Bizy-Jo wrote: ↑18 Jul 2021, 17:25
P.S. Pacat de Telefunken! Nu am inteles cum naiba o firma asa de mare, care a avut o gramada de invovatii a reusit sa falimenteze. Ca sa nu mai zicem de Grundig, Saba, Aeg, Siemens, Uher, .....ce sa mai....aproape toata industria audio din Germania. Am imresia ca cineva a avut un "master plan" de a dobora industria audio germana.
Zi faina!
(e vechi din iulie dar merita discutat) - deci, o gandire un pic cam "ocultista" (la moda) cum ca cineva a pus ceva la cale (ocult) sa-i piarda pe astia pe drum. Explicatia e mult mai simpla. Iei aparate audio hifi din perioada cand gigantii europeni au inceput s-o ia la vale si le compari cu aparate din aceeasi perioada, adica de la gigantii japonezi care i-au zdrobit pe astia europeni. Nu prea incape comparatie. Si hazul e ca alea europene (ex. germane) din vremea respectiva erau
mai scumpe in magazin! Si mai urate si mai prost lucrate si cu mufele alea (DIN) de rahat de s-au incapatanat sa le pastreze pana nu s-a mai putut. NU discut de sunet! Ca asta nu conteaza. Majoritatea alegerilor in domeniul asta de cand lumea sunt facute pe orice criterii, mai putin sunetul de calitate! (pentru ca foarte putini oameni au ureche si educatie urechiometrica sa-si dea seama de sunet si oricum, cand cumperi nu poti sti ce ai luat pana nu ai pus banutul pe tejghea si ai adus odorul acasa).
Asa ca gigantii europeni au luat-o la vale din cauze pur naturale ale
pietei libere asa cum azi le-a venit sorocul si gigantilor japonezi aflati in coma din cauza de koreeni si de chinezi.
Piata libera nu are mila si nici nostalgie, ce se vinde se vinde, ce nu, la revedere afacere!
LA SUBIECT - tocmai ce mi-am dat seama ca imi bag p_ula intr-un cablu scump de phono dupa ce am pus un Cordial de doi lei de la Senia si l-a facut in sos tomat!
Intrebare - voi ce cabluri phono ati descoperit a fi mai bune in zona ieftina (umana) de pret ??
...Sa nu va inghesuiti cu raspunsuri!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.