Planuri pt HT - multe intrebari

Cinema , Filme , Recievere multi-chanel
Post Reply
AWDRobert
Posts: 71
Joined: 06 Dec 2008, 14:34

Planuri pt HT - multe intrebari

Post by AWDRobert »

Salut, am nevoie de parerile voastre.
Am un sistem stereo - amplif cu "main in" si boxe standfloor BW683, surse HD: BR Pana BD30 fara iesire audio multicanal) player, Apple TV si in viitor probabil ceva receiver sat. As dori sa adaug cele necesare pentru HT - si acum intrebarile
1) 5.1 sau 7.1
O problema este ca pana nu remobilez camera nu am unde sa pun o boxa center -din familia BW600 deasupra sau sub TV - asa ca ma gindesc la un sistem cu boxe mici.
2) Prima idee simpla care mi-a trecut prin cap a fost sa iau un sistem complet boxe mici - gen Bose V30 sau V50 - (un dispaly la vedere, un amplif ascuns pe undeva si boxe 5.1 + SW) - cunoasteti / recomandati alte produse comparabile?

3) Iau un receiver (de care?) SW si 5.1 mici -de care?
4) Iau un receiver (de care?) SW si 2boxe mici pt surround si una pt centru -de care? - FL&R prin sistemul stereo -vor fi probleme legate de sunetul diferit dintre Boxele mari L/R si centrul mic? - probleme de faza?
5)Intrebare bonus: la 5.2 - difuzoarele surround se plaseaza de preferinta in stinga si dreapta spectatorilor sau in spatele acestora stg/dr?- camera mea are cca 7x5m iar canpeaua este pe la 2/3 din lungime (mai sunt vre-o 2m pana la peretele din spate)

Nu am batut bugetul in cuie dar ma gindesc la 2500Eur -de ex sitemul bose daca am noroc il pot scoate la 2300-2500eur
Robert
"doar trancotar"

kaav
Posts: 2248
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Planuri pt HT - multe intrebari

Post by kaav »

KEF KHT-2005.2 nu intra in acest buget?Este vazut bine la banii lui acest sistem, nu il ''cunosc'' dar zic si eu...

AWDRobert
Posts: 71
Joined: 06 Dec 2008, 14:34

Re: Planuri pt HT - multe intrebari

Post by AWDRobert »

Am mai "sapat" un pic si cred ca am sa ma indrept spre un receiver Yamaha RX-V1900. Acesta are o pereche de iesiri pentru difuzoare "presence" care se aseaza in st/dr deasupra ecranului si boxelor FL FR. Ma astept ca astfel sunetul de film sa fie mai "mare".
As lua deci un sitem de boxe mici 5.1 din care difuzoarele FL si FR sa le folosesc pe conexiunea "presence" iar pentru canalele principale fata St/dr sa folosesc iesirea line spre ampli stereo pe intrarea "main in" si de aici la boxele sistemului stereo.
Cea ce ma ingrijoreaza este felul in care va suna amestecul de boxe standfloor de pe st/dr si boxa "mica" pe centru - are temei aceasta ingrijorare?

Astept si alte propuneri de set 5.1 "mici" - am vazut ceva la BW (seria MT), dar nu stiu cat costa - KEF sunt cam "ovale" pentru gustul meu si restul de mobilier colturos de prin camera.
Robert
"doar trancotar"

User avatar
cosmin
Posts: 631
Joined: 06 Dec 2008, 14:38
Location: Bucuresti

Re: Planuri pt HT - multe intrebari

Post by cosmin »

De la bun inceput, eu nu m-as gandi EVER la sisteme gen bose.

Cea mai buna solutie este un receiver minim 5.1 decent si sa iti alcatuiesti un sistem de boxe corespunzator.

