Triangle Magellan Quatuor

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Kuky01
Posts: 8
Joined: 11 Oct 2020, 14:48

Triangle Magellan Quatuor

Post by Kuky01 »

Buna ziua,

M-ar interesa daca exista detinatori de Triangle Magellan Quatuor ce amplificare folosesc astfel incat sa puna in valoare aceste boxe.

Multumesc,
Cristian

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14344
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Triangle Magellan Quatuor

Post by momolo »

Sa facem cunostinta (loc de dat Buna Ziua la intrare!)
viewtopic.php?f=9&t=11&start=675" onclick="window.open(this.href);return false;
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Kuky01
Posts: 8
Joined: 11 Oct 2020, 14:48

Re: Triangle Magellan Quatuor

Post by Kuky01 »

Ok, scuze, am postat acolo.

Acum un Devialet D200 si boxe Triangle Delta Signature. Ma intereseaza sa trec la seria Magellan de la Triangle.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1771
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Triangle Magellan Quatuor

Post by SOLO »

Am vandud Plinius-ul meu unui amic care avea Magellan Cello cu Devialet 200 si Pre-Final Exposure. Cand am pus Pliniusul meu pe boxele alea am ramas amandoi masca. L-a cumparat pe loc si a renuntat imediat la celelalte amplificari. Se auzea pur si simplu incredibil cu orice gen de muzica, mi-a parut rau ca am vandut amplificatorul si ca nu am cumparat eu boxele.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14344
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Triangle Magellan Quatuor

Post by momolo »

Kuky01, exista o vorba, “Mai binele este duşmanul binelui!”
Pentru calitatea sunetului e nevoie de acustica buna si spatiu adecvat. Boxele nu trebuie sa fie nici prea mici raportate la spatiul acustic si nici prea mari.
Triangle canta cel mai bine cu spatiu liber (cat mai mare) in jurul lor. Alte boxe mai de moda veche canta si inghesuite "printre bagaje". Insa Traingle nu!
Seria Magellan este MULT mai pretentioasa (din toate punctele de vedere) fata de seriile inferioare. Si la aceasta serie top boxele "se deschid" la puteri ceva mai mari. In opinia mea seria Magellan nu sunt boxe de ascultat "in surdina" pentru ca nu-si arata valoarea decat la un nivel destul de mare. Evident, sper ca sti, fiecare model de boxa (orice brand) are o plaja a intensitatii unde "canta" optim (maximul calitatii). Multi ar ramane surprinsi cat de ingusta este aceasta plaja de intensitate sunet la nivelul maxim de calitate audio (care este evident proportionala cu puterea amplificarii aplicata pe bornele boxei). Adica unele boxe "canta" bine la puteri mici/medii, probabil cele mai multe, altele rare canta bine "in surdina" si de obicei fac urat daca sunt "calcate pe acceleratie" dar exista si categoria "de stadion" care canta cel mai bine la puteri destul de mari, adica se deschid "cand dai in ele" (...daca ai cu ce. Tu se pare ca acum nu ai cu ce. Nu cred ca merge cu jucaria aia).
Magellan sunt in aceasta categorie de "simtit muzica" (putini isi dau seama ca in viata reala muzica clasica are o intensitate chiar foarte mare, de exemplu adu la tine in camera pe cineva cu un violoncel si incearca cu boxele tale sa reproduci 1/1 ce auzi live de la acel unic violoncel. O sa constati ca nu te tine puterea amplificarii si nu pot nici boxele chiar daca ai sute de watzi "nesimtiti" ! Asta la un singur violoncel si nu la toata orchestra! Am dat un exemplu). Pentru asta, asa cum am spus, spatiul acustic este esential. Daca introduci Magellan intr-o "debara" (metaforic vorbind - sunt vile unde o debara are si 20mp) sau "printre bagaje" iti bati joc de ele si de bani.
E mult mai important sa ai boxele adaptate bine spatiului tau acustic decat sa ai la modul general "niste boxe foarte bune" (care costa o caruta de bani). Pentru ca si cele super bune pot sa "cante" prost daca nu sti ce sa faci cu ele. Ba as spune, cele de top sunt si mai dificile decat cele ieftine. Ori tu vrei sa treci de la o categorie destul de dificila la una foarte dificila. Si asta pe bani de bani.
Probabil vei spune ca actualele boxe nu sunt cu mult mai mici decat Magellan-urile la care te gandesti. Fizic asa pare sa fie insa seria superioara e construita altfel, difuzoarele sunt mult diferite si au putere reala mult mai mare, deci diferenta e totusi mare si nu se vede numai la ochi, tine de ce este si interiorul cutiei. Te-ai lamuri instant daca ai desface ambele boxe si ai vedea ce este in ele.
De aceea ar trebui intai de toate sa cauti sa vezi, asculti, pipai si sa primesti informatii despre seria Magellan (forumurile si in general internetul nu sunt de mare ajutor daca nu ai deaja o experienta destul de mare) dupa care sa judeci singur (la ureche) daca iti trebuie au ba. Evident, daca auzi Magellan-uri undeva sa cante minunat, trebuie sa te informezi ce au in spate si cat costa dar si cat a durat sa se ajunga la acea performanta.
Si sa sti ca boxele pe care tocmai le ai nu sunt deloc proaste, dimpotriva, sunt excelente! Si nu sunt multi care pot sa scoata ceea ce pot din ele, nefiind chiar usor pentru oameni fara experienta si fara posibilitati, plus si ceva ureche buna. Oricum, internetul e de ajutor cu anumite conditii dar poate fi si daunator sub alte conditii.
De aceea iti amintesc, “Mai binele este duşmanul binelui!” .
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Kuky01
Posts: 8
Joined: 11 Oct 2020, 14:48

