COCALARUL TRANCOTAR

Doar o vorba sa-ti mai spun
Post Reply
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15146
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

COCALARUL TRANCOTAR

Post by momolo »

Am deschis un subiect nou pentru a descrie, analiza si incerca a intelege o specie aparte, COCALARUL TRANCOTAR.

Pentru cine isi inchipuie ca acest specimen aparte, insa des intalnit, este acelasi lucru cu un manelist, se inseala. Manelistul prin definitie nu poate fi trancotar asa cum nici porcul nu poate fi pasare. Manelistul este un specimen la lumina zilei, COCALARUL TRANCOTAR este precum gandacul de bucatarie, umbla pe paine numai la adapostul intunericului. Acesta la lumina zilei da mana cu tine zambitor, se ofera sa te ia cu masina daca esti pe jos, este cel mai des prietenos si nu are opinii prea multe, doar cateva cu prudentza.
Astfel ca nu de manelist discutam ci de cu totul alt specimen, un vierme uman ce prin natura sa traieste in mizerie (morala dar si materiala), se hraneste cu mizerie si raspandeste mizerie (in primul rand morala) in jurul sau si a umilei sale persoane.

Mai sus am atins o principala caracteristica, lasitatea. Acest vierme uman nu e capabil niciodata de o discutie sau o confruntare directa, doar in rare cazuri de o confruntare "neandertaliana", incercare de aplicare lovituri cu obiecte contondente sau mai degraba injuraturi aruncate in graba fugii. Dar astea sunt cazuri rare, cel mai des, cocalarul trancotar prefera vorbitul pe la spate, barfa "de canapea" (sau scaun de bucatarie), barfa de forum, aruncatul murdariei produse de scabroasele sale matze (din creier) acolo unde nu poate capata opozitie. Cum am spus, este prin definitie lash, lucru care il face sa strige in permanent la altii ca sunt lashi pentru a se camufla dupa scabrosul sau deget ce adeseori cauta iesirea colonului gros in dorinta sa permanenta de materie fecala.

O alta trasatura a cocalarului trancotar este minciuna. Pentru el aceasta e ca mana cereasca, este "lumina" la care el "vede" orice si oricum. Nu poate debita niciodata un adevar, decat eventual trunchiat, rastalmacit, "cosmetizat", etc, dar niciodata adevarul gol golut.

Adevarul este pentru el precum insecticidul la gandacii de bucatarie. Cea mai mare frica a sa este frica de adevar. De aceea mai are o caracteristica prezenta la toate subspeciile, frica! Este fricos si traieste permanent cu frica, este suspicios prin definitie, fiinta lui meschina si scatofaga este chinuita permanent de aceasta teribila frica, mai ales de a nu fi demascat. Acest lucru ii da cateodata curajul lashului innebunit de frica, recurgand cateodata la actiuni nebunesti, de cele mai multe ori aproape sinucigase. Nimeni nu este mai "maestru" in a-si pune singur latzul de gat sau a muri pe limba sa precum COCALARUL TRANCOTAR.

O alta trasatura, pandeste. Are multa rabdare, poate zace nemiscat in gramada de fecale luni de zile, chiar ani, pandind. El cerceteaza pe altii, aduna informatii, tine minte chestii de barfa, amanunte, detalii, isi face baza de date despre altii, totul ca pe un mucilagiu adunat in jurul sau, precum o carcasa aparatoare. De obicei nu este foarte comunicativ, el ASCULTA si INREGISTREAZA. Problema de obicei este ca "inregistrarea interna" a acestui COCALAR este fix precum inregistrarile pe care le asculta la vesnicele sale trancote sinistre, adica una e pe disc si cu totul alta se aude.

Cocalarul trancotar are prin definitie doua tipuri de urechi, de tabla sau de salcam.

