Concert Valentin Radu (pianist) si corul SOUND

CD, vinil, concerte
Post Reply
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15658
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Concert Valentin Radu (pianist) si corul SOUND

Post by momolo »

Aseara prin amabilitatea lui Kostas (organizator) am fost la un concert live (fara amplificare!!) la sala Dalles ora 19.00.

Concert sustinut de pianistul roman traitor in USA, Valentin Radu impreuna cu corul SOUND format din (aseara) 32 de persoane, femei si barbati.

Repertoriul a fost american, de la muzica country pana la muzica de pe Broadway, chiar si twist & rock-roll anii 50, toate asortate si cu un pic de muzica New Orleans, doar pian concert + cor, FARA AMPLIFICARE!

In primul rand tin sa spun ca experienta a fost superba! Daca ar fi sa fac un schimb, as da 2...3 concerte de la Ateneu pe asa ceva! Un show extrem de educativ si pentru audiofili, experienta pianului live si a corului fiind extrem de instructiva privind sunetul real si nu cel imaginar. :wink:

Valentin Radu pare sa cante orice, genul de pianist care trece instant de la muzica de Western Saloon la Chopin. Din pacate pianul nu l-a ajutat mai deloc, fiind un harb dezacordat. Totusi a iesit nesperat de bine.

Spre suprinderea mea, genul de muzica care a suferit cel mai mult de pe urma pianului harbuit si dezacordat a fost tocmai rock&roll'ul anilor '50! Nu m-as fi asteptat, as fi spus oricand ca genul asta se poate canta pe orice pianina de saloon mitraliata indelung.

Corul a cantat bine si chiar foarte bine. Vocile feminine un pic predominante, caz in care se poate analiza mai degraba performantele tweeterelor. :lol:

Valentin Radu este un tip foarte simpatic, felul sau de a glumi si a formula fraze fiind de tipic american, zona New York.

In sala au fost prezente si diverse vedete din show-biz'ul autohton. Publicul a fost multumit si vesel, contributia principala la inveselire venind din partea lui Valentin Radu.

La un moment dat, in timpul muzicii country despre cowboy imi imaginam cum ar fi fost ca in sala publicul sa fie format din cowboy cu palarii si pistoale, afumati de whiskey si cu trabuce in gura, toti impreuna cu nevestele lor cu bonete abia date jos din western wagon tinand bebelusi zgomotsi in brate :D .....Insa publicul mioritic nu se dezminte, mereu cineva are ceva de sporovait sau cate un telefon mobil suna a manele! Momente dealtfel transformate comic de catre pianist. :D

Pe scurt, excelent! Un eveniment aproape obligatoriu pentru orice audiofil care se respecta, un moment de relaxare si sunet bun, 100% natural si ecologic! :lol: Un show neamplificat este cu totul alta experienta si oricum de preferat.

Multumesc lui Kostas si sotiei sale extrem de simpatice (pianista si ea) ! La sfarsit am glumit pe tema pianului rablagit, am fi vrut cu totii un final a la Jerry Lee Lewis cu pianul incendiat ! :lol:


despre Valentin Radu:

http://en.wikipedia.org/wiki/Valentin_Radu

despre concert:

http://www.comunicatedepresa.ro/Valenti ... s~NDc3NDk=
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply