Ca om accept ca un sistem stereo sa coste maxim 15000 de euro (+ sau -) un pic.Dincolo de asta...
Apropo - ''Zona Crepusculara'' si ''La Limita Imposibilului'' sunt ''chestii serioase''

momolo Aici nu vorbim de scule extrem de scumpe care,cat de cat merita banii sub raportul pret calitate,dar vorbim de scule care se exprima doar printr-un pret indecent de mare fata de prestatie si asta comparate cu scule ce au un pret cu un ordin de marime mai mic si care pot chiar suna mai bine,cu subiectivismul si lipsa de repere audiofile cu tot.momolo wrote:Eu cred ca mitul snobului surd plin de bani care cumpara scumpiciuni din snobism, prostie si parvenitism, este supraevaluat.
Pe deoparte exista audiofili pasionati si cu multi bani care isi pierd busola desi poate ca au ureche si educatie acustica, pe de alta parte sunt oameni cu multi bani si putin timp care aleg superficial pentru ca nu-i f_te grija prea tare de problema audiofiliei. Astia vor ceva de calitate in domeniu, astfel ca intreaba la dealer sau citesc revistele (de rahat) audiofile. Evident ca dealerul ii face la buzunar (fraier ar fi ei sa nu o faca!) si revistele ii mint la greu cu articole (toate) "sponsorizate".
Ai mare dreptate aici : unii vor ca sunetul conservat sa fie cat mai apropiat de cel exprimat natural,ma inscriu printre ei,altii vor ca sunetul sa fie o poveste frumoasa,chiar daca are un derapaj evident de la cel real(sunet umflat,facut sa sune bine,sa dea bine pe orice sistem etc...)momolo wrote:Astea toate sunt posibile din cauza subiectivismului in zona audiofiliei.
Este o zona prin definitie subiectiva si lipsita de repere sau cu repere volatile.
Sunetul e curva. Joaca feste. Asta oricui. Nimeni nu e scutit.
Astfel ca si un audiofil autentic si pasionat o poate lua la un moment dat prin balarii.
Aici iar ai mare dreptate...sunetul pe care il ai e unul singur si e acelasi,mareu acelasi.Gandeste-te la muncitorii dintr-o fabrica de ciocolata...crezi ca au botnita,nici vorba...in prima sapt se indoapa cu ciocolata cat pot si dupa aia nici nu vor sa mai auda de ciocolata pentru zeci de ani (organismul e mai destept decat noi)momolo wrote:Cateodata auzul oboseste de prea multa "hrana". Cateodata intervine si plictiseala caci vorba aia, te plictisesti pana la urma si de cea mai frumoasa femeie din lume daca o vezi numai pe aia seara in pat. Sau te saturi si de cea mai buna mancare daca o mananci numai pe aia!
Vad ca faci ce faci si iar te iei de viata mea si a altora ca mine :evident ca as juisa de placere sa am si un sunet mare(scump) in casa...sa lasam treaba cu vulpea si strugurii.momolo wrote: Unii ar da ochii peste cap si ar spune ca ei sunt melomani (gandind cu un aer de superioritate). Insa nu sunt decat ipocriti si snobi, pentru ca ar juisa de placere daca si-ar permite niste scule audio bune! In lipsa, se dau melomani si intelepti judecandu-i pe altii si facandu-i snobi si prosti.In treaba asta, la mijloc nu e decat frustrare pe de o parte si betia pasiunii pe cealalta parte, pasiune care CONSUMA. In primul rand resursele financiare.Doamne ajuta ca numai atat si nu si altceva, de exemplu potentza!!!
![]()
c6t9 nu vb de un sistem de 50k, dar de una bucata scula de 70k...goldmund mai fac un pick-up de 300k,fara doza si e coada la el...fac cateva bucati pe an si are cam 150 kg,ca sa nu mai spun ca exista una pereche cabluri de 50k.c6t9 wrote:un sistem de +50k€ e ok. daca e sa judecam la rece. insa cabluri de 150k€, boxe de 1 mil. €, mi se par aberatii totusi. desigur poate nu la fel de aberant ca o masina de sute de mii de euro care dupa 40km ramane fara benzina.
fusese un raspuns la asta.kaav wrote: Ca om accept ca un sistem stereo sa coste maxim 15000 de euro (+ sau -) un pic.Dincolo de asta...
incerc eu sa-ti explic gindindu-ma si la ce a spus puf mai sus.momolo wrote:Schindler
Nu stiu cum se face, dar indivizii astia judecatori la adresa prostiei audiofile sunt numai din zona trancotara ?!... De ce oare?!
perfect de acord.puf wrote: Acum legat de marketing si tentatia de a cumpara, cateodata si eu imi pun o problema, la modul general, chiar este necesar un upgrade sau o (noua) achizitie ? merita beneficiul adus? am timp sa ma bucur neconditionat de plusul sau noutatea oferita? implica compromisuri si/sau sacrificii cu efect negativ pe alte planuri?
Toate astea nu au legatura cu sistemul de perceptie dar sunt de luat in considerare la evaluarea unei achizitii.