Cel cu urechile de tabla este cea mai agresiva si incapatanata specie, nu poate progresa niciodata in nimic, el doar se conserva. Cum il vei gasi anul asta, il vei gasi (identic) peste 5 ani. La aceasta specie intalnim un paradox, este convins ca le stie pe toate, are convingeri 100% in majoritatea problemelor, totul e clar ca lumina zilei pentru el, insa, paradoxal!, este in acelasi timp chinuit interior de dubii si incertitudini, permanent ezitant, pentru el nimic nu e pana la urma clar sau rezolvat, totul este incert, neclar, nesigur, lumea din jurul sau e una a umbrelor in ceatza si nisipurilor miscatoare care parca stau mereu sa-l inghita.

El nu poate intelege niciodata fericirea altora, pentru ca vesnic este condamnat la nefericire. Poate si din cauza asta este o fiinta care emana atata vrajba, ura, pizma si orice fel de trairi negative in jurul sau, paradoxal....iata alt paradox, lucrul asta facandu-l sub aparentul sau pacifism si "diplomatie", adica masca sub care umbla la lumina zilei. El este acela care nu spune niciodata ceva deranjant pentru interlocutori, niciodata ceva critic, permanent politicos sau cel putin fara opinie, adeseori cantand in struna celorlalti.

Cocalarul trancotar este un gandac care traieste in gunoiul moral si se hraneste din aceasta secretand bacili si virusi pentru a transforma intreaga lume intr-o mare pubela de gunoi.

Cocalarul trancotar cu urechi de salcam este o subspecie ceva mai blanda si mai domestica. De multe ori pare ca s-a indreptat catre drumul cel bun, dar este o iluzie de moment, nu ajunge prea departe, chemarea ancestrala de gandac negru de bucatarie este mult prea puternica.

Numitoare comune - Ambele subspecii utilizeaza cele mai mediocre, sinistre, ieftine (spre gratis) trancote, de multe ori murdare de pamant, coca-cola si voma, practic intotdeauna semi-defecte sau prezentand defecte minore.

De cele mai multe ori COCALARUL TRANCOTAR ori pozeaza (se erijeaza) in postura de DIY-er fiind deghizarea cea mai la indemana pentru a se insinua mai usor in vreun grup social, gashca, etc, dorinta lui suprema fiind cea de recunoastere si apreciere (de aceea si este atat de agresiv la adresa celor care au recunoastere si apreciere). Doamne fereste sa aiba macar cea mai banala si gresita realizare DIY ! Va "cotcodaci" ca parca a ouat intreg Pamantul, doamne fereste sa aiba cea mai mica realizare, cat de banala, cat de mediocra, caci dupa aceea va sufoca intregul mediu inconjurator cu propria sa adulatie si cerere de atentie!

Aproape niciodata, desi exista cazuri rare, cocalarul trancotar nu se deghizeaza in postura de audiofil. Lucrul asta nu l-ar putea face deoarece el este sarac neavand mijloacele materiale pentru a-si achizitiona dotarea tehnica necesara.
De cele mai multe ori, cocalarul trancotar este dispretuitor la adresa tagmei audiofile, facand din asta ceva ca un "razboi sfant impotriva snobilor". Din pacate pentru el, pizma care-i borhoteste interior il tradeaza foarte des, insa mai e un lucru de mentionat, COCALARII TRANCOTARI se asociaza spontan in grupuri precum gandacii negrii de bucatarie.

Ambele specii, "urechea de tabla" si "urechea de salcam", graviteaza in jurul computerelor, nu pot trai fara asa ceva, de multe ori sunt gameri ocazionali, de cele mai multe ori au tone de mp3-uri, ruleaza masiv si permanent torrenti si odc'uri, unul din scopul existentei sale fiind adunarea a tot ce se poate lua (fura) pe gratis, dar, sa nu fim dusi cumva in eroare, chiar si FLAC-uri, chestie pe care o utilizeaza cu sentimente mondene (desi la dotarea lor naturala si materiala nu ar putea face diferenta nici intre un SACD si un mp3 de 64Kb). Nu exista organ cu care sa distinga calitatea audio, comportament mimetic luand din jur obiceiurile altora pentru acceptarea in diversele (mici) gashti si mini-societati.

