Demagnetizare CDuri

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
User avatar
JohnnyDarkRo
Posts: 144
Joined: 09 Oct 2009, 17:25
Location: Bucuresti
Contact:

Demagnetizare CDuri

Post by JohnnyDarkRo »

Am citit despre tot felul de aparate de demagnetizat CDurile, ca ar face sunetul mai bun, ca dupa ce demagnetzeizi niste CDuri vei fi nu vei mai asculta vreodata vreun CD fara sa faci manevra asta etc etc. Totusi multe din aceste descrieri si recenzii sunt facute fie pe site-uri care comercializeaza respectivele produse (deci e normal sa le ridice in slavi), fie pot fi scrise de reviste/website-uri care sunt sponsorizate de firmele respective, fie pot fi urmarea unul PR foarte bun mai degraba decat a unei probe detaliate.

Este cineva in masura sa spuna din experianta persoanala daca sunt asa bune aceste aparate?
AudioAero Capitole SE, Aurender N100SC, Roksan TMS 3, JVC TD-V621, Thrax Dionysos, Thrax Orpheus, Thrax Teres, Ascendo Z-F3 SE, cables and power conditioner by Iura, HiFi Expert Audio Racks.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15135
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Demagnetizare CDuri

Post by momolo »

Eu am auzit si testat ce face UtraClarifier Quadri Beam produs de BEDINI si in viitor o sa-mi cumpar si eu unul.

http://www.bedini.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Efectul exista si se simte din plin. Nu e necesar neaparat un super-mega sistem audio high-end, se simte si pe sisteme medii calitativ.

Efectul este mai accentuat la discurile vechi si mai mic la cele noi. Modificarea rezultata din invartirea in acel aparat nu tine mult, doar cateva ore, adica isi pierde rapid efectul. Practic, un disc "demagnetizat" trebuie ascultat imediat (in urmatoarele 2 ore) dupa ce a fost invartit in acel aparat (o procesare dureaza cam 3 minute). Efectul se pierde complet intr-o zi si estimez ca tine simtitor cam 6 ore.

Imi e dificil sa descriu exact ce se intampla la ureche. Insa in linii mari efectul face ca de pe acelasi CD "demagnetizat" se auda mai natural, mai analog, mai rotund, mai fin, cu mai putin harj-harj digitalos.

Imbunatatirea pe care am perceput-o isi face din plin banii dati pe acel dispozitiv, din punctul meu de vedere. Mai ales ca nu exista uzura la acel mecanism ce pare destul de simplu si primitiv. Posibil ca la un moment dat sa i se duca motorasul.

In timpul invartirii chestia aia scoate zgomote destul de deranjante, adica nu e silentios.

Exista efect chiar si pe discurile CD-R trase. Cum am spus, e ceva ce tine de vechimea discurilor, efectele cele mai spectaculoase le-am observat pe discuri audio foarte vechi, cele de 5....15 ani. Mai putin pe discuri matritate noi sau pe CD-R'uri trase recent.

Am facut 'teste" si pe altii, sceptici sau neavertizati. Toti au simtit diferente in bine la sunet.

As putea spune ca modificarile in sunet sunt chiar mari si acum ma gandesc daca e bine de folosit sau nu acest dispozitiv ?! Eu unul nu caut neaparat sunetul analogic, rotund, cald, etc,etc ci sunetul cat mai aproape de real, de cel natural asa cum se aude el direct fara amplificare. In acest sens trebuie obtinut un bun si corect echilibru timbral al sistemului, lucru care este deranjat/modificat de "demagnetizorul" Bedini care face discurile audio sa se auda altfel. Acest "altfel", din ce am experimentat il asociez cu "mai bine" (ceilalti martori fiind de aceeasi parere) dar ma gandesc ca in cazul unui sistem audio corect echilibrat tonal si dinamic sa nu produca defapt un dezechilibru ce ar trebui dupa aia din nou "compensat".
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
TomJones
Posts: 636
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

Re: Demagnetizare CDuri

Post by TomJones »