Pentru HT - filme in speta, trebuie sa pui accent deosebit pe boxa centrala si pe subwoofer. Calitatea acestora este cruciala in obtinerea unei experiente pe masura la vizionarea de filme. Boxa centrala este extraordinar de importanta deoarece vocile actorilor sunt redate in principiu numai pe aceasta. Subwoofer-ul va sustine aproape intreaga dinamica a filmului daca discuti de genuri cum ar fi SciFi, Horror, Thriller, actiune etc. Fara acesta vei avea un sunet sec, putin mai spatial decat un TV bun pe audio. In functie de dimensiunea camerei si de nivelul de bass dorit, mai poti adauga pana la maxim trei subwoofere, dar nu cred ca e cazul la acest buget sau poate la camera ta. Pe locul trei ca importanta as situa boxele frontale, ale tale fac fata cu brio.
Receiverele Yamaha sunt foarte apreciate, as spune subapreciate mai ales la noi. Au un sunet foarte bun, DSP-urile sunt grozave si setarile sunt relativ usor de facut. Cum stiu ca iti place sunetul Yamaha, cu siguranta iti va veni foarte bine un receiver de acest brand. Eu unul as mai plusa insa, macar un 3800 daca nu excelentul 3900.
Vreţi să ştiţi dacă o ţară este bine condusă şi civilizată, atunci ascultaţi muzica acesteia. (Confucius)

AWDRobert
Posts: 71
Joined: 06 Dec 2008, 14:34

Re: Planuri pt HT - multe intrebari

Post by AWDRobert »

@momolo
Am inteles ca esti posesor de V3900. Spune-mi, te rog, daca folosesti sau ai incercat setup cu boxe "presence" cu 5.1 - si ce impresie ti-au facut - pentru filme in primul rand. Am citit de unii care recomanda presence si pentru muzica - dar nu-mi este clar daca aceasta recomandare era facuta pentru muzica stereo sau multicanal.

Multumesc
Robert
"doar trancotar"

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15658
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Planuri pt HT - multe intrebari

Post by momolo »

te rog, daca folosesti sau ai incercat setup cu boxe "presence" cu 5.1
ce e aia boxe presence ?! Sincer habar nu am la ce te referi!

Iti pot spune ca-l folosesc cu 5 boxe si un subwoofer desi am incercat o data sa mai bag doua boxe in plus, adica alea din fatza care trebuiesc puse deasupra boxelor front (exista o schema desenata in manual). Rezultatul - mi-a placut, e misto dar am tot pus urechea in boxele alea suplimentare si nu gutzaiau deloc desi per ansamblu s-a simtit o spatializare mai frumoasa si mai interesanta (pesemne nu le-am prins eu asupra faptului). Cum nu am suficient loc a fost doar o incercare si nu pot spune ca e mare diferenta calitativa cu alea doua boxe sau fara.
Nu le-am incercat pe alea doua din ceafa ca nu am loc si nici destul cablu dar mai ales pentru ca am peretele imediat in spate (canapea pusa la zid). Dar am de gand sa mi le montez totusi in tavan deasupra capului. Problema e ca mi-ar trebui boxe mici ca volum. Mai am doua in plus, tocmai bune de asemenea exchibitii, insa sunt cam maricele si ar arata urat deasupra capului in tavan, la colt!
Dar ca idee, din cate imi dau seama, cel mai misto e sa le pui pe toate. Baza sunt cele normale, cele 5 binestiute, iar celelalte 4 (2 fatza de prezenta si 2 spate de spate) dau ambiantza. Nu merita platit prea mult pe ele ca nu fac munci grele. Cred ca ideale ar fi unele cu cate un singur difuzor, cat mai mici ca volum.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

AWDRobert
Posts: 71
Joined: 06 Dec 2008, 14:34

Re: Planuri pt HT - multe intrebari

Post by AWDRobert »

Multumesc
Da, despre acele boxe suplimentare montate deasupra boxelor front
Asa le-am vazut eu identificate pe borne si in textul brosurii de prezentare.
Attachments
presence sp.jpg
Robert
"doar trancotar"

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: Planuri pt HT - multe intrebari

Post by LEKTOR »

Zone 2/3 ar putea insemna multi-room audio, adica trimiti sunet stereo in inca 2 camere - nu am studiat acel receiver .
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

Post Reply