resitent wrote:Îmi pare rau să o spun dar ai avut mașini de toată jena, oribile sinistre

))) din lista aia lipsea un Matiz.
Clarion a fost cel mai aproape de sufletul meu, ceva era nobil la firma aia
Nu mă pasionează BMW și Mercedes. Mă pasionează doar mașinile japoneze, dar nu îmi permit. Loganul actual mi-e suficient. Peugeotul lui socră-miu se strică mai frecvent, iar VW ul unui unchi, după 1 an și jumătate, a început să pice mai rău ca o dacie 1310 din 1997.
Kalos, a fost totalmente de hârtie. Nu a picat în cei 85000 km, dar am accidentat-o urât din cauza unuia care nu mi-a acordat prioritate. Opelul, a fost slab. Astra H. Și soția are Opel, și e cam defectuos. Loganul, e suficient pentru mine. Cel mai tare a fost Moskvich 412. Dar nu știu dacă ai condus vreodată oroare din aia : tracțiune spate, arcuri foi, consum 12% mediu, volan cu servomușchi, tablă de 2 cu dubluri, schimbător de viteze la volan, filtru de aer cu baie de ulei ce trebuia curățat la fiecare 6 luni la praful din București. Dar se dădeau toți de lângă mine, când am purtat semn de prost în geam. O singură dată m-a pocnit o Kia, și ăla a plecat cu mașina în pungă. Sincer : deși sunt pasionat de auto și nu am rămas vreodată cu vreo mașină în drum, știu diagnoza auto, nu mi-aș dori un Audi, BMW, Mercedes, nici alte mașini. Nu sunt cocalar, prefer mașina pe care o pot întreține. Astăzi piața se orientează spre mașini mici. Numai noi vrem mașini mari...și luxoase, dar nu le putem băga carburant. Și cum piața auto acum e în pioneze, nu știu ce mai face Kenwood. Care odată, livra sisteme audio pentru majoritatea mașinilor. Acum, toți fac sisteme PA mobile. La sisteme PA, peste tot la noi văd InterM, la italieni am văzut Montarbo, la Luxemburg am văzut Philips, Bosch și Panasonic, Germania am văzut Bosch. Doar în Suedia am văzut odată sistem PA kenwood. Intrând acum pe site-ul lor, am constatat că mai fac una alta (sau face cineva pentru ei) niște combine și căști. Și ceva audio auto. Dar în România, și nici pe afară nu i-am mai văzut să publice ceva. Probabil pe piața de telecomunicații profesionale au succes. Și aici ai dreptate, se concentrează pe ce produce bani. Piața audio acum e una dusă. Cică revine, dar de maniera că boxele Logitech sunt înlocuite cu, cică, amplificatoare. La pariu că majoritatea caută Bluetooth și să le pună la pc.
Kenwood ca și Technics și jvc, nu s-au adaptat prea bine vremurilor noi (mp3, USB, home cinema) și ce au făcut în noile cerințe au dat chix. De altfel nici sony, nici pioneer, nu mai scot bani din audio. Marantz și Denon abia subzista, yamaha trăiește din scule profesionale, partea consumer e ținută de sculele profesionale. La fel și la sony. Și la Panasonic. Deja și la LG și Samsung e la fel. Azi totul e legat de telefon. Dacă nu are : BT, USB, nu e util. Sony au făcut primii tranziția. La Mp3, USB, și alte mizerii. Ca să supraviețuiască, a trebuit și marantz, denon, yamaha, etc. să se adapteze. Cine avea divizie TV și portabile a scăpat, cine nu...nu.