Neinspiratia zilei: "Beauty & the Beat" - Tarja Turunen & Mike Terrana (2014, earMusic)
Imi place tare mult Tarja Turunen (ex-solista finlandeza a grupului Nightwish), insa cu proiectul clasic-opera "Beauty & the Beat", alaturi de bateristul sau Mike Terrana, a dat un chix fenomenal!...
Nu ajunge sa ai doar voce buna si talent in rock music, mai este nevoie si de repetitii sustinute, munca asidua si - de ce nu - realism crunt atunci cand intri pe un teritoriu nou (muzica de opera), pentru ca nu poti tu, ca mezzo-soprana, sa abordezi atat de fals arii destinate, firesc, sopranelor... Nu mi-a venit, pur si simplu, sa-mi cred urechilor cand am ascultat-o astazi, in premiera pentru mine, de pe dublul-album mentionat mai-sus! Falsitate, amatorism cras si coloratura vocala cat incape... Si mai ziceau unii, mai demult, ca Sarah Brightman e praf in comparatie cu adevaratele soprane... Pai, in comparatie cu finlandeza, Sarah este Maria Callas!...

) N-o fi nici ea de profesie soprana autentica, dar tot poate duce decent o "bucata" de opera.
In ce-l priveste pe Mike Terrana, n-am inteles de ce era nevoie sa adauge ritm bubuind tobele, atunci cand nu era cazul defel, unor piese clasice... A iesit o bascalie totala.
Si este pacat, pentru ca altminteri atat Tarja cat si Terrana sunt muzicieni exceptionali pe "felia" lor, dark gothic-ul cu care ne-au obisnuit...