Audiofil(ic) vorbind,au fost trei sisteme care contau:Jack,Haffner si Electrocompaniet.
La Jack sistemul(las pe altii sa-l descrie,nu stiu precis din ce era compus) sunetul era (in opinia mea) cam cel mai cald,audiofil as zice,in sensul ca ai fi vrut sa stai mai mult sa asculti muzica.Poate ca era putin cam prea"cald",dar astea sunt simple pareri subiective.
Sigur ca sunetul era departe de ideal,dar cu dimensiunile incaperii si materialul peretilor nu prea ai ce sa obtii mai mult.
Joi cand am ascultat prima data sistemul,sunetul era cam"stufos",ca si cum fiecare sunet si nota aveau o "coditza",nu stiu cum sa ma exprim mai bine,dar ieri cand am ascultat din nou suna mult mai bine,iar Jack mi-a spus ca singura diferenta fata de joi era un convertor DA introdus in sistem.
La Haffner,un sistem aproape perfect,cu sunet fara coloratii (iarasi nu tinem cont de influenta incaperii) dar cam prea analitic.
Nu stiu daca RECE este expresia corecta,ci mai degraba ANALITIC.
Basul controlat (cam PREA controlat),putea fi mai prezent,detalii corecte,inalte precise, de soundstage nu prea poti sa-ti dai seama in incaperea respectiva,in concluzie un sistem audiofil adevarat intr-o incapere bine amenajata sau la showroom.
La Electrocompaniet,un sunet bun,dar cred ca boxele nu erau la nivelul sistemului.Oricum,cam fara viata sunetul,desi unele piese nu sunau rau.
Vocile feminine cam colorate,dar unele piese sunau bine,cu ceva tuning cred ca ar fi un sistem demn de luat in seama,oricum cred ca e cam cel mai ieftin dintre cele trei(nu stiu cat costa cel al lui Jack,asa ca doar banuiesc asta).
Interesante monoblocurile Nemo si relativ accesibile.
O alta incapere interesanta este a firmei Big Bang daca nu gresesc:
-un sistem NuForce,un preu pasiv (cu transformatoare) Music First,tunere interesante,un amplificator pe lampi dragut,un pickup nemtesc din acril,un preu PHONO bun,un sistem Musical Fidelity si tot felul de boxe interesante.Din pacate nu prea erau imperecheate cum trebuie si nici amplasate adecvat,asa ca sunetul era departe de audiofilie,dar firma are potential,pacat ca nu stiu sa-si puna produsele in valoare.
Toate testele sunt bazate pe propriul meu disc de test pus pe toate sistemele testate,SUNT ABSOLUT SUBIECTIVE si reprezinta PAREREA MEA.
V-as ramane dator daca n-ati comenta parerile mele ci doar v-ati scrie propriile pareri,eu sunt un audiofil incepator si s-ar putea sa ma insel.
Oricum,sistemele merita ascultate in showroom,nu in niste camere mici de hotel.
Imi pare rau ca n-am participat la intalnirea de dupa,familia avea alte planuri cu mine....in fond era sambata seara,n-am putut comenta prea mult.Data viitoare...
P.S.Alte prezente notabile:OLED-ul de la Sony,micro proiectorul parca Optoma,premiera mondiala cu originalul media browswer de la Bang&Olufsen,
plasmele Panasonic ce raman in continuare IN TOP ca raport calitate/pret,dar si o plasma Pioneer care m-a impresionat ,dar mi-a trecut repede cand am aflat cat costa(cam trei MII)

.Fete frumoase,hotel excelent(mai putin camerele),amplasament central,garderoba,mult mai bine ca anul trecut.