Cum se intretin vinilurile

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Carcosa

Re: Cum se intretin vinilurile

Post by Carcosa »

As vrea ca sa nu deschid un topic nou sa intreb voi, desi e un pic offtopic chestiunea sau paralela dar va proteja discurile , cum se reglati usor si corect VTA si azimuth vertical?
La vertical e relativ simplu de verificat empiric (se pune sub ac pe platan o oglinda si privim sa vedem egal imagini stanga dreapta egale ).
La VTA e mai complicat , stiu ca exista o rigla vericala de verificat dar e greu de gasit prin care poti verifica ambele masuri:Vta si azimuth.
Am vazut la C.E.O. de la PS Audio avea un microscop digital facea poza marita intre ac si disc si apoi punea in program poza si putea face masuratori dar mi se pare cam rocket sience , pe vremuri nu erau microscoape digitale si totusi oamenii ascultau vynil .

PS .
Nu fumati in camera cu "comori " fumat e f daunator si pt om dar si pt discuri se depune o mazga nasoala tare pe discuri si coperti,acestea din urma se si ingalbenesc.

Carcosa

Post by Carcosa »

Cunosc filmulet ! Si tipul pare interesant , pasionat , dar unealta lui de masurare eu personal nu am reusit sa o gasesc in Romania , cea care are si ungiuri pt VTA .
Dar aici imi vine o idee , erau niste raportoare pe vremuri si cred ca mai putem gasi ceva in sens asta .

vjvarta

Post by vjvarta »

Poti incerca si cu raportorul pt SRA sau faci dupa ureche, cum ti se pare ca suna mai bine.
Gasesti pe aliexpress unelte pt reglarea azimuth si VTA.

Post Reply