Apropos de comportamentul mimetic, cocalarul trancotar cel mai des intalnit, cel deghizat in DIY-er, de multe ori cumpara si monteaza kituri electronice fara sa stie macar cele mai elementare lucruri despre tranzistoare, piese, etc. Pentru el piesele sunt ca niste bomboane colorate care se monteaza acolo unde scrie ca se monteaza. Des aduna multe montaje si piese, niciodata nu-i iese nimic, niciodata nu finalizeaza nimic, insa nu scapa nici un prilej pentru a debita tone de "concluzii si invataminte" despre activitatea (complet necunoscuta pentru el) de electronist.
Insa exista si cocalari trancotari de profesie electronisti. Acestia sunt specia cea mai echilibrata si constanta. Pot trece chiar si 20 de ani fara ca acestia sa invete practic, nimic.

In concluzie, dorinta suprema a COCALARULUI TRANCOTAR este de acceptare in societate, gashca, grup. Mai ales la subspecia "urechi de tabla" se manifesta cea mai furibunda dorinta de acceptare intre audiofili (un alt paradox ciudat fiind ca acesta chiar uraste de moarte specia audiofila) intrand in conflict automat cu oricine i-ar pune in cel mai minor pericol pozitia sa mincinoasa, prefacuta si veninoasa. Acesta intelege pe mintea lui scatofaga doar o singura manifestare, provocarea pe ascuns si insidios a conflictului, intriga de invrajbire, atacul pe la spate catre cei care au .... ceea ce el nu are, nu va avea niciodata insa isi doreste pe ascuns cu maxima ardoare.

Aici ajungem la o fundamentala caracteristica speciei cocalare, pizma, invidia. Este o trasatura, as spune, definitorie.

Mama Natura in profunda ei intelepciune furnizeaza nu numai avantaje ci si dezavantaje, furnizeaza nu numai metode de propasire ci si metode de oprire a inmultirii fara limite a speciilor. Astfel ca invidia, pizma continua si purulenta ce borhoteste permanent in interiorul unui COCALAR TRANCOTAR este cea care ii scurteaza jalnica si trista sa existentza.

Sunt multe de spus despre aceasta specie de "gandac" uman. Dar un lucru este cert, lumea e plina de tot soiul de paraziti cu care trebuie a ne obisnui sa traim si sa le facem fatza.

De aceea, activitatea de deratizare, igienizare si lupta impotriva agentilor patogeni este foarte importanta pentru sanatatea si bunastarea publica. Astfel ca, sfatul meu este ca oriunde vedeti un COCALAR TRANCOTAR sa-l zdrobiti deindata si fara ezitare, altfel pot deveni obraznici si au tendinta sa se inmulteasca si sa sa se asocieze in grupuri ferite de lumina zilei (si mai ales de ADEVAR, de care fug precum Sarsaila de tamaie ). Nu uitati, ADEVARUL gol golut este cel mai puternic insecticid impotriva acestor COCALARI TRANCOTARI care isi fac infesta aparitie de cele mai multe ori cand nu te astepti si cand traiesti cu gandul lejer ca locul este igienizat!
Fiti vigilentzi!

PS - este o lucrare de pura fictiune (S.F., ca sa inteleaga tot boborul) si nu sunt responsabil pentru eventualele asemanari pe care unii le vor gasi si regasi in acest text.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1849
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: COCALARUL TRANCOTAR

Post by SOLO »

Taaaaaare-s curios cati au timp sa citeasca cap coada "capodopera" asta. Eu unul nu am rezistat :roll: . Nu avem poze cu cocalarul trancotar ?
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

kaav
Posts: 2042
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: COCALARUL TRANCOTAR

Post by kaav »

