Incintele active

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
User avatar
yinyangbt
Posts: 205
Joined: 11 Oct 2008, 18:59

Incintele active

Post by yinyangbt »

Ce experienta aveti cu astfel de incinte , la care problema matchingului boxa/amplif e rezolvata ? (Meridian,Dynaudio,Tannoy.....)

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15665
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Incintele active

Post by momolo »

Eu am auzit in decursul timpului numai niste modele mici de la Dynaudio si doua modele Tannoy.

Dyna mi-au placut din punct de vedere al detaliului, bun raport calitate/pret, luand in considerare ca nu mai cumperi amplificare, insa fiind profy (probabil deaia), accentul e pus pe un sunet INFORMATIV. Sunt destinate monitorizarii, eventual near field, astfel ca nu prea induc placere audiofila.
Pentru cineva care doreste mai degraba un sunet CORECT decat un sunet muzical si emotional, sunt foarte bune aceste Dynaudio profy active. Iar in acest sens, sunt si o buna afacere la bani.

Tannoy au un sunet mai impresionant insa si mult mai deschis decat Dyna. Un pic spre bright side, detaliu crunt dar si un sunet amplu, mai apropiat de...audiofilie. Astea pot da placere audiofila auditiei de casa, mult mai usor. Insa nu sunt tocmai ieftine. Plus de asta....suna a Tannoy ! :) Nu tuturor le place stilul.
Cat priveste una din calitatile de baza, coerenta exceptionala a acelui dual concentric! Asta te poate cuceri foarte usor!

Insa atentie! Mai ales in cazul celor second hand - nu trebuie sa se umble niciodata la reglajul mecanic al tweeterului din diful coaxial! Doar englezii in fabrica sunt in stare, stiu si au cu ce sa-l regleze mecanic, chestie care tine in principal de fazare mecanica.

Din pacate, mai ales in lumea profy, se abuzeaza de scule, unele au tweetere schimbate si nu suna cum erau noi. Nu ai de unde sa-ti dai seama cand le cumperi second hand.

De exemplu, eu as folosi monitoare active Tannoy pe un sistem surround, chiar si pentru muzica. Am auzit o singura data o asemenea solutie. Impresionant si exceptional!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply