MICRO SEIKI aveau in oferta lor mat din piele naturala (de porc din cate am retinut). Uite aici cat costa second hand in zilele noastre:
http://www.micro-seiki.nl/micro-market/ ... .php?id=39" onclick="window.open(this.href);return false;
porto wrote:Ce a reusit sa aduca acest mat :
- mai putine distorsiuni
- pasajele fara sunet sunt mult mai clare- fara zgomot
- soundstage-ul e un pic mai mic dar mult mai bine definit si poate un pic mai adanc
- se pot localiza instrumentele mult mai bine
- vocile mi se par cel mai mare castig
- sibilanta e mai mica
- dinamica mi se pare ca a pierdut putin teren
- te intreb de curiozitate, ce sunet de referinta ai
pentru comparatie incat sa ajungi la aceste concluzii ?
Ascultand sunetul sistemului audio propriu
la tine acasa (fara nici un
alt reper, inferior/superior), cum poti aprecia daca schimbarile (firesti) aduse de diverse chestii, sunt corecte adica reprezinta o imbunatatire reala a sunetului si nu cumva sunt doar o modificare, o colorare, o simpla schimbare ce reprezinta doar un sunet
altfel pe care-l apreciezi ca superior, mai bun (dupa ce te-ai plictisit de vechiul sunet) ?
In opinia mea sunetul este foarte inselator si
in lipsa unui reper si a unei urechi foarte bine educate (care oricand se poate insela in orice conditii), nu putem trage concluzii valabile. Gandirea noastra este analogica si deci functioneaza prin analogie. Trebuie sa avem cu ce face analogie.
porto, te intreb de curiozitate - atunci cand apreciezi vocea inregistrata a unui cantaret de opera, atunci cand apreciezi sunetul unui pian (mic, mediu, mare, etc), atunci cand apreciezi o vioara (si asta e de multe feluri), etc, ai auzit
in real life the real thing ?
Sti bine cum suna aceste intrumente
real ?
De exemplu, ai auzit cum suna o trompeta reala, un saxofon real langa tine, ai stat langa tobe neamplificate, ai auzit fanfara satului, dar orchestra simfonica neamplificata, dar un qvartet de corzi sau ti-a cantat un profesionist (cu vocea sau cu acordeonul,etc) langa tine
fara amplificare ? De cate ori, cat de des, etc ?
In concluzie - intrebarea mea este legata
nu de rezultatul la care ai ajuns ci de conditiile de apreciere, test, comparatie, etc,
prin care ai concluzionat una si alta.
Intreb toate astea deoarece mi se par foarte importante in dialogul internetului. Trebuie sa incercam sa diferentiem de exemplu, oarecare exemplu - "nirvana" unuia care a schimbat un cablu la turnul Sony si "nemultumirea" celui care a schimbat niste boxe Hansen cu Dynaudio. In primul caz, adica cel cu "Sony de supermarket", daca are talent literar poate umple o pagina de revelatii apetisante ce induc exaltarea si cresc pulsul cititorului pe cand al doilea poate umple o pagina de critici dure ce contin la tot pasul, "oribil", "se aude infect", "mi-am pierdut sounstageul", "am schimbat Krell-ul si nu mai avea control deloc!", etc,etc, etc, realitatea fiind ca la cel cu "turn" Sony se aude mai prost ca in masina din parcare pe cand la nemultumitul disperat cu Dynaudio se aude cam de vreo mie de ori mai bine atunci cand lui ii suna "prost"(= mai prost ca inainte).
Sper ca mi-ai inteles punctul de vedere (in mod corect, nu am nici o intentie decat aflarea unor informatii folositoare) si sper sa ma lamuresti mai bine deoarece sunt curios, chiar ma intereseaza matul de porc!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.