Firar sa fie!!!!
Am zis mai mult in sila, hai sa experimentez si traznaia asta!
Noroc ca sunt pastrator si aveam un teanc de discuri transparente, din acelea care se pun pe sulul de CD-R'uri. In general sunt cam groase insa intre ele am gasit si unul subtire si flexibil. Evident, transparent (ca si restul, insa asta e 100% transparent). Dar taiat perfect, fix pe disc, gaura standart, parca a fost facut anume!
Mi s-a pus pata de niste discuri cu Petrucciani iar playerul este perfect pentru astfel de experiment, adica se pune discul cu mana, pe sus, peste care se aseaza "titirezul" (Philips CDM PRO2). Nimic mai simplu!
Dar....desi as fi scapat basma curata sa spun ca se aude la fel si cu discul transparent pus peste CD, si fara.....totusi situatia e stupefianta! Nici vorba sa se auda la fel! Constatarea asta am facut-o instant (desi dupa cum am spus, nu prea vroiam!

).
Am pus de multe ori aceeasi piesa cu grija aleasa (adica mai multe piese, pe rand repetate cu si fara disc de "ingreunare").
Rezultatul e acum foarte clar:
1. diferenta e clara. Undeva la ce face un interconect cu sunetul, insa unul bun si liniar.
2. cu discul transparent flexibil din plastic, masurat la 0,65 mm cu sublerul, sunetul capata inainte de toate, greutate! Dar si naturalete sau cel putin imi da mie senzatia ca pianul e mai real.
3. actiunea se petrece mai mult in spectrul basul de sus-media de jos, exact zona "de greutate" a sunetului.
4. schimbarile sunt de natura timbrala. Senzatia e de mai multa naturalete si mai spre analogic. Dupa ce scot discul de "ingreunare" sunetul mai pierde din coaie. Cam asta ar fi efectul modo-grosso.
Nu pot descrie si cantitatea efectului. Este oricum in zona de subtil, nu cred totusi ca atat de mult cat ar schimba un interconect. Ori interconectul este in opinia mea cablul care schimba mai putin decat ala de boxe si cel de curent.
Firar sa fie!

Partea buna este ca am economisit 50 de paray sau ca am devenit DIY-er aztek...incas....mayas.....??

Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.