eu sper ca pe acest forum sa nu o facem (voluntar sau involuntar), sau sa ne retinem cat putem. Au facut-o destul altii pe alte forumuri!de fapt prin insusi acest forum indrumam in final forumistul indecis catre un dealer sau altul
Motivul retinerii este logic, forumul este non-profit si doreste a uni pe cei care sunt consumatori, doar cel mult clienti diferitilor dealeri, insa NU e locul de facut reclame cu interese comerciale. Drept dovada ca diversi useri (cu rol de "raspandaci-microbisti") foarte activi pe alte forumuri nu si-au facut aparitia si aici (au mirosit ca in acest loc nu-si pot face de cap).
O data ce se fac "indrumari" catre dealeri, treaba se impute si apare dezbinarea, oamenii seriosi si decenti pleaca, raman impostorii, lucru dealtfel intamplat deja pe alte forumuri de profil.
Indrumarile pot fi facute oricat pe pm, mailuri, la telefoane, dar aici e spatiu public.
Si e bine de invatat din greseli.
sincer, te-as intreba de ce as face asta, de ce noi am face asta ?!!! Ce interes avem ?!!!ca doar nu ma duc eu sa-i impun dealerului cui sa vanda,sau la ce pret sa vanda,ci doar incerc sa-l influentez catre formarea unei expozitii de profil din ce in ce mai serioase,care sa creasca de la an la an.

Nu vad rostul, poate eventual intr-o relatie de prietenie, insa aia e altceva si e rara.
Dar un simplu audiofil, deja client al unui sau mai multor dealeri, ce interes si ce treaba ar avea sa-l indrume pe dealer/dealeri catre un drum luminos al propasirii ??!!

Cel care este client isi vede de pasiunea lui, cumpara ce-i place, de unde-i place, etc, insa ce treaba are el cu ridicatul nivelului dealerului/dealerilor ??!!! Omul e simplu cumparator, da bani, dealerul este comerciant, ia bani si face profit pe care NU il imparte cu clientii, in mod evident, ca in orice afacere, ca de aia e afacere si nu institutie de caritate.
Asa ca iar sunt nevoit sa-ti spun ca amesteci lucrurile!
eu nu cred ca e asa de simplu. Sunt doar cativa, numarabili pe degete, deja se cunosc bine intre ei si sunt in concurenta unul cu altul.E suficient sa castigi increderea catorva dealeri seriosi,de la care sa iei un avans cu care te duci la un hotel serios si arvunesti camerele,apoi scoti ceva bani de la tescherea si tiparesti invitatii si pliante(aici iti poti lua ca partener o revista si eu am deja intrari bune la vreo doua).Pe masura ce avanseaza organizarea incepi sa incasezi grosul de la dealeri cu care incepi sa platesti publicitatea si camerele,iar cu banii din bilete platesti restul la camere si probabil ca daca ai organizat,negociat si manageriat bine totul la urma iti raman bani frumosi,ca doar nu iti inchipui ca Expotek organizeaza Hi-Fi Arena de dragul audiofiliei romane....
Crezi ca le-ar conveni sa stea sub acelasi acoperis in.....

Mai ales intr-un asemenea domeniu unde aprecierea calitatii este EXTREM de relativa!
Crezi ca daca ar sta toti sub acelasi acoperis le-ar creste afacerea (la toti) ??!! Tu daca ai fi in locul oricaruia, ai fi de acord sa te intalnesti cu concurenta sub acelasi acoperis unde in mod cat se poate de clar s-ar respira un aer de competitie ?!!!

Ce?!, tu nu ai auzit de o procedura extinsa pe scara larga in lumea audiofila (internationala si nationala)?!! - anume sa aduci potentialul client (al altuia) cu boxele cumparate de la concurenta pe care sa le faci praf la tine in show-room, demonstrand ca sunt "niste tigai" incat bietul audiofil-labil (majoritatea se uita intai in jur inainte sa spuna daca le place ceva sau nu, majoritatea habar nu au ce vor si ce le place, etc) sa le schimbe cu marfa demonstratorului, "mai buna" in mod "evident". Iar faptul ca orice fel de scule audio, chiar si cele mai grozave din lume, pot fi facute sa sune prost, asta nu e o taina pentru multi dintre noi.
Pai, tocmai aici vad rostul unui forum, in ajutorul pe care ni-l putem da intre noi, prin schimb de informatii si experiente, dar NU in educarea....

Insa daca ai avea vointa de fier si ai vrea totusi sa-i aduni sub acelasi acoperis, trebuie intai sa ai un nume, sa fi CEVA, dupa aia vor veni si nu cum ai spus tu, adica sa incepi sa cresti cu ajutorul lor. Pentru ca nu ar veni de la inceput.
I-ai aduna numai daca ai aduce intai pe altii din afara tarii si ai organiza ceva, macar in jurul unei publicatii de profil de care le-ar fi frica (pentru ca aceasta poate scrie, poate nu scrie, poate scrie de bine, de rau, etc) si astfel ar veni de nevoie. Altfel te asigur ca ar refuza sa se intalneasca toti sub acelasi acoperis!
Iar aici noi NU avem nici un rol si nici o treaba, nici o misiune nobila, e pur si simplu treaba lor si noi cu a noastra!
asta o putea face si Expotek. Interesant este de aflat motivul pentru care nu au fost in stare s-o faca ?!Eu propuneam de fapt o afacere din care sa iasa o expozitie"ca la carte" si cu bani mai putini decat varianta Expotek,ceea ce ar atrage evident mai multi participanti.