In ...Mexic?Un condensator MKP Arcotronics (firma SUA) este american??? Gogu' va va faceti sa va ingalbeniti! Pe el e trecut doar emblema firmei, vedeti unde poate fi produs!
Dar nu sunt sigur ca sunt de preferat in fata celor chinezesti.
Sunt sigur ca in cazul aparatelor A/V chinezii au dat cel mult pe masura banilor platiti pentru produsele lor , dupa cum spune si VTP.
Pot fi gasite in magazinele noastre si de pe alte meleaguri aparate audio/video fabricate in Spania , Slovacia sau Ungaria , spre exemplu.Si asta vorbind despre tari europene.Procentul celor realizate in China , foarte mare desigur , este posibil sa fie totusi mai mic de 90%.
Confuzia legata de calitate este in primul rand generata de distribuitori in dorinta de a obtine un profit cat mai mare.
Ea se bazeaza in egala masura pe lipsa de informare a celor carora li se adreseaza , adica , scuzati , …inclusiv unii dintre noi.
Sunt de parere ca este necesar sa se renunte la prejudecati legate de aparatele chinezesti si sa ne obisnuim cu prezenta lor in randul creatiilor hi-fi , high-end , etc.si sa le evaluam corect.
Am impresia ca cei din Vest s-au impacat mai demult cu ideea ca pot fi si aparate de buna calitate dintre cele fabricate in China , odata cu implicarea serioasa a reprezentantilor vestici in procesul de productie din Est , dar pot fi si unele ieftine , consumer , modeste si de calitate slaba sau cu durata de folosinta redusa.
Nu demult am ascultat unele amplificatoare cu nume chinezesti de cateva sute de dolari , nu multe.
Am convingerea ca merita pe deplin pretul cerut , dar nu mai mult de-atat .
O parere buna am si fata de unele aparate care costa cateva mii ( unele Vincent , de asemenea, ca tot a fost dat exemplu, dar si altele).
Insa exista si aparate pe care se cere cateva mii , dar nu valoreaza nici cateva sute , cred eu.
Cei care cer sume mari nejustificat se bazeaza tocmai pe lipsa de cunoastere a clientilor in privinta acestor articole.
Problema este , cred , ca se amesteca intentionat produsele evaluate , fie generalizand performantele modeste ale celor care costa putin , fie generalizand preturile mari ale celor care canta bine…
Din asta castiga cei care vand…