lau_cip, pe acest forum exista o rubrica pentru prezentare si dat "buna ziua":
viewtopic.php?f=9&t=11&start=675" onclick="window.open(this.href);return false;
Cel mai bun subwoofer pentru muzica apropiat bugetului tau este asta:
http://stereoplanet.ro/rel/rel_t_zero" onclick="window.open(this.href);return false;
Din punctul meu de vedere sunt extrem de putine subwoofere care merg folosite
si la muzica. Foarte putine branduri reusesc sa faca asa ceva iar REL este (in opinia mea) "regele" in domeniu:
https://rel.net/" onclick="window.open(this.href);return false;
Problemele ar fi:
1) la 18mp (probabil camera de bloc) basul ar fi la vecini, nu la tine. Camera e prea mica pentru utilizarea unui subwoofer. Apropos, acel micut REL eu l-am auzit intr-o camera de peste 60mp pe care o acoperea excelent (pe muzica, acolo unde era nevoie si cum era nevoie, adica discret dar de calitate). Deci NU iti recomand utilizarea unui subwoofer. Probabil vei avea probleme si cu vecinii si chiar in restul casei. Vibratii, rezonante urate, etc. Tu in camera de 18mp abia vei auzi BASUL SI CU TOBA MARE, insa altii la distanta nu vor sti ce i-a lovit! Apoi politia la usa.
2) boxele tale sunt niste GUNOAIE sinistre (eu le spun "vome bashite") de care trebuie sa scapi si sa-ti cumperi boxe de o calitate minim decenta. Recomand (in 18mp) model bookshelf si nu floorstand. Unele mici si "rele" mai poti gasi second hand la pret uman, mai ales pe foamea asta. Din pacate ce ai cumparat nu se numesc boxe ci
lazi cu difuzoare la care nu discutam nici de bas, nici de calitate, de nimic, doar de un zgomot ca o bashina prelunga si moarta. Am fost efectiv socat cat de proaste, sinistre sunt aceste "boxe"! Deci scapa urgent de aceste gunoaie!
3) daca totusi ca orice incepator in domeniu ma injuri si ramai "
la parerea ta"si vei cumpara subwoofer si iei acel REL (care e pomana la banii lui, mai ales ca vad ca e si discount), o sa-ti ramana la filme (in orele legale de facut zgomot - desi exista amenda si in conditiile astea - depinde de vecini). Dar solutie cu boxe + subwoofer nu da rezultate bune, mai ales in camere mici. Unica chestie cu gagalici + sobwoofer buna am auzit-o la Cabasse (
https://www.cabasse.com/en/" onclick="window.open(this.href);return false; ) ceva de genul doua bile mici in varf de tzeapa fiecare si un "sumufer" Cabasse dedicat astora pus central si care daca nu ma insel continea si amplificarea dedicata. Chestia aia suna interesant, impresionant, dar costa....MULT. Cu banii dati pe lazile alea cu difuzoare nu le iei nici stecherul la Cabasse, din pacate......Deci, calitatea costa. De aceea trebuie sa fim bine informati ce sa alegem pe spatiul avut la dispozitie.
4) chestia cu subwoofer de minim 30cm (deci "galeata mare") nu e valabila la modul general. Ideal o membrana mare poate cobora lejer si nefortat in frecventa, din punct de vedere ingineresc e solutia cea mai buna dar vine la pachet cu alte neajunsuri. Pentru spatii relativ mici membrana mare nu e un musai. Am auzit subwoofere cu membrana mare care sunau de porc in comparatie cu altele mici dar "rele". Calitatea unui subwoofer sta nu numai in calitatea difuzorului. Si conteaza ENORM amplasamentul subwooferului in camera, loc care se gaseste prin tatonari si de multe ori este aparent ilogic.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)