Azi am descoperit un computer uitat printr-o casa din alt oras.
HP Vectra - Procesor Intel Pentium III - 600 MHz, 128 MB RAM, 20 GB HDD.
Pana aici, nimic deosebit, doar o vechitura.
Placa de baza cu 1 slot AGP, 4 PCI si 2 ISA.
Placa vide Matrox Millenium 16 MB
Am mai scos de la naftalina una bucata placa sintetizator MIDI Yamaha SW-60XG
Acum incepe operatiunea de upgrade:
Etapa 1 (efectuata):
- schimbat cd-rom Teac uzat cu DVD-Writer LG
- schimbat placa video cu Geforce 2 MX 400 - 64 MB RAM
- dezactivat din BIOS audio-on-board si pus placa Creative Audigy Extigy Platinum EX cu modul de conectica extern
- instalat cu mandrie synth-ul wavetable Yamaha in mult cautatul slot ISA
- instalat windows 98 second edition, ca deocamdata cu 128 MB RAM nu prea e loc de intors.
Etapa 2 (in curs):
- upgrade RAM la 2 GB RAM;
- upgrade procesor la 1 GHz;
- inlocuit HDD cu 2 HDD de 1 TB fiecare;
- instalare Windows XP Professional SP2 - cel mai bun Windows ever.
Destinatia acestui computer: muzichie. Nu de ascultat, de facut.
Ce m-a determinat sa fac upgrade si sa nu cumpar un PC nou:
1. Placa Yamaha SW-60XG care intrece cu brio un Korg PA2X Pro (pret aprox. 3000 EUR)
2. Ergonomia extraordinara a sistemelor brand HP, depasita doar de Mac-uri. Nu ai nevoie practic de surubelnita ca sa accesezi/montezi/demontezi componentele;
3. Sursa cu alimentari separate pentru mainboard, HDD si unitatile optice;
4. Silentiozitatea acestei unitati centrale HP. Practic este muta.
5. In MIDI nu este nevoie de putere de procesare daca ai sintetizatoare care au procesare hardware (gen Yamaha SW-60XG sau sintetizatoare externe pe porturi MIDI)
Acum, cand vad ce mandrete de computer silentios, fiabil, destul de performant, cu o calitate foarte buna pentru audio - am realizat, imi vine sa arunc cu chinezariile celelalte pe fereastra.
Super-computer Pentium III pentru audio
Super-computer Pentium III pentru audio
Vreţi să ştiţi dacă o ţară este bine condusă şi civilizată, atunci ascultaţi muzica acesteia. (Confucius)
Re: Super-computer Pentium III pentru audio
"Za best windows ever" este Linux
Parerea mea...
- Pune SP3, e mai stabil
- Memorie asa de multa si (probabil...) discuri asa de mari nu ai cum sa pui pe un P3
Parerea mea...
- Pune SP3, e mai stabil
- Memorie asa de multa si (probabil...) discuri asa de mari nu ai cum sa pui pe un P3
Ai dreptate, RAM maxim 1 GB. La HDD nu e limitat.
Vreţi să ştiţi dacă o ţară este bine condusă şi civilizată, atunci ascultaţi muzica acesteia. (Confucius)
aici eu ii dau dreptate lui cosmin, SP2 este the best.Pune SP3, e mai stabil
SP3 este dubios, imbunatateste doar folosirea browserului si navigarea in siguranta pe net, insa provoaca diverse probleme cu alte aplicatii.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.
Ieri am completat cu o claviatura MIDI: M-AUDIO Keystation 88es.
Are si interfata pe cablu standard MIDI si important pe USB standard.
Claviatura este foarte buna in banii care a costat. Clapele sunt mari si in numar de 88 - exact ca la pianul clasic. Sunt semi-weighted si au un feel placut. Nu lipsesc nici traditionalele wheel-uri Picth Bend si Modulation.
Este, cred, claviatura MIDI cu cel mai bun raport pret/performanta din gama 88 clape semi-weighted.
Azi o sa ma delectez putin cu un pian de exceptie: Steinberg The Grand 2:
http://www.steinberg.net/en/products/le ... rand2.html
Are si interfata pe cablu standard MIDI si important pe USB standard.
Claviatura este foarte buna in banii care a costat. Clapele sunt mari si in numar de 88 - exact ca la pianul clasic. Sunt semi-weighted si au un feel placut. Nu lipsesc nici traditionalele wheel-uri Picth Bend si Modulation.
Este, cred, claviatura MIDI cu cel mai bun raport pret/performanta din gama 88 clape semi-weighted.
Azi o sa ma delectez putin cu un pian de exceptie: Steinberg The Grand 2:
http://www.steinberg.net/en/products/le ... rand2.html