YAMAHA C60

A fost odata ca niciodata
User avatar
HighEndFan
Posts: 137
Joined: 03 Oct 2008, 15:43

YAMAHA C60

Post by HighEndFan »

Mi-am luat un preamplificator YAMAHA C60, pentru a-l folosi ca baza pentru un viitor proiect de preamplificator balansat DIY.
Demontandu-l, am remarcat cu surprindere ca pare tare bine construit si ca s-ar putea sa renunt la proiect si sa-l folosesc asa cum este, in caz ca functioneaza bine.
Aveti aici ceva poze:
http://picasaweb.google.co.uk/alpage300 ... directlink
Intrucat inca nu l-am probat, doar i-am scos capacul si i-am dat cu spray Kontakt K60 toate potentiometrele ( ALPS , din alea...:wink: ...originale ) si comutatoarele, am doua intrebari:
1. A ascultat cineva un asemenea preu? La ce sa ma astept? Intrebarea e valabila pana in weekend, cand voi afla raspunsul singur 8) .
2. De ce are pe spate DOUA intrari PHONO (1 si 2) iar pe fata nu am decat un buton PHONO. Pare sa aiba doua preuri de doza, dar nu ma prind cine comuta cele doua PREURI de doza? Sau o fi un Preu pentru auditie si unul pentru REC OUT?
Multumesc.

katalin
Posts: 111
Joined: 07 Oct 2008, 21:04

Re: YAMAHA C60

Post by katalin »

Intr-adevar foarte frumos construit inauntru. Si daca nu suna la nivelul asteptarilor cred ca merita tinut la colectie.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14186
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: YAMAHA C60

Post by momolo »

Eu nu l-as strica!

Observ ca preul phono e pe tranzistoare!

Multe piese Matsushita (National-Panasonic-Technics) inclusiv electrolitici albastrii (pe langa Rubycon, aia bleu probabil). Piese foarte bune!

Nu cred ca are doua preuri phono ci doar doua randuri de mufe. Nu vad comutare, asa ca e posibil sa fie in paralel si doar una sa aiba acel comutator de GAIN pe spatele aparatului, langa mufa.

E ciudat deoarece de obicei se puneau doua randuri de mufe, una MM si una MC. In cazul asta ar fi scris totusi pe ele. De pe front nu are decat o singura comutare PHONO asa ca nu are doua preuri.

Erau in anii 80 integrate cu cate doua preuri PHONO.

Asta al tau pare mai nou, undeva dupa 1985 si pana in 1992.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: YAMAHA C60

Post by LEKTOR »

Este un preamp decent, face parte din combo cu ampul M60 - M70, M80

Butonul de phono - singurul - mai mult ca sigur daca este apasat merge pe PH2, daca nu - este PH 1

In spatele door panel - ai phono 1 input MC: 100 ohm, 1kohm; phono 1 input MM: 100 ohm, 47kohm/220 pf, 47kohm/330 pf, phono 2 input MM: 47kohm/220 pf plus push button in spate pt gain

Are potentiometre Alps
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14186
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: YAMAHA C60

Post by momolo »

Eu nu vad cum se poate alege intre cele doua mufe PHONO spate decat din rotorul dedicat. Probabil prima pozitie in stanga e prima mufa si restul de pozitii reprezinta a doua mufa ?!