Re: Triangle Magellan Quatuor

Post by Kuky01 »

SOLO wrote:Am vandud Plinius-ul meu unui amic care avea Magellan Cello cu Devialet 200 si Pre-Final Exposure. Cand am pus Pliniusul meu pe boxele alea am ramas amandoi masca. L-a cumparat pe loc si a renuntat imediat la celelalte amplificari. Se auzea pur si simplu incredibil cu orice gen de muzica, mi-a parut rau ca am vandut amplificatorul si ca nu am cumparat eu boxele.
Salut,

Multumesc pt raspuns. Nici nu e de mirare ca ati ramas masca pt ca D200 nu poate scoate nimic decent din Cello. Nu poate scoate curentul necesar, chiar ma mira ca era pus intr-un sistem cu Cello.

Am pus un D200 pe Cello, Quatuor si Concerto si a fost un dezastru.
Am reusit sa imprumut un D200 astfel ca am incropit de un D400 si l-am pus pe Quatuor. Nu a fost dezastru, dar nici ceva care sa ma emotioneze. Dimpotriva, plat si lipsit de viata. Bleah. Din hartii parea ca poate sa le conduca, la auditie s-a dovedit altceva.

Plinius, Gryphon, Pass Labs, McIntosh si multe altele asemenea sunt din alt film. Devialet-ul e mai mult din categoria lifestyle gadget, desi la pretul cu care-l gasesti SH sincer mi se pare imbatabil cu conditia sa-l pui cu boxe care sa le poate conduce si slava domnului sunt o gramada.

Quatuor le-am ascultat in urmatoarele configuratii:

1) DCS Rossini Player/DAC + McIntosh C1100 Tube Preamp + McIntosh 1,2kW monos
2) Luxman d08-u SACD Player + Accuphase Integrated E-450
3) Luxman d08-u SACD Player + Devialet D200 (cu Luxman DAC)
4) Luxman d08-u SACD Player + Devialet D200 (cu D200 DAC)
5) DCS Rossini Player/DAC + Devialet D200 (cu D200 DAC)
6) DCS Rossini Player/DAC + Devialet D400

Evaluare mea a fost astfel:
1) Emotionant, de povestit nepotilor, dar radeam cand ma gandeam ca pretul de lista pt un asemenea sistem era in jur de 85K fara boxe. Dar macar stiu ce pot boxele
2) Decent, semnificativ mai jos decat var 1. Deja o parte din emotie se cam risipea. Cam la 70% din var 1)
3-4-5) Diverse versiuni dezastruoase
6) Tehnic corect, adica nu murea la intrare (imi cer scuze), in rest plat, zero emotie.

