HIL raspunsul la intrebarea ta ti l-a dat colegul Zoly, care a fost data afara pe usa

, eu as fi intrat pe geam. Si eu am cautat, am intrebat, am citit o gramada de megabyti, degeaba, cautam cai verzi pe pereti. Cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci si nu e usor, trebuie sa ajungi 30 de minute in fata unui sistem pus la punct de un AUDIOFIL IUBITOR DE MUZICA CLASICA. Acolo e cheia, sunetul nu e nici asa nici si pe dincolo, e doar realist. Acolo se reseteaza totul, 30 de minute de muzica clasica, e greu sa te mai pacaleasca cineva, nu vei mai intreba pe nimeni ce si cum. Asta nu te va face atotstiutor, nici pe departe, dar e un punct excelent de plecare. Sistemul ti-l vei face singur, cu proba la ureche, suna vioara asa cum am auzit eu acolo sau nu. Nu trebuie sa inregistrezi nimic, nici sa memorezi, nici sa cauti detalii si soundstage, sunetul ala ramane undeva prin cortex, il recunosti imediat.
Nu te baza pe electronisti sau audiofili care asculta numai Modern Talking, Depeche Mode etc, oamenii sunt ok, au experienta in zona lor de actiune, dar nu vei progresa, asa m-am pacalit eu, informatii contrare, fiecare cu parerea lui. Testul adevarat e pe muzica clasica, chiar daca nu asculti, sisteme care te gadila placut la ureche pe eurodisco cu bas si inalte cristaline dar nu au nici un realism pe Bach, exemplul technics-ului in cauza e elocvent, asa am plecat si eu la drum cu technics, un su z2, in prostia mea am mai luat inca doua imediat care bubuiau mai tare(desi fusesem avertizat).
O alta problema va fi bugetul, o sa te gandesti sa dai 3000 de ron pe o pereche dar probabil vei ajunge sa dai aproape 2000 euro (la second hand, cazul meu), nu pentru ca sunt mai frumoase si review excelent pe hifi, ci pentru ca violoncelul va suna mai aproape de sunetul ala din cortex...
Tot ce am scris aici e numai opinia mea (si experienta mea de 2 ani), orice asemanare cu realitatea poate fi intamplatoare

.
Asta e singurul meu sfat, cauta insistent sa asculti un sistem setat pe muzica clasica de un audiofil veritabil, sunt greu de gasit.