Acum vad ca LOUDNESS-ul este integrat (cu fortza) in VOLUME fara buton dedicat. Posibil ca la TONE BYPASS sa se scape si de LOUDNESS insa nu as garanta! Posibil ca in cazul asta LOUDNESS-ul ala "flat" sa fie obligatoriu permanent.....
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: YAMAHA C60

Post by LEKTOR »

Da, numai un singur buton de phono nu poate comuta 1/2 decit daca e un tip switch cu 2 contacte - apesi partea din stinga e 1, cea din dreapta e 2

Loudnesul e operat individual de un cerc in jurul volumului, deci il poti da la min.
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14186
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: YAMAHA C60

Post by momolo »

Loudnesul e operat individual de un cerc in jurul volumului, deci il poti da la min.
ok....dar balansul unde este ?! Nu cred ca se poate pre fara BALANCE !
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
HighEndFan
Posts: 137
Joined: 03 Oct 2008, 15:43

Re: YAMAHA C60

Post by HighEndFan »

Loudness-ul e un potentiometru independent concentric celui de volum , cu extremele FLAT <--> 10, in mod normal pe FLAT efectul e "0" iar TONE BYPASS il scoate din circuit(sper).
Acum ca ma uit mai atent la poze, cred ca momolo are dreptate:
Comutatorul PHONO are 6 pozitii: prima din stanga are un 2 in fata, probabil e pentru intrarea 2, cu valoare fixa de 47kOhmi/220 pF iar celelalte 5 pozitii sunt pentru intrarea 1, e un "1" desenat care cuprinde ca un fel de acolada celelalte 5 intrari.
Practic as putea folosi doua pick-up-uri, ceea ce e interesant, dar putin probabil.
Ma rog, in realitate chiar am doua (asa-zise) pick-up-uri (NC 430), dar nu vad de ce le-as pune pe amandoua? Mai ales ca nici cu spatiul nu stau cine stie ce..
In fine, in weekend voi afla mai multe....
Multumesc oricum pentru sfaturi si aprecieri, se pare ca gandim cam la fel.
Sincer sa fiu, mi-ar fi mila sa-l casapesc...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14186
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: YAMAHA C60

Post by momolo »

Dar BALANCE un este ?!
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: YAMAHA C60

Post by LEKTOR »

Tone bypass scoate numai treble/bass.

O avea balance electronic ?
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14186
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: YAMAHA C60

Post by momolo »

Tone bypass scoate numai treble/bass.
daca ma gandesc bine, cate integrate Yamaha am avut, la toate TONE DEFEAT scoteau numai corectiile, nu si acel loudness din filtre pasive specific Yamaha si cu care s-au laudat ei mereu.

Daca BALANCE ar fi electronic ar necesita totusi niste butoane de comanda. Iar daca acel buton dublu este Loudness + Volum....inseamna ca preul pur si simplu nu are BALANCE ! Posibil sa fi avut control de volum la puteri si de aia sa nu fi facut si la pre ?... :roll:
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
HighEndFan
Posts: 137
Joined: 03 Oct 2008, 15:43

Re: YAMAHA C60

Post by HighEndFan »

momolo wrote:
Loudnesul e operat individual de un cerc in jurul volumului, deci il poti da la min.
ok....dar balansul unde este ?! Nu cred ca se poate pre fara BALANCE !
Balansul e undeva dedesubt, sub potentiometrul de volum, o sa-l pozez maine dintr-un unghi potrivit, sa se vada. Seamana cu butoanele televizorului meu Cosmos de cand eram mic, butoanele erau ascunse sub capac, ieseau doar putin in afara, cat sa le atingi tangential cu degetul si sa le rotesti.
Audiofil, Cosmosul, avea pe fata, sub ecran doua difuzoare electrostatice pentru inalte iar pe lateral difuzoare obisnuite. Pacat ca n-am pastrat macar electrostaticele...

User avatar
HighEndFan
Posts: 137
Joined: 03 Oct 2008, 15:43

Re: YAMAHA C60

Post by HighEndFan »

Uite si balansul momolo, ca sa poti dormi linistit... :lol: :lol:
Noapte buna tuturor !!
Attachments
BALANCE.jpg

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14186
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: YAMAHA C60

Post by momolo »

Tot nu pricep din poza, dar bine ca are! Pot dormi linistit! :D
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: YAMAHA C60

Post by LEKTOR »

E un mini buton/surub pt balance sub volum.
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

Post Reply