Kuky01
Posts: 8
Joined: 11 Oct 2020, 14:48

Re: Triangle Magellan Quatuor

Post by Kuky01 »

momolo wrote:Kuky01, exista o vorba, “Mai binele este duşmanul binelui!”
[/i].
Aveti dreptate in ce spuneti.

1. Quatuor le-am ascultat in diverse configuratii, stiu exact ce pot si la ce volum pot (am detaliat mai sus). Am trecut de faza in care sa cumpar din materiale de marketing sau review-uri. Am facut asta si am platit pretul......

2. Camera de auditie are in jur de 37mp cu tavan la 4m, oarecum similara cu cea in care am ascultat Quatuor si pe care o cunoasteti si dvs (cea care apare in pozele cu auditia la Grand Concerto). Daca in final voi investi intr-un asemenea sistem, obligatoriu voi face si o tratare acustica a camerei, ar fi ridicol sa nu o fac.

Acum incerc sa aflu opinii de la alti posesori de Quatuor ce lant de amplificare au si cam cat de multumiti sunt.

Multumesc,
Cristian

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14344
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Triangle Magellan Quatuor

Post by momolo »

Oau! Ai camera adevarata! Chiar se merita!
Dupa cum ai remarcat si tu, acorda prioritate la tuburi (din pacate costa al naibii deoarece vor si putere, nu numai lampi). Apropos, in opinia mea toate Triangle vor in primul rand tuburi. Arunca un ochi si o ureche si pe Jadis daca ai unde si mai exista pe la noi, specimenele mai potente, din pacate scumpe (din alea separate preu cu finali, eventual "monobloace"). Probabil despre Unison Absolute 845 sti deja (pentru mine e unul din cele mai bune ampificatoare auzite vreodata la modul absolut). Ar mai fi diverse variante de la Mastersound din Italia (ceva pe tubul 845), concurentii lui Unison si care au un sunet poate mai putin muzical ca Unison dar poate usor mai corect, depinde de gusturi. Ar mai fi si o Kronzilla de la KR Audio daca se mai gaseste, pot fi imbatabile. Ideea (adica e recomandarea/sugestia mea) este sa te orientezi pe tuburi cu toate ca exista destule variante "siliconate" foarte imbietoare. Evident, pe tuburi cu putere mare, musai, deci cheltuiala de cheltuiala! Si specia de tuburi cu sunet muzical "de lampi" si nu specia de tuburi "care suna ca tranzistorul" deoarece exista si aceasta specie care nu e ieftina deloc si e sub branduri grele, nu spun ca se supara lumea. Asta daca vrei sa cante "doamna grasa" in Magellan-uri. Apropos, inutil sa amintesc de LAMM Industries ?! (cine mai are asa minuni la noi in RO?!?! Eu daca as fi politician corupt in Romania fix LAMM mi-as comanda, vad dupa aia ce boxe le gasesc! Am auzit ca astepti la ele, ca le fac greu pe comanda). Sau Tenor Audio din Canada, alta chestie deosebita, caz in care am avut ocazia prea scurta sa vad/aud si mi-a fost de ajuns sa-mi dau seama ca e "groasa situatia". Dar ce pret!
...Deci iti recomand numai suparaciuni ! :D
Sunt totusi multe altele, cred ca ai prins ideea si deja sti care e directia.
Recomandari de posesori de Quatuor nu o sa ai pentru ca acestia nu exista sau metaforic vorbind ii numeri pe degetele unei maini amputate. Sau daca cativa au, nu stiu in ce masura au si cont pe acest forum, cu atat mai putin ar comunica si nici nu cred ca recomandarile respective ar fi de mare folos. Triangle sunt boxe rare peste tot si gasesti putina informatie pe net, nu ma refer la Romania, aici treaba e moarta.

