HiFi ARENA 2008

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
User avatar
TomJones
Posts: 636
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

HiFi ARENA 2008

Post by TomJones »

Dupa cum stiti peste mai putin de o luna va avea loc evenimentul. Conform siteului organizatorului prezenta va fi extrem de slaba, mai slaba ca anul trecut. Vor veni doar Audiotehnic (Electrocompaniet), High End Audio (Dl.Paul Hafner) si Lotus telecom (Dl Trifu), probabil ca la anu' se va inchide sandramaua. Dintre batranii de la altex vor veni toti: Sony, Panasonic, Philips etc...
Last edited by TomJones on 15 Oct 2008, 16:11, edited 1 time in total.

katalin
Posts: 111
Joined: 07 Oct 2008, 21:04

Re: HIFIARENA 2008

Post by katalin »

Sa speram totusi ca se vor mai inscrie si alti participanti! Ar fi mare pacat sa fie doar atat de putini comercianti de scule hi-fi!

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15658
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: HIFIARENA 2008

Post by momolo »

Pretul unei camere (proaste si mici) este FABULOS !!!!

Oricum, MULT mai scump decat la Milano, diferenta fiind ca aici sunt vreo 3...4 expozanti in stereo iar acolo vreo 3...400, ca aici conditiile sunt mult mai proaste, ca aici nu exista publicitate si.....nici macar presa de specialitate care sa publice ceva !!!! :roll:

Eu unul nu pot pricepe de ce pretul cerut unui expozant ajunge atat de mare ??

De exemplu, anii trecuti, cand preturile au fost deasemenea imense, publicitatea facuta acestei manifestari a fost aproape nula (practic inexistenta), locatiile cat se poate de prost gasite, camerele de hotel perfect proaste, investiile de orice fel ale organizatorilor in acest eveniment aproape nule (sau penibile), perioada anului exact aia care nu trebuie, etc, etc.

Asa ca mereu, in calitate de simplu vizitator si vazand aceasta manifestare, m-am tot intrebat pe ce se duc sumele imense de bani luate de la expozanti ?!! (inafara de profit :D )

Si fatza de expozitiile de profil de dincolo (numai in Italia au fost numai in doua luni aprox. 3...4 expozitii) ceea ce se face la noi este jalnic. Oricine merge pe dincolo si vede orice fel de astfel de manifestare constata ca nu se poate face nici o comparatie! Nici una!!!

Astfel ca, din punct de vedere al unui simplu om neimplicat, ma gandesc ce motive ar avea un posibil expozant (de aparatura stereo HIFI) sa mearga acolo ??!! :roll:

Pai hai s-o luam sistematic:

1. in lumea normala expozantii se duc la aceste manifestari pentru a fi luati in seama de presa de specialiate de orice fel, de la reviste tiparite pana la site-uri si emisiuni radio/TV.
Asa ca la noi, care sunt alea ????

2. alt motiv sunt contactele intre firme, posibili dealeri, producatori, comercianti, oricine este interesat de domeniu.
Dar la noi, printre cei cativa care deja se cunosc perfect, cine mai poate aparea nou si de unde ??!! Oare cei care activeaza in acest domeniu au nevoie de o expozitie vizitabila in 15 minute de la un cap la altul, pentru a intalni..... :roll: lume noua in domeniu ??!! :roll:
Iar daca publicitatea in spatiul national este practic NULA, atunci care e aia de dincolo, posibil aducatoare de vizitatori de specialitate din afara ??!!! (acum in Italia am intalnit americani, japonezi, englezi, francezi, etc, unii ziaristi, altii dealeri in cautare de marfa noua, etc). Cand au fost acestia la noi la HiFi Arena ???!!! Si de ce ar veni ??!!! Ce ar gasi aici ?!?!!

