Dupa review-uri din reviste nu ajungi prea departe. Ca drept dovada ca supraevaluezi brandul ADAM.
In opinia mea (de ultima ora, asta e la ce am ajuns azi), nemtii fac cele mai bune incinte acustice din lume. Insa nici ADAM si nici ELAC nu sunt alea!
Iar 2000 euro din pacate e foarte putin. E o zona de compromisuri serioase...... pentru oameni cu pretentii serioase!
La banii astia poti avea cel putin muzicalitate sau un sunet simpatic, dragut, placut insa nu corect.
In opinia mea, trebuie totusi sa mergi sa asculti ELAC pe unde poti. Nu te orienta numai dupa ceea ce citesti. Asa iti dai cel mai bine seama. Si uita de tweeter si cum este el facut! Crede-ma, nu conteaza! Ceea ce conteaza este implementarea. Am auzit sunet frumos din tot soiul de difuzoare, de la metalice pana la cele de hartie sau carpa.
Incintele sunt cele mai importante componente din sistem si fiecare (mai ales in pretul asta) au "personalitatea" lor. Depinde mult de gusturi, insa acestea sunt legate si de experienta. Conteaza mult sa asculti incinte cat mai diverse si cat mai scumpe (bune) indiferent ca nu ti le permiti ca pret. Lucrul asta iti educa auzul si daca esti o fire analitica iti poate da un sistem de apreciere eficient.