momolo wrote:pai acum de ce sa ametim omul ?! Pentru boxele chinezo-britanice Epos sa-l punem sa renunte la ampliful chinezo-britanic NAD ca sa ia ampliful chinezo-britanic Creek ?!.....
...A! Pardon, defapt in Creek exista si condensatori fabricati in Korea! Deci este o imbucare si mai intortochiata a sunetului britanic cu sunetul......divers.
Si iata cum deviem de la subiect!
Parerea mea, pentru un baiat tanar si cu putini bani dar care constientizeaza unele realitati ale vietii, eu cred ca, in cazul de fatza, o combinatie intre amplifuletzul NAD din seria "beeee" cu o pereche FOSTEX de banda larga varate intr-o cutie VTP sau horn back-loaded (exista proiecte deagata pe net) ar fi optimul de bugetul respectiv si un inceput de audiofilie, stereofilie si melomanie! Plus ca dezvolta responsabilitatea si talentele ascunse.
Bonus, nu se aude rau!
Momolo, posturile tale ma amuza de mor
! Si sint chiar sincer cind zic chestia asta ! In mod normal altcineva poate s-ar ofusca, s-ar simti jignit, etc,etc. Din fericire nu fac parte din categoria asta. Imi recunosc cu candoare ignoranta in acest domeniu. De fapt vina este a mea, probabil ca am ales un loc gresit unde sa cer sfaturi, pareri. Voi sinteti prea vechi "in bransa" si ati fost la nivelul meu in urma cu gramezi de ani. Acuma sigur ca pentru voi un NAD "beee" ii amplifuletz, niste boxe MA BR2 sint niste goarne (nitel crapate) si asa mai departe, dar pentru un profan care citeste pe net si nu are unde sa auda (si mai ales nu stie ce trebuie sa auda) cu propriile urechi totul pare fabulos si crede ca l-ar prinde pe cel de sus de un picior daca ar avea asa ceva.
Acuma revenind la chestii mai serioase, solutia diy pe care o propui tu este peste puterile mele, nu neaparat din cauza nestiintei mele totale (ce-o fi oare aia "cutie VTP sau horn back-loaded" ?) dar mai ales din cauza timpului liber care nu prea este. Din pacate nu mai sint demult un "baiat tinar", care are vreme berechet la dispozitie.
Asa ca probabil ca-ti voi urma sfatul de mai devreme si ma voi gindi la ceva Magnat-uri ieftine, care or scoate si ele ceva sunete, probabil mai bune decit amaritele de Pioneer-uri (din Flanco) pe care le am acuma. Si poate ca asa "amplifuletzul NAD beeee" o sa ma dea pe spate cind o sa-l pun il locul Denon-ului 1306 luat din Metro.
Dupa aia o sa va urmaresc parerile, o sa iau sirguincios notite, o sa string bani si poate o sa reusesc si eu sa sar pirleazul audiofiliei (peste ceva ani
).
Pina atunci va multumesc frumos tuturora pentru sfaturi si ca ati fost asa de amabili sa imi acordati din timpul vostru.
Calin