3. alt motiv - vizitatori, posibili clienti care cumpara.
Aici, din ce informatii am, nici unul din comerciantii de profil de la noi nu a adunat clienti sau nu a vandut nimic, sau aproape nimic in toate editiile de pana acum.
Si chiar si daca discutam, sa zicem, numai de panouri TV, cele mai vizibile exponate la..... :roll: :roll: :roll: asanumita "Video-Arena", acestea pot fi foarte bine vazute si prin magazine, exact toate, mai putin vre-un panou mare si nou despre care, eventual interesat, aflii ca, e unicul, este exponat, se aduce eventual pe comanda "dar nu suntem siguri!" si apoi ca va costa pret final in RO (dar inca nu se stie pretul! :lol: ) mai mult decat daca l-ai comanda de pe internet din spatiul UE! (liber de taxe vamale). Pe scurt, penibil!
Mergi sa vezi la HIFI Arena aceleasi panouri TV din magazine, pe care le poti cumpara la aceleasi preturi (sau mai mari!!! :lol: ...Reala!!! :lol: ) iar despre alea care sunt noutati afli ca "Nu se stie pretul", "inca nu se poate cumpara", "E unicul si inca nu stim sa umblam la el....sau...Baiatul care stie sa umble e plecat in pauza!" :lol: :lol: :lol: , sau ca va aparea in curand pe piata (fiind deja de gasit in Germania)...etc. Penibil!

Astfel ca, oare ce motive ar avea un comerciant de profil sa plateasca banii de o masina pe o camera proasta, timp de 3 zile ca sa se intalneasca cu vechii lui clienti din mica lume interesata din RO???!!!.....ca sa nu mai vorbim ca din provincie vin cat sa-i numeri pe degete!

Si ca sa nu mai vorbim ca de exemplu, TAV Milano este GRATIS pentru vizitatori, iar aici la noi s-au cerut preturi nerusinate pe bilet alora care habar nu au ca se poate face rost de invitatie, adica la fraierii picati pe acolo, la HiHi Arena....pardon, HiFi Arena!!!

Penibil! Oare cum e mai bine?! Sa ne bucuram ca exista, ca nu suntem ca in Congo, unde nu exista manifestare de acest gen, sau bine nu ar mai exista decat sa fie o astfel de "gluma proasta" ??!!!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

katalin
Posts: 111
Joined: 07 Oct 2008, 21:04

Re: HIFIARENA 2008

Post by katalin »

Lipsa de popularitate a hi-fi arena si absenta dealerilor este in primul rand gresala organizatorilor deorece ei se ocupa cu organizarea si promovarea acestui eveniment.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15658
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: HIFIARENA 2008

Post by momolo »

din cei zece participanti afisati azi pe site-ul lor, doar 3 se ocupa si (sau exclusiv) cu vanzarea sculelor high-end audio.
In realitate (in opinia mea) doar unul din acestia o face in mod profesional.

Dar m-am bucurat cand am vazut YAMAHA acolo!...si m-am bucurat degeaba, deoarece se pare ca piata noastra e axata pe conceptul "IEFTINEAUA", concept ce atrage rumanul ca musca la pliciul cu miere.

Cel putin din ce se afiseaza pe site NU vor fi prezentate sculele audio din seria "2000" ci alea mai ieftine, cele "pentru popor", versiunea "diluata" si colac peste pupaza, premiate cu premiul european suprem pentru electrocasnice, EISA, in umila mea opinie, garantia sigura ca produsele incoronate fac partea din categoria "chifteaua suprema de supermaket" destinata maselor largi de consumatori neavizati, neinformati sau gresit informati.

Deci, se pare ca vor veni cu
A-S1000/CD-S1000 : EISA 2008-2009 – Best Product
si cand le vom asculta, in caz ca avem pe ce?! (si ceva ma face sa cred ca nu vom avea decat boxe Yamaha :lol: ), ne vom inchipui cum oare suna alea din seria "2000" ?!?!

Eu sper ca poate pana atunci aduna bani sa cumpere si o pereche din seria "2000" pe care sa le expuna functionand ! Partea buna e ca au si iesire de casti! :wink:
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
HighEndFan
Posts: 137
Joined: 03 Oct 2008, 15:43

