodiei?

Kross
Posts: 404
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Anul 2020 - urmatoarea cotitura in istoria omenirii ?

Post by Kross »

Evoluția va fi că ne întoarcem de unde am plecat. Vorba aia, am evoluat atât de mult încât ne-am întors de unde am plecat.
Moda la haine revine, moda la audio revine (vezi vinil, mag, deja lumea le caută. Mp3 deja scade în popularitate, doar în mașină mai se ascultă). Cel puțin în Germania, Luxemburg Belgia, am văzut că se caută vinilul și se vând pick-up. Acolo am și pipăit Technics SL1500C. Care sincer, îmi place ca și calitate atât de execuție cât și sunet, dar cu o doză mai capabilă. Acolo există și viniluri de calitate, făcute ca odinioară, nu ca cele de la noi, copiate uneori parcă după Mp3. Recunosc, ascult uneori de pe YouTube, dar cum mie îmi place muzica anilor 70-80 - 90, așa am dat de melodii pe care le-am auzit prima dată la 4 ani, apoi 30 ani mai târziu le-am auzit pe YouTube. Au fost și atunci formații care au dat lovitura cu doar o melodie. Și reauzind ani mai târziu melodia, mi-a făcut o deosebită plăcere. La fel și anii 90,auzeam o melodie ocazional la radio și îmi plăcea, și 20 ani mai târziu o aud din nou accidental pe YouTube...calitatea e mai modestă, dar și casetele la a n'spea mână erau mai modeste (trase cu casetofoane FIRST și INTERNATIONAL, că asta aveau tarabagiii săraci (ăia bogați aveau Technics). Și luam, asta era. Le mai imprimam și eu la alții (aveam deja dublu casetofon cu CD), Vremuri frumoase.

Muzica va involua, dacă muzica anilor 1960- 1970-1980-1990 exprima câte ceva, asta de acum e zgomot gol. Bum puf țâț și pârț. Muzica asta va fi pe streaming, dar sincer nu voi sta la coadă să o descarc. Eurodance anii 90 încă se mai dădeau pe viniluri chiar de 45. Am și din alea din reviste. Uneori pe maxi single. Am și din astea luate în anii 90,erau ceva mai ieftine decât casetele și cd-urile, ulterior le trăgeam pe casete. Ieșea ceva mai bine decât la tarabe, pe casete JVC, Panasonic. Nici Goldstar sau RAKS nu erau de lepădat, nu se comparau cu jvc, Panasonic sau Sony, dar erau ok. Față de Lucky Gold care erau mai proaste ca orwo. Știu că mai strângeam bani să iau casete blank. Și erau scumpe. Luam uneori câte un pachet de 5. Azi, mulți nu știu legătura dintre un creion și o casetă. Cum spunea un manelist de undeva, băă nici manelele nu mai sunt ce au fost odată.

În lumea auto, lucrurile se cam plafonează,oamenii sunt reticenți la mașini electrice, se așteaptă să se vadă o evoluție. Automobilul electric la faza lui de acum, nu e decât un experiment. În orașe da, sunt autobuze electrice, dar alea merg doar pe anumite trasee. Dar din alte puncte de vedere, mașinile electrice pot fi mai dăunătoare mediului (fabricarea bateriilor, reciclarea, consumul de curent pentru reîncărcare, costul pe km poate să fie mai mare, poluarea să nu scadă, etc).

Mâncarea, deși trendul e teoretic spre bio, tot nișe vor servi de către auchan și Carrefour și alții, plastice și vaselina de rulmenți pe post de mâncare și soluții de curățat Wc-ul ca băuturi, cosmeticele vor mirosi tot mai rău a insecticid și alte spray-uri de muște și alte soluții de spălat podeaua.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL-15 & SL-5300 2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

kaav
Posts: 1815
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Anul 2020 - urmatoarea cotitura in istoria omenirii ?

Post by kaav »

Iluziile democrației
https://trenduri.blogspot.com/2020/01/i ... atiei.html" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1805
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Anul 2020 - urmatoarea cotitura in istoria omenirii ?

Post by SOLO »

O tampenie care se bazeaza pe o afirmatie falsa: "Pentru a ajunge însă să-ți pui în practică ideea, trebuie să intri în politică,"
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

kaav
Posts: 1815
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Anul 2020 - urmatoarea cotitura in istoria omenirii ?

Post by kaav »

Nu consider tampenie fraza in cauza in contextul textului. Sunt mai multe fraze acolo, nu doar aia. Se refera la mentalitatea care misca lucrurile pe la noi si care favorizeaza idei de genul subliniate de tine.

User avatar
dj_italo2001
Posts: 120
Joined: 29 Aug 2009, 21:07
Location: Sibiu
Contact:

Re: Anul 2020 - urmatoarea cotitura in istoria omenirii ?

Post by dj_italo2001 »

Un lucru bun care va urma ar putea fi o constientizare a reducerii consumerismului inutil, cu cantec si aceast aspect intrucat o relansare a unei economii in prag de colaps se poate face doar generand noi motive de consum, poate odata cu taierea din barba "barbosului" (indifereant de culoarea hainei) ne-ar face sa constientizam ca mai avem multe de cercetat (sa punem accent mai mult pe stiinta si educatie). Foarte interesant acest video in care se explica acelasi aspect. Poate ca e timpul sa punem mana pe carte, informatie este la indemana oricui, poate ca a sosit timpul sa nu mai consideram vaca animal sfant (si a-i bea pishatu') poate ca nu mai trebuie sa ne inchinam la "zeul maimuta" si nici in la racla cu moaste ci sa folosim cat mai eficient informatia pe care o avem din zona stiintelor.

https://www.youtube.com/watch?v=2LyEpA4 ... meAltozano" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.youtube.com/watch?v=2LyEpA4 ... meAltozano

Post Reply