Inca ceva, in general mare atentie la amplificarile pe tuburi, nu trebuie judecate din prima si oricum sau pe graba! Cablurile de boxe si de curent conteaza la modul criminal, adica sunt cruciale. Cateodata in cazul tuburilor un cablu de boxe poate face diferenta intre, "dezastru" si "minunat"! Putini isi dau seama cat conteaza cablaraia (potrivita) la tuburi, in general (sublinez, in general). De obicei merge "argintaria".
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1771
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Triangle Magellan Quatuor

Post by SOLO »

Eu iti dau varianta mai ieftina cu care nu ti-e rusine:

Plinius 9200

Am vandut Plinius-ul pentru ca pe niste ptiticanii de 84db, pur si simplu murea. Cu cat dadeai mai tare volumul cu atat strangula sunetul si guita ca porcu ( vorba lu momolo ).

Cand am ajuns acasa la om cu Cello, mi-a cazut fata.
Nu mai auzisem demult asa o inchegare perfecta. Nu am avut nimic de obiectat. Magic. Asta e lectia de viata pe viu despre matchingul ampli-boxe.

Din experientele precedente cu Magellan Concerto cu mono si pre Air Tight, VTL,Audio Research, Leben si altele, in top se afla pre + mono Airt Tight, dupa care Magellan Cello su Plinius 9200 combinatie pe care as cumpara-o si maine.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
Cosmin2000
Posts: 267
Joined: 19 May 2009, 18:56
Location: China/România

Re: Triangle Magellan Quatuor

Post by Cosmin2000 »

Salutare! Eu unul as cumpara pentru boxe excelente amplificare de la Uesugi Japan cu ochii inchisi. In caz ca nu iti place, sunt sigur ca le poti revinde fara sa pierzi mai nimic din suma investita. Mai este un aspect, cred ca ai fi singurul din Romania care s-ar delecta cu asemenea minunatii audio. Rusul din primele trei link-uri zice ca le aduce personal cu masina la cumparator. Are la vanzare spuma pieselor japoneze. Succes!

https://www.ukaudiomart.com/details/649 ... ugi-uty11/" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.ukaudiomart.com/details/649 ... i-ubros11/" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.ukaudiomart.com/details/649 ... i-ubros14/" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.hifido.co.jp/20-29340-37569-00.html?LNG=E" onclick="window.open(this.href);return false;
Vintage forever!

User avatar
_BGD_
Posts: 247
Joined: 09 Oct 2018, 13:56
Location: Bucuresti

Re: Triangle Magellan Quatuor

Post by _BGD_ »

Imi scuzati interventia (inutila topicului...), dar de unde pot lua un servetel sa imi sterg balele din coltul gurii?
Yamaha RX-V1900 || Monitor Audio RS8 (bi-amp)
Yamaha CDX-497 || DAC Topping D10
Yamaha KX-W392 || Akai GX-255
Sony MDS-JB920 QS || Tesla B115
Universum HiFi F-2091||Shure M75-6S
JBL 140/230"Caut sa ascult muzica, nu boxele..."

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14344
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Triangle Magellan Quatuor

Post by momolo »

Cosmin2000, ai dat o sugestie buna (ca de obicei)! Eu stiu de Uesugi de prin anii, aprox. 2007...2008 cand am vazut niste amplificatoare pe tuburi la un dealer (nu in tara); un lampadar canta pe niste boxe foarte mici si nu mi-am format o opinie decat ca mi-a placut puritatea si curatenia sunetului dar si atacul si viteza sunetului (boxele extrem de mici intr-o camera mare), parea ceva grozav. Respectivul mi-a zis cam asa, tin minte bine, " Uesugi este un Conrad-Johnson japonez dar mai ieftin pentru ca nu stie lumea de acest brand".

...Apropos, nu am mai spus nimic de Conrad-Johnson in exemplele mele deoarece stiam ca costa de vorbesti singur la becul din tavan. Le-am vazut, partial auzit pe panouri electrostatice americane Magnepan care stim bine ca sunt fff greu de "dus". Deci de ce nu ar duce si Magellan-uri?! Dar cum ziceam.... costa parale!

Insa exemplul cu Uesugi e foarte bun.
Si mai sunt firme mici japoneze de care lumea nu a auzit. Unele au si disparut lasand in urma diverse aparate cu tuburi care la second hand au preturi bune in raport cu ce stiu sa faca.