Re: HIFIARENA 2008

Post by HighEndFan »

momolo wrote:
3. alt motiv - vizitatori, posibili clienti care cumpara.
Aici, din ce informatii am, nici unul din comerciantii de profil de la noi nu a adunat clienti sau nu a vandut nimic, sau aproape nimic in toate editiile de pana acum.
Aici gresesti si inca mult.Eu am descoperit practic HighEnd-ul organizat(in sensul de comert clasic,cu showroom) la primul Hi-Fi Arena,cel de la Marriott.Pina atunci,cumparam sculele fie direct din Germania/Elvetia,unde am lucrat multi ani imediat dupa revolutie ca depanator,deci oarecum in domeniu,fie de la diversi Gigeli care le aduceau din strainatate de obicei.Si ca o paranteza,cel mai mult imi placeau cei care le cumparau/vindeau la kg,care de cele mai multe ori habar n-aveau ce vand,interesati sa scape cat mai repede de toata marfa,ca sa poata pleca dupa "transa" urmatoare.Am cumparat multe scule interesante asa,un amic chiar si-a cumparat un ACCUPHASE E203 in stare perfecta cu cateva milioane,poate mai putin de 100 euro de acum.
Oricum,revenind la subiect,eu cu acea ocazie l-am cunoscut pe Iura ca si vanzator(culmea e ca il stiam dinainte,dar n-am stiut cu ce se ocupa!) si dupa expozitie,la cateva luni,am si cumparat de la el si nu lucruri ieftine.Nu stiu cat e o camera la Hi-Fi Arena,dar am sentimentul ca numai cu adaosul de la sculele cumparate de mine de la el si-a scos banii de expozitie.De aceea,de cate ori am ocazia sa vorbesc cu el de Hi-Fi Arena i-am amintit de aceasta situatie CLARA de client castigat PRIN Hi-Fi Arena.Parerea mea este ca depinde de noi,cei molipsiti de aceeasi pasiune,sa-i convingem pe cati mai multi dealeri sa participe la diverse manifestari de gen si de ce nu,sa organizam propria manifestare prin eforturi conjugate ale forumistilor si nu numai.Cert este ca dupa o expozitie gen Milano are toata lumea de castigat-dealeri,clienti,hotelieri,restaurante,etc.E drept ca piata noastra inca nu e pregatita,dar cu dealerii ascunsi prin tot felul de locatii obscure si fara evenimente valoroase,Romania nici nu va deveni vreodata cu adevarat o PIATA in acest domeniu.
Am cunoscut recent colectionar pasionat de scule din Bucuresti (baiat tanar!) care habar n-avea de forumuri sau de showroom-uri din Bucuresti,sa nu va inchipuiti ca toti cei pasionati activeaza prin forumuri si stiu tot ce se vinde si cumpara si de unde.

User avatar
TomJones
Posts: 636
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

Re: HIFIARENA 2008

Post by TomJones »

HighEndFan wrote:E drept ca piata noastra inca nu e pregatita,dar cu dealerii ascunsi prin tot felul de locatii obscure si fara evenimente valoroase,Romania nici nu va deveni vreodata cu adevarat o PIATA in acest domeniu.
Asa este, tot timpul trebui sa te programezi (ca la dentist) sa probezi niste scule. Mi se pare cea mai umilitoare faza. El iti propune o zi sau o ora, tu nu poti si vrei la o alta ora la care nu pot ei si ..pana la urma te lasi pagubasi. Ti se dau raspunsuri de genul: "La showroom nu sta nimeni si trebuie sa ajung sa descui usa, etc"- la noi nu exista respectul fata de client. Estri plimbat de la ala la caiafa .....
Legat de prezenta slaba de anul acesta, probabil ca unii dealer isi vor incerca norocul si la Luxury show, un fel de snobism balcanic cu sclipici, cocote cu blanuri si smecheri cu lanturi la gat care fumeaza havane, dar care apar doar ca sa fie bagati in seama de ceilati "vecini" ai lor...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15658
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: HiFi ARENA 2008

Post by momolo »

HighEndFan
Parerea mea este ca depinde de noi,cei molipsiti de aceeasi pasiune,sa-i convingem pe cati mai multi dealeri sa participe la diverse manifestari de gen si de ce nu,sa organizam propria manifestare prin eforturi conjugate ale forumistilor si nu numai.
aici, in opinia mea, amesteci lucruri care NU pot fi amestecate.
Nu cred ca este treaba mea, ca simplu client, cunostinta, prieten, sa ma amestec in afacerea unui om. De ce sa incerc eu sa conving un dealer audio sa participe la o expozitie ??!! Consider ca e afacerea lui si treaba lui. Consider ca ar fi chiar o (cel putin) impolitete sa ma bag unde nu-mi fierbe oala.

