yinyangbt In gama de pret de sub cele mentionate anterior, in cap cu Paradigm S4(3000-3500 E) , adica la 1200-2500 E , apar disponibile :
Opera Prima,
Spendor 3/1 R si 3/5 se , precum si 2/3R
PSB Syncrony one,
Sonus Faber Monitor,
ProAc Response 1s C si Response d TWo
Dynaudio Focus 130
Triangle Trio
Amphion argon 2aniversary
Focal electra 1007 s
Personal as prefera Triangle Genese Trio pe o amplificare "lampadara".
Unele din cele mentionate mai sus necesita puteri zdravene, deci scumpe, pentru a-si arata calitatile. Trio insa sunt mai prietenoase, au totusi con bazat pe celuloza si au destul de multa rezolutie pentru pretul lor. Insa, mai ales in acest caz, le recomand pentru ca sunt foarte "prietenoase" cu spatiul acustic, adica nu bubuie inghesuite in camere mici desi au bas destul de adanc pentru un bookshelf.
O combinatie pe care o consider excelenta si echilibrata inclusiv din punct de vedere al sunetului si preturilor ar fi Trio + Unison Research Simply Two
http://www.unisonresearch.com/valve/pro ... spx?idp=12
Cand iti programezi diversele vizite prin Bucuresti (si eu iti recomand sa mergi in cat mai multe locuri si sa asculti de banii tai cat mai multe inainte de orice alegere) incearca sa vezi daca ai ocazia sa asculti aceasta combinatie cu sursa CDplayer UNICO CDP si cabluri ieftine, eventual cele IEC de plastic care nu costa nimic si la boxe cablul culoare bleu de la Unison care e foarte ieftin.
Eu personal daca as fi restrictionat in bugetul respectiv, asa ceva as prefera.
La ceva mai multi bani, Trio se combina excelent si cu Unison Research Preludio
http://www.unisonresearch.com/valve/pro ... spx?idp=14
Care insa e capabil sa conduca si boxe mai maricele.
O alta combinatie, de data asta la pachet, ar fi micul sistem Luxman 100,
http://www.luxman.co.jp/product/dp_d-n100.html
playerCd + amplif "lampadar" pe EL84 + boxele lor de la Luxman.
Din punctul meu de vedere, aceste mici jucarii sunt de mare exceptie! Acest sistem mic ofera o rezolutie si un sunet ce abia la clasa high-end incepi sa le degusti. Dezavantajul este puterea relativ mica, insa intr-o camera mica, exemplu 16mp, poate presta fenomenal.
Am ascultat cele doua piese Luxman (cdplayer+amplif) si cu boxele Triangle Trio. Presteaza foarte frumos insa eu unul prefer sistemul asta exact asa cum l-a facut Luxman de la cap la coada!
Te avertizez!

, daca ai ocazia sa-l asculti, ar fi bine s-o faci numai daca ai si banii sa-l cumperi! Iti pica cu tronc! Pe langa mine, mai cunosc vreo cativa si mai dusi decat sunt eu, carora le-a picat cu tronc, desi au acasa sisteme high-end in valoare de zeci de mii euro, unul chiar avand scule de juma' de milion !
Desi micile jucarii sunt fabricate (partial) in China, calitatea executiei este impecabila. Daca le vezi de aproape nu mai e nevoie de comentariu. Parerea mea e ca asa calitate a sunetului se gaseste numai la clasa grea!....
Si inca o observatie, cel mai bine merg intre ele, toate trei. Orice alta combinatie poate fi buna insa topul e intreg sistemul, daca se poate si cu cablurile lor care din nefericire sunt destul de scumpe.
Toate trei jucariile astea costa la un loc cat un singur player cd bunicel, adica acolo unde se termina compromisurile mari.
Cat priveste ampliful cu EL84, s-au facut unele speculatii teoretice legate de compararea sa cu micul Yarland tot pe EL84. As dori cat de curand si daca se ofera vreun posesor de Yarland sa facem unele comparatii.
Personal cunosc ambele amplificatoare. Evident, nu le-am auzit unul langa altul insa ma pot hazarda sa spun ca nu au nici o legatura unul cu altul, adica diferenta e mai mare chiar decat cea aritmetica de pret.
Oricine citeste aici si are un Yarland mic, daca doreste, sa ma contacteze sa facem o comparatie.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.