LEKTOR Referitor la partea video - ce surse foloseau - hardware/dvd,satelit,etc si software/bluray dvds,etc ?
practic toti, inclusiv pentru proiectorul ala Panasonic (care era grozav) foloseau playere blueray si discuri demo.
Insa la nici unul nu am vazut imagine de top.
De exemplu, anul trecut venise SONY cu un panou mare pe care se dadea imagine dintr-o camera video HD. Imaginea aia era pur si simplu fabuloasa, ramaneai masca!
Alta chestie fabuloasa de anul trecut era un retro-proiector SONY (....tot SONY!) care rula filmul de animatie "Nemo".
Si mai erau destui anul trecut care s-au ingrijit special de imagine. De exemplu Panasonic rula un film cu agentul 007 dintr-un player HD, cred ca fostul format DVD-HD ala disparut, sunetul pe un sistem surround Panasonic deloc prost, lumina stinsa, era impresionant. Hitachi avea niste plasme care se vedeau grozav la culori, foarte naturale, cei cu Pioneer tapetasera peretii unei camere cu multe plasme anul trecut printre care si una foarte mare (iar anul asta aveau numai 3 bucati si un amarat de LCD Pioneer care demonstra fara voie ce nashpa e LCD-ul pe langa plasme), practic toti au coborat stacheta in mod vizibil.
Anul asta, atat sambata cat si duminica, nu am vazut nici o imagine de referinta, nici chiar la Pioneer pe KURO unde chiar le-am spus ca se poate mult mai bine (nu era prost, insa se putea mai bine).
Practic nu si-au dat interesul.
Imaginea cea mai buna, de exemplu pe o plasma, o obti dupa rodaj, cautand cablurile cele mai bune, cautand calea cea mai buna intre sursa ta video si panou (adica HDMI sau YUV sau chiar banalul RGB care in unele cazuri se poate vedea grozav), si chiar cablul de curent are mare importanta pentru imagine, nu mai zic si de folosirea unui filtru de retea care poate aduce imbunatatiri sau reglajele video facute cu atentie.
Nimic din toate astea, au adus panourile plasma sau LCD, le-au trantit acolo, le-au pus pe DEFAULT (la intrebarea mea, adica de ce se vad diferit cu aceeasi imagine, unii mi-au spus clar ca sunt lasate pe setarile default), au bagat sursele cu ce cabluri de doi bani au gasit si asta basta!
Iti spun ca acasa, pe plasma mea amarata HDready si dintr-un player NMT de doi bani, se vede mai bine decat multe combinatii video de acolo cu fisiere demo (dar asta dupa ce am rodat-o, dupa ce i-am gasit cabluri bune, calea cea mai buna de semnal, setarile cele mai bune chiar si din player, unele perverse si care nu sunt logice, etc)
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.