Cat priveste "propria manifestare prin eforturi conjugate ale forumistilor" ti-as spune o zicala: "Frate, frate, insa branza e pe bani!".

Orice manifestare COSTA bani. Daca ar fi una in scop de profit, nu mai e cazul sa insir aici neintelegerile si conflictele care pot aparea inerent pe motiv ca unii trag spuza de pe turta altora, iar daca e una non-profit, te intreb, crezi ca poti scoate bani de la forumisti pentru a organiza treaba asta ??!! Cum ??!!!

Dar sa zicem ca unii forumisti dispun de niste sume, le doneaza in scopul inaltator de a organiza o expozitie audiofila non-profit. Insa dupa acest lucru, acestia in mod sigur isi vor aroga niste drepturi si o pozitie....mai speciala! :roll: Astfel ca se duce naibii forumeala si incepe barfeala.

Crezi ca cineva care va cheltui macar un leu pe o astfel de treaba nu ar avea nici o pretentie???!!!! :roll:

Te informez, in caz ca nu stiai, majoritatea forumistilor nu cheltuiesc bani nici macar pe o convorbire telefonica, majoritatea nu ar da nici un leu pe benzina/tren/autobuz/avion pentru a merge si audia ceva nou in alt oras...pentru ca e in alt oras, iar deplasarea COSTA si au lucruri mai bune de facut....etc,etc, majoritatea nu o duc pe roze. Suntem o tara saraca, cu oameni saraci si doar cativa ultra-miliardari, asta e realitatea. NU putem fi ca aia de dincolo care fac si 300Km intr-o sambata pentru a audia un Mark Levinson in alt oras!

Probabil ca putini stiu, pe dincolo, majoritatea locatiilor de show-room sunt la "cuca-macaii", orasele mici si necunoscute de provincie, suburbii indepartate, locuri pentru care faci kilometrii ca sa le vezi.

Cat priveste opinia ta despre profit, posibil sa fie astfel, unii comercianti au gasit clienti cu ocazia unor editii HIFI Arena, posibil ca din profitul scos prin vanzarile datorate acestor cunostinte sa acopere cheltuielile, insa eu totusi imi mentin argumentele de mai sus in urma a ceea ce stiu personal.

Mai ales in jurul ideii ca niciodata acest eveniment nu a fost mediatizat si nu i s-a facut publicitate pe masura taxelor mari percepute de organizatori de la expozanti.

Iar daca evenimentul mergea bine si corect de la an la an vedeam ca se inmultesc participantii, ori in realitate au scazut de la an la an pana la un numar ridicol, cat sa umplii un singur stand la o expozitie ca aia de la Munchen, de exemplu!

De exemplu, la o editie trecuta au participat si cativa expozanti cu realizari DIY.
Crezi ca acestia isi pot permite cateva mii de euro pe o camera ??!!!


TomJones
Asa este, tot timpul trebui sa te programezi (ca la dentist) sa probezi niste scule. Mi se pare cea mai umilitoare faza. El iti propune o zi sau o ora, tu nu poti si vrei la o alta ora la care nu pot ei si ..pana la urma te lasi pagubasi. Ti se dau raspunsuri de genul: "La showroom nu sta nimeni si trebuie sa ajung sa descui usa, etc"- la noi nu exista respectul fata de client. Estri plimbat de la ala la caiafa .....
in primul rand tin sa te informez ca in toata lumea se practica PROGRAMAREA unei auditii cerute de un potential client. Nimeni nu se considera umilit pentru ca urmeaza o procedura civilizata si de bun simt.

Singurele auditii neprogramate sunt alea din supermarket, unde te plimbi pe la rafturi cand iti vine cheful, gasesti un angajat si ii ceri sa-ti lege trancota A de trancota B pentru a auzi cum bubuie de frumos.
Sau te duci la un show-room audiofil si asculti ce merge acolo, fara pretentii ca vrei neaparat combinatia X. Daca o vrei, te programezi cand se poate.
Evident, daca ai banii la tine si te duci sa cumperi (nu sa freci menta), iti vor proba orice se poate, in speranta ca vei cumpara.
Dar lucrurile astea tin si de relatiile interumane. Depinde si cum pui problema. Aici e alta discutie.