Eu detin un astfel de aparat, modelul dual, cu 2 magneti. Isi face treaba ff bine. Se simte ff puternic pe cd-uri vechi sau prost trase. Daca vrei sa-l folosesti la xrcd-uri , opus3 etc efectul va fi aproape zero. Ce am observat la el atunci cand trag cd-uri cu cd-recorderul , discurile le supun inainte acestui tratament iar efectul este benefic...Atentie daca vreti sa-l achizitionati vine cu traf pe 110V (m-am si certat cu producatorul care nu vroia sa-l trimeata ca cica pierd garantia, degeaba ii spuneam eu ca imi cumpar un traf de la 220 la 110v de pe maica domnului.. :) ). ; pana la urma l-am luat la o promotie de 50% de pe un magazin online si am platit 100$ in loc de 200$.
http://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp ... ABED-DUALU" onclick="window.open(this.href);return false;

Dezavantajul este ca tratamentul tine 1-2 zile, unii il trateaza fata verso sau de mai multe ori la rand.
Oricum un alt tratament mai puternic sunt anumite solutii. Eu o folosesc pe cea de mai jos produsa de cei care fac si bankurile gold Mobile Fidelity (MSFL)..efect garantat...
http://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp ... =RRL-SHINE" onclick="window.open(this.href);return false;

FATHER
Posts: 91
Joined: 08 Oct 2008, 10:03

Re: Demagnetizare CDuri

Post by FATHER »

Poate cineva sa explice efectul unui divais magnetic asupra unui suport optic?

User avatar
Adrian_2k8
Posts: 227
Joined: 30 Mar 2009, 07:54
Location: Bucuresti

Re: Demagnetizare CDuri

Post by Adrian_2k8 »

Eu as vrea sa aflu cum de are efect si asupra pozelor salvate pe CD/DVD: "Photo CDs: With the use of the new DUAL BEAM Ultra Clarifier all pictures will be brighter and sharper." :D

PS: Da' Windozu' nu devine mai stabil si mai rapid daca demagnetizezi kit-ul inainte de instalare? :D :D :D
"Netul este locul ideal unde omul aberant poate abera si se poate da ceea ce nu este." - by M _ _ _ _ o.

User avatar
West
Posts: 504
Joined: 20 Nov 2008, 08:22

Re: Demagnetizare CDuri

Post by West »

La windows este invers, se magnetizeaza direct in Window 7. Vrei un disc de '98 pentru upgrade? :mrgreen:

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Demagnetizare CDuri

Post by Obelix »

Adrian_2k8 wrote:Eu as vrea sa aflu cum de are efect si asupra pozelor salvate pe CD/DVD: "Photo CDs: With the use of the new DUAL BEAM Ultra Clarifier all pictures will be brighter and sharper." :D

PS: Da' Windozu' nu devine mai stabil si mai rapid daca demagnetizezi kit-ul inainte de instalare? :D :D :D
*
Nu ai suflet de audiofil, bai amaratule, fugi de aici pana nu arunca astia cu cuburi Cardas din lemn sfintit dupa tine... :mrgreen:
(e o parodie, sper sa fie luata ca atare de toata lumea...)

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15135
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Demagnetizare CDuri

Post by momolo »

Radeti voi degeaba! :D Intai testati si dupa aia puteti sa radeti!..... da' pe bune, pare gogonata rau aia cu jpeg-urile care se vad mai bine.....pana la proba contrarie!
Am vazut/auzit atatea chestii din astea ciudate ca nu mai am chef sa rad pana nu testez.

Acum am o dilema, cum e mai bine, unul cu "4 raze" sau ala cu "doua raze" la juma' de pret ?! Iar din cele cu doua raze e ala orizontalu' si ala verticalu'. Care o fi mai bun ?! :roll:
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
West
Posts: 504
Joined: 20 Nov 2008, 08:22

Re: Demagnetizare CDuri

Post by West »

Wireless nu se gasesc? :D

User avatar
TomJones
Posts: 636
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

Re: Demagnetizare CDuri

Post by TomJones »

momolo wrote:Acum am o dilema, cum e mai bine, unul cu "4 raze" sau ala cu "doua raze" la juma' de pret ?! Iar din cele cu doua raze e ala orizontalu' si ala verticalu'. Care o fi mai bun ?!
Daca n-ai bani de cel cu "4 raze", il iei pe cel cu "2 raze" si il supui de doua ori consecutiv la tratament; efectul e acelasi; am testat...

Acum legat de pozele jpeg, cred ca se refera la pozele vazute printr-unplayer dvd pe televizor....pe windows si asa nu prea conteaza ca iti crapa sau se viruseaza cand ti-e lumea mai draga... :)

Post Reply