Muzica multicanal
Muzica multicanal
Propun sa expunem si discurile multicanal care ne-au impresionat.
Eu incep cu:
1. Jean Michelle Jarre - Aero - DTS 5.1 - cred ca este de referinta.
2. Depeche Mode - Violator - Remastered - DVD-Audio 5.1
3. Andreea Bocelli - Vicere - Live in Tuscani - BluRay - 5.1 PCM
si am sa mai adaug pe masura ce imi amintesc...
Era sa uit. Zilele trecute am ascultat/vizionat Gipsy Kings - Live in London - DTS 5.1 Exceptional concertul - si inregistrarea ! Nu ratati sub nici o forma acest disc daca indragiti formatia.
Eu incep cu:
1. Jean Michelle Jarre - Aero - DTS 5.1 - cred ca este de referinta.
2. Depeche Mode - Violator - Remastered - DVD-Audio 5.1
3. Andreea Bocelli - Vicere - Live in Tuscani - BluRay - 5.1 PCM
si am sa mai adaug pe masura ce imi amintesc...
Era sa uit. Zilele trecute am ascultat/vizionat Gipsy Kings - Live in London - DTS 5.1 Exceptional concertul - si inregistrarea ! Nu ratati sub nici o forma acest disc daca indragiti formatia.
Vreţi să ştiţi dacă o ţară este bine condusă şi civilizată, atunci ascultaţi muzica acesteia. (Confucius)
Re: Muzica multicanal
Mda..., se pare ca sunt singurul care ascult muzica in format multicanal...
Vreţi să ştiţi dacă o ţară este bine condusă şi civilizată, atunci ascultaţi muzica acesteia. (Confucius)
sau poate ca nu ai descoperit inca muzica in format stereo!Mda..., se pare ca sunt singurul care ascult muzica in format multicanal...
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.
Sunete/masterizare multicanal deosebite
KRAFTWERK
TOTO- concert Amsterdam
3 TENORS - toate cele 3 dvduri
OPERA CHILL IN VENICE
EAGLES - Hell freezes over
BEE GEES -One night only
KRAFTWERK
TOTO- concert Amsterdam
3 TENORS - toate cele 3 dvduri
OPERA CHILL IN VENICE
EAGLES - Hell freezes over
BEE GEES -One night only
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...
momolo, am descoperit-o, este pe vinil. Cam costisitoare si extrem de pretentioasa descoperirea asta !
La multicanal - plus imaginea video - este o alta senzatie, unde partea video parca conteaza mai mult ca cea audio.
lektor, asa este. Insa sunt si discuri multicanal care fac sa roseasca multe inregistrari stereo...
Cosmin, Depeche Mode nu a scos in formatul DVD - Audio pana acum vreun album.Doar SACD.
Eu am Depeche Mode: Playing the Angel (SACD).Dublu disc.Un disc este in format hybrid SACD & CD-DA,al doilea disc contine albumul in formatele LPCM Stereo, DTS 5.1 & Dolby Digital 5.1.
Mie imi place mult albumul,dar nu il ascult in original.I-am facut o copie pe hdd si aia o ascult.Consider suficient stereo (material si calitativ in aceeasi bani fatza de surround) si nu o sa aflu prea curand cum suna acest album in 5.1 ch.SACD,dar nici nu ''sufar''
Eu am Depeche Mode: Playing the Angel (SACD).Dublu disc.Un disc este in format hybrid SACD & CD-DA,al doilea disc contine albumul in formatele LPCM Stereo, DTS 5.1 & Dolby Digital 5.1.
Mie imi place mult albumul,dar nu il ascult in original.I-am facut o copie pe hdd si aia o ascult.Consider suficient stereo (material si calitativ in aceeasi bani fatza de surround) si nu o sa aflu prea curand cum suna acest album in 5.1 ch.SACD,dar nici nu ''sufar''
Asa este, eu am discul 2: dts 5.1. Totusi nu vrei sa incerci cum se aude SACD-ul multicanal ? Cred ca ai sa ramai uimit de diferenta.kaav wrote:Cosmin, Depeche Mode nu a scos in formatul DVD - Audio pana acum vreun album.Doar SACD.
- HighEndFan
Costin, pe ce sistem asculti multicanal ?cosmin wrote:.... Insa sunt si discuri multicanal care fac sa roseasca multe inregistrari stereo...
Eu personal nu am ascultat nici un sistem multicanal care sa ma determine sa-mi scot de la naftalina player-ul meu SACD multicanal (aproape) highend nou-nout, care sta de vreo patru ani in cutia lui.
Ascult pe receiver Marantz SR8002 cu sistem de boxe 7.1 compus din seria 8 de la Focal.HighEndFan wrote:Costin, pe ce sistem asculti multicanal ?cosmin wrote:.... Insa sunt si discuri multicanal care fac sa roseasca multe inregistrari stereo...
Eu personal nu am ascultat nici un sistem multicanal care sa ma determine sa-mi scot de la naftalina player-ul meu SACD multicanal (aproape) highend nou-nout, care sta de vreo patru ani in cutia lui.
Apropos, ce player SACD ai ? Are iesire DSD pe HDMI ? Il putem proba la mine daca vrei intr-o zi cand o sa am timp mai mult
Un sistem multicanal setup corect si cu material audio/videofil suna la par cu un 2 canale/stereo - cel mai important in acest setup este pozitionarea si echilibrarea subwooferului - si asta pt ca cele xx.y canale nu primesc frecvente asa joase ca si competitia - adica cele 2 boxe din setupul stereo.
si daca pun 4 subwoofere, cate unul in fiecare colt al camerei ?LEKTOR wrote:Un sistem multicanal setup corect si cu material audio/videofil suna la par cu un 2 canale/stereo - cel mai important in acest setup este pozitionarea si echilibrarea subwooferului - si asta pt ca cele xx.y canale nu primesc frecvente asa joase ca si competitia - adica cele 2 boxe din setupul stereo.
Pai nu conteaza cite suburi ai, de aceea am pus xx.y - unde y =1,2,3,etc - pina la 9 ! Eu voi folosi 3 suburi in setup si cred ca e mai mult decit destul.
Prin analogie - un sistem multicanal este de fapt un mix de sisteme stereo in care wooferele sint separate de mid/highs in cutii diferite si imprastiate prin toata camera. Ampul multicanal este un mix de ampuri stereo mai mici ca putere iar daca este construit cu cap/vointa/dragoste pt sunet ar trebui sa sune la par cu ampul audiofil stereo.
Prin analogie - un sistem multicanal este de fapt un mix de sisteme stereo in care wooferele sint separate de mid/highs in cutii diferite si imprastiate prin toata camera. Ampul multicanal este un mix de ampuri stereo mai mici ca putere iar daca este construit cu cap/vointa/dragoste pt sunet ar trebui sa sune la par cu ampul audiofil stereo.
pana la urma te-ai hotarat pe setupul denon de care povesteai ?