nu stiu de ce, dar privesc cu neincredere ceea ce intelegi tu prin "detaliu"! Asta pentru ca de multe ori am observat ca este confundat sunetul zbierat, tzatzait, metalic si deci evident nenatural cu....detaliul!M-am jucat un pic cu un cd player Philips cu dac 1541 pe care l-am comparat cu denonul si nadul meu. Este mai muzical dar parca este sters, lipsesc detaliile.
e pe naiba. Din punctul meu de vedere le-au facut sa sune din ce in ce mai prost.Evolutia in cd playere este imensa.
As fi curios ce ai zice daca ai asculta un player dintre primele SONY (anul 1984) sau un prim model Bang&Olufsen din 1985 care azi umileste playere de mii de euro...audiofile?! Sau ce ai zice daca ai asculta un DAC Wadia din 1992 care nu stie mai mult de 48KHz ?! Sau ce ai zice daca ai compara o vechitura de player Wadia din anii 90 cu unul nou care grohaie ca porcu la noroi in timp ce ala vechi suna de nu-l mai poti opri ?!
Sunt playere din anii 80 care umilesc minunatii moderne si "evoluate".
...Ca sa nu mai spun ca sunt discuri CD audio fabricate in anii de inceput 80 care suna mai bine ca tone de discuri din cele noi si..."evoluate" !
Din punctul meu de vedere nu prea s-a facut nici un mare progres in materie de playere CD iar TDA 1540 si 1541 raman niste referinte, niste minuni. Unii spun ca 1540 e cel mai bun. Eu doar am avut un Studer dotat cu cate doua din astea pe canal (Philips 1540) si suna ala de m-a bagat la idei... Model "proaspat" din 1985 care umilea playere noi de peste 1...2 mii euro bucata!
Iar ca sa apreciezi o sursa digitala buna in adevaratul sens, trebuie sa ai un sistem audio bun si mai ales un sistem de referinta, un termen de COMPARATIE.
Asa ca pe mine unul "ma da pe spate" tehnica asta evoluata pana la disparitia muzicii si muzicalitatii in detrimentul...ghici? ...."detaliului"! Asta pana in ziua cand vor canta oamenii precum tigaile sau violoncelul precum trompeta!