Digital si analog impreuna, se inteleg oare?

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
User avatar
horex1952
Posts: 137
Joined: 08 Jan 2016, 16:37

Digital si analog impreuna, se inteleg oare?

Post by horex1952 »

In primul rand trebuie sa mentionez ca analogul este pozitionat pe primul loc in ceeace priveste ordinea si gradul de utilizare in setup-ul meu. Ascult analog de cate ori am posibilitatea si nu ma plictisesc niciodata. De cativa ani realizez fara sa vreau, ca digitalul incepe sa-si gaseasca locul tot mai mult in domeniul audio. Nu este o sursa principala pentru auditii dar este un mijloc de inregistrare, arhivare si pastrarea benzilor analog. De cativa ani am inceput sa-mi arhivez benzile master in format DSD, bineinteles pe mai multe Harddisk-uri si trebuie sa recunosc ca nu observ nici o pierdere de calitate la auditie. Ce se pierde este nostalgia vederii cum se invart acele benzi mari si lumina galbena a VU-metrelor. Digitalizarea o fac cu un aparat Tascam DA-3000, un aparat exceptional, care mi-a starnit interesul si in directia altor aparate din familia Tascam. Am reusit sa-mi construiesc o linie Tascam numai cu aparate capete de serie. Pana la ora actuala nu am posedat un minidisc sau und recorder DAT. Poate ca trebuie sa recunosc, ca imi pare rau de timpul pierdut, dar cum se spune, mai bine mai tarziu decat niciodata. Tot mai des m-i se intampla ca sa ascult o banda digitalizata, decat sa pun o banda pe magnetofon, din doua motive si anume, odata ar fi timpul care este limitat, cateodata avand doar 10-20min timp sa ascult ceva, al doilea motiv este ca vreau sa-mi pastrez benzile master doar pentru auditii in tihna sau cand ma viziteaza cate un prieten la fel de inrait in domeniul analog ca si mine. Mai jos cateva poze cu linia mea digitala, compusa din(de sus in jos):

- Neutrik NYS-SPP-L1 - Patchbay
- Tascam DA-45HR - DAT 24Bit High Speed
- Tascam MD-801RMKII - Minidisc
- Tascam DV-RA1000 - DSD Recorder
- Tascam CD-RW5000 - CD-RW Recorder
- Tascam CD-01U Professional - CD Player
- Tascam DA-3000 - HD Master Recorder
- Tascam SD-20M - Wav & MP3 Master Recorder
- Tascam BD-MP1 - BluRay Player
- Tascam 133 - Deck

Toate aparatele sunt interconectate printr-un Patchbay(modificat), in asa fel pot conecta rapid orice iesire cu orice intrare al oricarui aparat.
Attachments
DSC00264a.JPG
DSC00264a.JPG (15.44 KiB) Viewed 360 times
DSC00260a.JPG
DSC00260a.JPG (15.15 KiB) Viewed 360 times

User avatar
TomJones
Posts: 636
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

Re: Digital si analog impreuna, se inteleg oare?

Post by TomJones »

Minidisc? mama-mama ce mai imi placea...Eu am si acum un walkman Sony MZ-R55 , merge perfect...Ce imi place este ca are si Line out si il poti atasa la amplif.

Post Reply