Plus de asta, din ceea ce scrii percep niste frustrari personale de-ale tale. Nu e cazul sa le generalizezi.

Din cei cativa comercianti de profil pe care-i stiu in orasul asta, toti sunt in general disponibili insa daca doresti ceva anume, trebuie stabilita o vizita de auditie.

Numai si pentru faptul ca e un efort sa muti niste aparate (scumpe si sensibile) pentru a le lega intre ele, apoi sa le gasesti o combinatie care sa nu fie nefavorabila, apoi sa le incalzesti pentru ca nici un aparat nu merge corect cand e abia pornit. Asta e situatia, nu poti da buzna peste un dealer audio si sa-i comanzi pe loc sa-ti puna anume trancote de care ai tu chef in momentul ala !
Nu vad nici o umilire!

Plus de asta, faptul ca unii comercianti nu se tin de cuvant, intarzie, nu sunt seriosi, asta nu este o "umilire" a clientului ci o proprie umilire a comerciantului insusi.

Noi suntem, in calitate de clienti, liberi sa "taxam" pe oricare comerciant prin simplul refuz de a mai cumpara ceva de la respectivul. Eu cred ca atitudinea asta e suficient de penalizatoare si aici nu e vorba de umilirea noastra.
Legat de prezenta slaba de anul acesta, probabil ca unii dealer isi vor incerca norocul si la Luxury show, un fel de snobism balcanic cu sclipici, cocote cu blanuri si smecheri cu lanturi la gat care fumeaza havane, dar care apar doar ca sa fie bagati in seama de ceilati "vecini" ai lor...
evident ca fiecare comerciant e liber sa participe sau sa nu participe la o expozitie.

Dar percep din partea ta o anume frustrare/sentiment negativ in legatura cu acea expozitie voita "de lux". Probabil ai motivele tale, insa motivele participarii acolo sunt pur economice, probabil :roll: :lol: e locul unde se perinda mai multi potentiali clienti cu bani multi. Iar audiofilia NU este ieftina! Rationament simplu.

Tu daca ai avea o asemenea afacere ai selecta clientii ?!!! Ai refuza sa vinzi unei "cocote" un sistem audio de 100K euro pe motiv ca e ...cocota si are lantz de momarlan la gat ?!!! :lol:
Dar de expresia "Iti dai singur cu tesla in c_aie", ai auzit ?!! :lol:
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: HiFi ARENA 2008

Post by Kostas »

Daca organizarea unei expozitii de profil ar tine de mine, asi incuraja cati mai multi expozanti sa intre prin preturi rezonabile si facilitati de tot felul, reclame, prezentari in zona dedicata, etc. ca la alte expozitii. Asi face facilitati pentru micii producatori si diyeri, pentru a expune si a atrage public. Asi face o publicitate inteligenta spre a atrage public ca calitate, potentiali clienti si impatimiti ai sunetului. Cand expozitia ar devenii mareeee atunci cota de profit ar fi mareee.
Dar chiar , ce ziceti de o expozitie in primavara, prin mai , de genul hifi, profesional sound & diy ?! Daca am rreactii pozitive incerc sa conving pe cai care pot organiza un asemenea eveniment. :idea:
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: HIFIARENA 2008

Post by LEKTOR »

TomJones wrote:
HighEndFan wrote:Luxury show, un fel de snobism balcanic cu sclipici, cocote cu blanuri si smecheri cu lanturi la gat care fumeaza havane, dar care apar doar ca sa fie bagati in seama de ceilati "vecini" ai lor...
Are momolo citeva poze cu acesti audiofili (dar nu in blanuri de marmota), ei facind auditii in open space pe litoral ...
:lol:
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: HIFIARENA 2008

Post by LEKTOR »

momolo wrote:Penibil! Oare cum e mai bine?! Sa ne bucuram ca exista, ca nu suntem ca in Congo, unde nu exista manifestare de acest gen, sau bine nu ar mai exista decat sa fie o astfel de "gluma proasta" ??!!!
Referitor la HIFI Arena din Congo - vazusem citeva exponate audiofile interesante, in special un cd portabil cu transport uman.
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15658
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: HiFi ARENA 2008

