Acustica este extrem de importanta insa nu canta singura. Poate fi pacalita si ea in fel si chip, evident, sunt multe cazuri unde se lasa greu pacalita! Ca de exemplu intr-o camera mica!
Eu unul am ascultat sisteme foarte valoaroase in camere mici, sub 20mp si sunau, din punctul meu de vedere, la deplina lor valoare.
Nu as putea baga mana in foc pentru relatia camera mica=boxa mica si invers, insa pentru faptul ca e al naibii de greu sa faci un sistem audio sa cante indiferent de conditiile acustice, chiar ca bag mana in foc! Chiar si pentru cei experimentati e cateodata foarte greu s-o scoata la capat in spatii neprielnice acustic, insa nimic nu e imposibil! Spun asta pentru ca am auzit cu urechile mele performantze audio notabile in spatii complet anapoda!
yinyangbt, eu te sfatuiesc sa uiti ideea de coloratura de lampa sau de orice altceva! Singura cale corecta este sunetul corect, necolorat si cat mai asemanator cu Mama Natura!
Aparatele pe lampi care suna a lampi sunt PROASTE! Un lampas bun nu trebuie sa sune.....a nimic!

Dar ca sa ma intelegi ti-ar trebui un exemplu practic, adica sa asculti asa ceva....
Cat priveste camera ta de 16mp, nu e nici o tragedie. Poti sa ai sunet cu adevarat de top chiar si acolo.
Insa monitoarele profy active/pasive near-field nu-mi par, mie unul, tocmai un vis audiofil. Mai degraba, in cazul tau, caderea din lac in putz.
Hai sa-ti spun una sa te inveselesc - pentru o camera mica precum a ta, tie iti trebuie esentza de high-end, intr-un flacon mic si valoros, ca doar nu ai loc unde sa pui ditamai damigeana sau butoiul !