QUASAR-High End autohton?

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
nicusor
Posts: 37
Joined: 01 Jul 2009, 20:18

QUASAR-High End autohton?

Post by nicusor »

Umblai eu prin multe locuri si am ascultat si mai multe, dar mai mult pe alte meleaguri. Intre timp am auzit de creatia unui foarte talentat inginer de pe meleagurile noastre si am inteles ca foarte popular. Nu mai retin tot numele lui, parca Tibi .....Despre ce am auzit eu se cheama QUASAR, un amp de putere sau integrat (?) dar n-am ascultat niciodata.

Stie cineva ceva despre el, a ascultat cineva? Mi-au ajuns la urechi doar superlative, ca ar surclasa detasat Jeff Rowland, Accuphase sa, si sincer m-as bucura sa fie ceva atit de reusit din mainile unor romani de-ai nostri!

User avatar
DorinD
Posts: 259
Joined: 20 Nov 2008, 16:18
Location: Bucuresti
Contact:

Re: QUASAR-High End autohton?

Post by DorinD »

Am ascultat eu Quasar-ul si pot sa spun ca e un amplificator foarte bun. Nu pot sa-l pozitionez fata de high-end-urile pomenite de tine deoarece nu le-am ascultat (poate din greseala, fara sa stiu). Ca si calitate la prima vedere este midbass-ul foarte bun ce nu influenteaza redarea inaltelor; asta s-ar traduce in opinia mea prin alimentare generoasa si finali "coiosi".

Recunosc ca personal nu prea ma mai intereseaza calitatea amplificarii odata ce ea trece de un anumit nivel si ma concentrez pe difuzoare. Auditia s-a facut pe stand-floor-uri Triangle cu care Quasar-ul se juca insa camera nu era mai deloc tratata acustic si m-a intrigat ca pe Tibi nu-l prea deranja rezonanta evidenta.

Scula era construita foarte ingrijit (dupa standardele mele) iar Tibi e un tip ce poate sa-ti clarifice si detalieze orice nedumerire ai avea pe marginea principiului si constructiei. Lucreaza de ceva timp la asta si cred ca stie exact ce face.
"It is never too late to have a happy childhood"

nicusor
Posts: 37
Joined: 01 Jul 2009, 20:18

Re: QUASAR-High End autohton?

Post by nicusor »

Multam DorinD pt raspuns.

M-ai facut si mai curios. Daca mai stie cineva ceva v-as fi recunoscator sa scrieti. Sunt foarte curios sa-l ascult. Are cineva si e dispus sa ma primeasca si pe mine? Unde ar putea fi ascultat? Sau cum as putea lua legatura cu D-l Tibi? Ar fi perfect daca ar fi combinat cu DYNAUDIO, dar cred ca cer prea mult!

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: QUASAR-High End autohton?

Post by LEKTOR »

... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
nicumur
Posts: 340
Joined: 03 Oct 2008, 17:57

Re: QUASAR-High End autohton?

Post by nicumur »

Ultima oara auzisem ca un Quasar se poate asculta la Jack la showroom.
"Forumul nu e o anexă a dormitorului sau a closetului de-acasă. E o ieşire în lume, cu tot ceea ce o asemenea ieşire presupune, de la veşmînt la discurs." - ANDREI PLESU

Post Reply