Post by momolo »

LEKTOR, te referi la acest audiofil din Congo ? Nici el nu a avut bani sa inchirieze o camera la HiHi Arena !
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: HiFi ARENA 2008

Post by LEKTOR »

Exact, stable platter mechanism cu soft leather cd mat
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: HiFi ARENA 2008

Post by LEKTOR »

Un exemplu de organizare hifi show - DENVER,USA Oct 10-12 2008

http://www.audiofederation.com/hifiing/ ... /index.htm

Parcurgeti pagina, apoi reveniti la inceputul paginii si click la fiecare etaj - tower,9,10,11, etc - - - sute de poze cu toate aparatele expuse :x :x :x
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
HighEndFan
Posts: 137
Joined: 03 Oct 2008, 15:43

Re: HiFi ARENA 2008

Post by HighEndFan »

momolo wrote:HighEndFan
Parerea mea este ca depinde de noi,cei molipsiti de aceeasi pasiune,sa-i convingem pe cati mai multi dealeri sa participe la diverse manifestari de gen si de ce nu,sa organizam propria manifestare prin eforturi conjugate ale forumistilor si nu numai.
aici, in opinia mea, amesteci lucruri care NU pot fi amestecate.
Nu cred ca este treaba mea, ca simplu client, cunostinta, prieten, sa ma amestec in afacerea unui om. De ce sa incerc eu sa conving un dealer audio sa participe la o expozitie ??!! Consider ca e afacerea lui si treaba lui. Consider ca ar fi chiar o (cel putin) impolitete sa ma bag unde nu-mi fierbe oala.
Ca si client,bineinteles ca nu e treaba noastra sa dirijam dealerii si bineinteles ca e afacerea lui si treaba lui.
Doar ca noi nu suntem doar simpli clienti,suntem un grup de oameni cu pasiuni comune,de multe ori mai implicati in afacerile dealerilor decat ne place sa recunoastem,de fapt prin insusi acest forum indrumam in final forumistul indecis catre un dealer sau altul,de la noi sau de aiurea.Iar ceea ce sugerez eu sa facem se numeste lobby,adica influentarea deciziilor in scopul benefic de a dezvolta si a civiliza piata de HighEnd in Romania,nu e vorba de amestec in afacerea omului,ca doar nu ma duc eu sa-i impun dealerului cui sa vanda,sau la ce pret sa vanda,ci doar incerc sa-l influentez catre formarea unei expozitii de profil din ce in ce mai serioase,care sa creasca de la an la an.
Cat despre organizarea unei manifestari de profil,nu banii sunt problema,nici macar nu e vorba de foarte multi,ci organizarea ,relatia cu media si mai ales credibilitatea.E suficient sa castigi increderea catorva dealeri seriosi,de la care sa iei un avans cu care te duci la un hotel serios si arvunesti camerele,apoi scoti ceva bani de la tescherea si tiparesti invitatii si pliante(aici iti poti lua ca partener o revista si eu am deja intrari bune la vreo doua).Pe masura ce avanseaza organizarea incepi sa incasezi grosul de la dealeri cu care incepi sa platesti publicitatea si camerele,iar cu banii din bilete platesti restul la camere si probabil ca daca ai organizat,negociat si manageriat bine totul la urma iti raman bani frumosi,ca doar nu iti inchipui ca Expotek organizeaza Hi-Fi Arena de dragul audiofiliei romane.... :wink:
Asa ca atunci cand ai scris"frate-frate,da branza-i pe bani" ai avut mare dreptate,doar ca nu erau de dat,cum ai crezut tu,ci de luat 8) .
Eu propuneam de fapt o afacere din care sa iasa o expozitie"ca la carte" si cu bani mai putini decat varianta Expotek,ceea ce ar atrage evident mai multi participanti.Ei,curat si eu pusca si vorbesc prostii,sunt obosit si nu mai am chef sa bat in taste,astea sunt discutii lungi la un spritz sau la o bere,poate organizam o adunare audiofilo-culinara si mai punem tara la cale.............

Post Reply