_BGD_, am observat asa la modul general ca tu confunzi forumul cu "aplicatiile" de "socializare" (se pot numi, "de chat") pe care probabil le folosesti intens.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

resitent
Posts: 358
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: Triangle Magellan Quatuor

Post by resitent »

Păcat că par a fi destinate doar piețelor japoneze. Probabil se pot achiziționa de pe hifido.

@momolo geniala.zmetia data lui bgd :lol:
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

Kuky01
Posts: 8
Joined: 11 Oct 2020, 14:48

Re: Triangle Magellan Quatuor

Post by Kuky01 »

momolo wrote:in opinia mea toate Triangle vor in primul rand tuburi.
De ce credeti ca Triangle vor tuburi? Pt ca sunt destul de deschise?
Va referiti la amp pe tuburi sau combinatia preamp pe tuburi + solid state amp?

Sunt si niste LAMM-uri pe la dealer. Si un Mastersound Evolution 845 care zace acolo pe podea.
Mastersound-ul ala e un model mai vechi cred, pt ca e versiunea fara nicio intrare balansata si cam am un fix sa fie totul pe balansat. Si nici nu mai am nevoie de calorifer ca ala sta in 450w la idle.

Am vorbit cu un francez care are Quatuor si le conduce cu un integrat pe lampi Pier Audio MS-88 SE. L-am intrebat daca a avut ocazia sa le compare cu niste SS-uri >300w dar nu, desi era oarecum de parere ca ar fi mai potrivite.

Am mai auzit un zvon ca Triangle ar face demo-uri la Quatuor cu amplif pe tuburi de la Octave, dar nu stiu sigur.

Problema cu tuburile pe la 50W e ca ar insemna automat sa ma obisnuiesc cu ideea de soft clipping si mi-ar fi placut sa am posibilitatea sa am o amplificare care sa nu intre deloc in clipping - alta fixatie de a mea. (Nu discut aici de nebunii gen MC2301 cu 300w pe ch cu tuburi).

Dar oricum trebuie ascultate si tuburile fara indoiala, pana la urma e si o problema de bani.

Kuky01
Posts: 8
Joined: 11 Oct 2020, 14:48

Re: Triangle Magellan Quatuor

Post by Kuky01 »

Cosmin2000 wrote:Salutare! Eu unul as cumpara pentru boxe excelente amplificare de la Uesugi Japan cu ochii inchisi.

Multumesc pt sugestie. Pe pietele de sh de afara am mai gasit si eu inca vreo 20 de optiuni care par interesante pe hartie si ca bani. Problema e in felul urmator:

1. nu cumpar niciodata ce n-am ascultat, m-am mai ars cu un amplif Primare si cu niste boxe Emotiva. Hai ca boxele le-am dat inapoi ca cei de la Avstore au fost f. draguti si am luat altceva de banii aia, dar Primare l-am vandut la jumatate din cat l-am luat si dupa un an de zile de anunturi (Si eu il luasem tot SH!). Sa vinzi o scula scumpa in Romania in momentele astea e o poveste.
De exemplu m-ar fi interesat sa ascult/cumpar monoblocurile acestea noi de la PS Audio, Stellar M1200. Sunat la importator, era oarecum uimit ca vreau sa ascult inainte sa cumpar. Ca cica sa le comand, ca ei au clienti care le cumpara asa. Urat sanatate, inchis telefonul si taiat de pe lista.

2. e si problema inselatoriilor. Daca as vrea sa cumpar l-as pune pe ala sa faca video call pe whatsup sa mi le arate dupa care m-as sui in avion si le-as lua personal cu banii dati in mana la fata locului. Cred ca asa as face, dar acum sa calatoresti e f. complicat.
Ma distreaza ca pe marche.fr sunt tot timpul anunturi cu diverse scule sh si daca te uiti cu atentie unele sunt tot timpul la mega preturi, gen daca ceva e 10,000 EUR second hand in anuntul respectiv e 6,000 si tot timpul textele sunt aceleasi. Daca te uiti la locatie sunt tot felul de useri din Corsica.

3. in cazul specific al acestor Uesugi m-as feri sa le cumpar pt ca sunt f vechi au aproape 30 de ani. Toti condensatorii din sculele alea trebuie schimbati fara doar si poate, ceea ce cateodata e f. problematic.

Post Reply