Ghici, ciuperca , ce-i?
nici un bookshelf nu te face sa uiti ca exista standfloor, eventual doar pe moment, pana in momentul cand pui un standfloor alaturi.Din experienta voastra , pentru o camera de pina la 16 mp care e bookshelful care ,cu cel mai bun matching posibil(eventual mentionati, va rog) te face sa uiti ca exista floorstandere
E doar in visele loryinyangbt wrote:Si atunci, cum e cu bookshelful vrajit din visele audiofililor ?![]()
Referitor la sunet mare, amplu, aerisit : nu cred ca o sa-l obtii pe 16mp.yinyangbt wrote:Sunet mare, amplu, aerisit.
Seria signature nu se aduce in RO.De-abia au intrat la dealer seria Studio, inca nu le-am ascultat.Dar banuiesc ca nu e acelasi lucruLEKTOR wrote:Fiind fan Paradigm, iti recomand modelul Signature S4
Bune si interesante precizari , CC_TM.Deci trebuie sa incep, logic, cu o camera de 40 mp !CC_TM wrote:E doar in visele loryinyangbt wrote:Si atunci, cum e cu bookshelful vrajit din visele audiofililor ?![]()
![]()
Un bookself cu (1 difuzor de mid-bas) sensibilitate de 86 dB la bas are nevoie de 100W ca sa redea varfuri de 106dB; si asta daca nu comprima. Dar de obicei varfurile sunt comprimate.
Un floorstander cu 2 difuzoare din acelasi fel o sa redea cu 6dB mai mult si se simte.
In schimb bookshelf-ul "vrajit" se apropie mai mult de sursa punctiforma (mid-bas si inalte f apropiate) si pentru o distanta scurta de auditie are sanse sa redea o imagine stereo mai buna decat un floor-stander ale carui difuzoare se intind pe 50-60 cm.
Eu folosesc bokshelf si desi sunt f. multumit de basul reprodus, recunosc ca pentru anumite piese se simte nevoia de floorstander.
Referitor la sunet mare, amplu, aerisit : nu cred ca o sa-l obtii pe 16mp.yinyangbt wrote:Sunet mare, amplu, aerisit.
Eu am o camera de auditii de 20 mp unde folosesc bookshelf-urile si un living+dining de 40mp (5m/8m), unde nu am inca aparatura.
Intr-o zi am mutat bookshelf-urile in living sa vad cum merg acolo.
Ma asteptam ca boxele sa se piarda in camera aia, dar nu a fost deloc asa.
Surpriza a fost ca sunetul a devenit mai mare mai amplu si mai aerisit decat in camera de 20mp![]()
![]()
![]()
Daca vrei sunet mare, amplu, aerisit, ai nevoie de camera mai mare: 30-40 mp.
CC , te rog .. nu-mi spulbera visurile .Daca vrei sunet mare, amplu, aerisit, ai nevoie de camera mai mare: 30-40 mp.
Asa ma gindeam si eu (DIY) , insa mai putin DIM(myself)felixx wrote:Pentru un preamplificator cu lampi iti recomand o realizare DIY cu tubul 6H30 pentru clasa de mijloc + .
CC, ma bucur ca imi confirmi banuialaCC_TM wrote:Cu ceva ani in urma, difuzorul de bas de 30 cm era minimul acceptat de mine ca fiind OK; eu avand camera de 16 mp.
Mergand pe la ceva expozitii HighEnd, am dat de un dealer de scule care mi-a pus niste boxe active ce mi-au schimbat conceptia despre basul "mic" de 16 cm. Cred ca erau o pereche de Linn; din pacate nu tin minte modelul si firma dar tin minte pretul : 20000 DM.![]()
Si pe mine m-a batut gandul unor perechi de boxe active, dar sunt mai greu de gasit is ascultat decat cele epasive.
Dynaudio BM15 si Quad12L sunt doua modele pe care as vrea sa le ascult.
SOLO, upgrade la boxa = upgrade la livingSOLO wrote:CC , te rog .. nu-mi spulbera visurile .Daca vrei sunet mare, amplu, aerisit, ai nevoie de camera mai mare: 30-40 mp.
Seria signature nu se aduce in RO.De-abia au intrat la dealer seria Studio, inca nu le-am ascultat.Dar banuiesc ca nu e acelasi lucruyinyangbt wrote:LEKTOR wrote:Fiind fan Paradigm, iti recomand modelul Signature S4