Apropo de SF... Recomand cui mai are timp si rabdare, Gerard Klein - ''Timpul nu are miros'' :mrgreen:

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15146
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COCALARUL TRANCOTAR

Post by momolo »

SOLO poti citi azi o fraza, maine urmatoarea si tot asa pana reusesti sa termini.
Poze nu pot pune ca mi-am umplut micuta cota. :D (egala cu a oricarui alt user)
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

kaav
Posts: 2042
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: COCALARUL TRANCOTAR

Post by kaav »

poza:
Attachments
gdjesmo.jpg

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: COCALARUL TRANCOTAR

Post by LEKTOR »

kaav, te referi cumva la honeycomb ( fagure ) ?

Caci sa stii ca honeycomb asta nu e trancotar - http://www.thevintageknob.org/TECHNICS/SBM1/SBM1.html" onclick="window.open(this.href);return false;
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15146
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COCALARUL TRANCOTAR

Post by momolo »

LEKTOR, asa chestii speciale si rare nu au ce cauta in subiectul "cocalar". Eu propun sa mut Technics SB-M1 intr-un topic dedicat pe care-l merita.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: COCALARUL TRANCOTAR

Post by LEKTOR »

Doar am facut o mica analogie la fagurele desenat de kaav ...
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

kaav
Posts: 2042
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: COCALARUL TRANCOTAR

Post by kaav »

Intelesul desenului nu are legatura cu albinele deloc ci cu faptul ca folosesc instrumente neadecvate , lucru dealtfel specificat de situatzia in care sunt cele doua albine :D
Desenul este o sinteza (partziala, totusi o ''caricatura'' trebuie sa fie simpla) , o concluzie a ''SF-ului'' din acest topic. Persoanele incriminate sunt harnice in concluzii,nu au hodina, cauta si ele mierea dar folosesc unelte nepotrivite in calatoria lor, facandu-le efortul inutil. Na, ca am golit de ''mister'' desenul :mrgreen:

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15146
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COCALARUL TRANCOTAR

Post by momolo »

kaav
Persoanele incriminate sunt harnice in concluzii,nu au hodina, cauta si ele mierea
astia ai tai sunt mai degraba trantori ca in loc sa aduca miere in fagure, o haleste.

Deci, din cate vad eu e vorba de doi trantori, unul jmecher care deja haleste miere si unul mai talamb care are probleme cu vederea si va ramane nemancat daca mai buchiseste mult la schema aia electronica.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

kaav
Posts: 2042
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: COCALARUL TRANCOTAR

Post by kaav »

momolo wrote:astia ai tai sunt mai degraba trantori ca in loc sa aduca miere in fagure, o haleste.

Deci, din cate vad eu e vorba de doi trantori, unul jmecher care deja haleste miere si unul mai talamb care are probleme cu vederea si va ramane nemancat daca mai buchiseste mult la schema aia electronica.
Bag de seama ca la o privire mai atenta, asa stau lucrurile (am dat si eu ''zoom'' pe poza :mrgreen:)

User avatar
brighty
Posts: 921
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: COCALARUL TRANCOTAR

Post by brighty »

trantori trancotari :mrgreen: ...

audioexpert
Posts: 79
Joined: 10 Mar 2009, 14:53

Re: COCALARUL TRANCOTAR

Post by audioexpert »

momolo wrote: Cocalarul trancotar are prin definitie doua tipuri de urechi, de tabla sau de salcam.
Cea mai periculoasa specie este Cocalarul complet surd.

kaav
Posts: 2042
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: COCALARUL TRANCOTAR

Post by kaav »

audioexpert wrote: Cea mai periculoasa specie este Cocalarul complet surd.
Ce spui tu, descrie o persoana cu handicap fizic. Pericolul unde apare ? Daca pentru ''senzatzii mai moderne'' foloseste un sub-bubuitor dat foarte tare, pe post de aparat de masaj la partea nevazuta de soare, atunci da, este periculos...

Post Reply